4H-yrittäjä Juho Urhemaa puhujana Vihervuoden päätösjuhlassa

Vihervuoden päätöstapahtumaa vietetään Säätytalossa Helsingissä torstaina 27.10.2016. Tilaisuus alkaa kello 8.30 ja päättyy 16.00. Ilmoittaudu sinäkin mukaan maksuttomaan tapahtumaan ja tule kuuntelemaan mielenkiintoisia puheenvuoroja.

 Päivän aikana kuullaan muun muassa Helsingin yliopiston emeritusprofessori Tari Haahtelaa, jota allergiaprofessoriksikin kutsutaan sekä Viherympäristöliiton puheenjohtajaa, europarlamentaarikko Sirpa Pietikäistä.

Juho Urhemaa ja hänen yrityksensä Piha-apuri

Vihervuodessa monin tavoin mukana olevaa 4H:ta edustaa juhlassa 17-vuotias Juho Urhemaa (kuvassa), joka käyttää puheenvuoron aiheesta: Nuoren puutarhayrittäjän ajatuksia.

Parhaillaan lukiossa opiskelevan Juhon 4H-yritys Piha-apuri tarjoaa esimerkiksi pihapensaiden ja istutusten huoltoa, kukkien kastelua sekä nurmikonleikkuuta. Yrityksellä on asiakkaina niin taloyhtiöitä kuin yksittäisiä kotitalouksiakin.

Piha-apuri on valittu Länsi-Suomen vuoden 4H-yritykseksi. Tutustu Juhon yritykseen.

Vihervuoden päätösjuhla

 Juhlassa kootaan yhteen teemavuoden saavutukset ja jatkosuunnitelmat.

Ohjelmassa on muun muassa:

Suomen paras maisemahanke -kilpailun hankkeiden ja voittajan esittely – #ympäristönvärit -kuvakilpailun tulokset – Vihervuoden mitalien jako – Luontoaskel parempaan terveyteen – Vihervuoden aikana tapahtunutta (projektien ja tapahtumien esittely) – Uusiotuotteet viherrakentamisessa – Kestävän ympäristörakentamisen kriteerit haaste viheralalle – Mitä Vihervuoden jälkeen

Puhujina:

Kimmo Tiilikainen (maatalous- ja ympäristöministeri), Sirpa Pietikäinen (europarlamentaarikko), Tari Haahtela (emeritusprofessori), Tiina Kaskiaro (Rakennustuoteteollisuus, RTT ry), Emilia Weckman (maisema-arkkitehti), Juho Urhemaa (4H), Mari Helin (Turun kaupunki), Markus Hänninen (Kulttuurikuva ry), Sini Parikka (kulttuurituottaja), Niko Riepponen (Espoon kaupunki).

Esiintyjänä: PALEFACE

Ilmoittaudu mukaan

Koko ohjelma http://www.vihervuosi.fi/content/fi/1030/21983/
(Tilaisuus sisältää kahvit ja lounaan.)

Tapahtuma Facebookissa

https://www.facebook.com/events/153955515055397/

Päätösjuhla toteutetaan yhteistyössä ympäristöministeriön kanssa.

Tilaisuus striimataan sekä taltioidaan. Suoraa lähetystä voi seurata osoitteessa: www.unionimedia.fi/live.

Vihervuosi on ympäristöministeriön nimeämä valtakunnallinen teemavuosi viihtyisämpien lähiympäristöjen puolesta. Teemavuotta vietetään vuonna 2016 viidettä kertaa. Vihervuoden pääteema on kestävä suomalainen maisema ja slogan ”Minun maisemani – maalla ja kaupungissa”. Lisää tietoa teemavuodesta ja tapahtumista osoitteessa www.vihervuosi.fi.

Lisätiedot:

Virpi Skippari
Kehityspäällikkö
+358 44 7830 302
virpi.skippari(a)4h.fi
Twitter: @virpiskippari

Tule 4H:n nuorisotoimikuntaan vaikuttamaan

Jos saisit mahdollisuuden, mitä kehittäisit 4H:ssa? Hae vuoden 2017 nuorisotoimikuntaan viimeistään 21.11. ja anna äänesi kuulua. Kehitettävää riittää esimerkiksi nuorten yritysten, työllistämisen, kansainvälisyyden, viestinnän ja kerhoasioiden parissa. Täytä hakulomake, osallistu ja vaikuta! Lue lisää...

Itse tehty -rahaa nuorten omille projekteille. Hakuaikaa lokakuun loppuun.

Onko sinulla idea jostain kivasta tapahtumasta, mutta rahaa sen toteuttamiseksi ei ole? Nyt sitä on mahdollisuus saada hakemalla 4H Itse tehty -rahaa. Hakuaika Itse tehty -rahalle on 1.9.–31.10.2016. 4H-säätiö tukee…