Akin hyvä pönttöteko

4H-yrittäjät haastettiin tekemään hyviä tekoja. Samalla etsimme kaikkein sykähdyttävintä tekoa. Sellaiseksi nousi Aki Parviaisen pönttöprojekti.

Aki Parviainen on 17-vuotias lukiolainen Seinäjoelta. Hän toteutti joukkorahoituskampanjan, jonka turvin hän pystyi lahjoittamaan linnun- ja lepakonpönttöjä Etelä-Pohjanmaan luonnonsuojeluyhdistykselle. Samalla hän pystyi rahoittamaan oman verkkokaupan perustamista.

Alun perin idea linnunpönttöjen tekemiseen 4H-yrittäjänä lähti Miljoona linnunpönttöä -kampanjasta. Akin perhe osti kaupasta linnunpöntön, jota piti kuitenkin aika paljon korjailla ennen puuhun ripustamista. Aki keksi, että niitä voisi tehdä laadukkaammin itse, ja myös myyntiin. Yrittäjyyttä Aki suosittelee kaikille nuorille: ”Yrittäjyys antaa paljon, muutakin kuin rahaa. Yrittäjyys on mahdollisuus kehittää itseään ihmisenä”.

Aki Parviainen palkittiin hyvästä teostaan 200 euron lahjakortilla hänen itse valitsemaansa liikkeeseen. Palkinto ojennettiin Ready4bisnes -tilaisuudessa 3.10. Seinäjoella.

Haku: Itse tehty -rahaa nuorten omille projekteille

Onko teillä mainio idea, mutta rahaa sen toteuttamiseen niukasti? Nyt sitä on mahdollisuus saada hakemalla Itse tehty -rahaa. Hakuaikaa on lokakuun loppuun. Lue lisää...

Haku vuoden 2018 nuorisovaihtoihin on käynnissä

Kohteita on eri puolilla maailmaa, lähellä olevista Latviasta ja Virosta aina Yhdysvaltoihin ja Jamaikaan. Täysin uusi kohde on Luxemburg! Lue lisää...