4H-yrittäjät kertoivat yrittäjyydestä Seinäjoen kauppatorilla

Aurinkoinen sää suosi 4H-yrittäjiä, vaikka tuuli meinasi välillä viedä mukanaan Kaisan upeat pipot ja pannat.  Hellittävänä olivat myös Elisan persoonalliset pehmoeläimet.

Seinäjoen kauppatorilla kävi vilske ja vipinä, sillä sekä aikuiset että lapset olivat kiinnostuneita yrittäjien tuotteista. Paljuunkin olisi päässyt pulahtamaan, ainakin kokeilemaan kuivaharjoittelua, sillä A-Klapi-yrittäjä Eetu toi paljun mukanaan. 4H-yrittäjät kertoivat paikalle tulleille ihmisille omasta 4H-yrityksestään ja kokemuksestaan yrittäjinä. 4H-yrittäjän tie on usein saanut alkunsa harrastuksen tai oman kiinnostuksen kautta, kuten nuorilla Seinäjoella.

4H-yrittäjien jätskitempaus houkutteli ihmiset paikalle ennen kuin tapahtuma edes alkoi Seinäjoen kauppatorilla perjantaina 3. kesäkuuta. Jätskiä hakemaan tulleet ihmiset muodostivat jonon jo puoli yhden aikaan 4H:n pisteen eteen. Seinäjoella jaettiin kaikille 4H:n pisteellä käyneille jäätelö. Jätskit sponsoroi jäätelöauto, ja niitä jaettiin yhteensä 518, sillä niin paljon on 4H-yrityksiä Suomessa.

Vuoden 2015 4H-yrittäjälle stipendi

MA nails & Beauty -kauneusyrittäjä Marlene Riskumäki sai LähiTapiolan stipendin, jonka luovutti Ville Lahti Seinäjoen toimipisteestä. Marlene sai myös kunniakirjan koristamaan liikkeensä seinää. Hänet valittiin Vuoden 4H-yritys 2015 -kilpailun voittajaksi alkuvuodesta. Marlene ei kuitenkaan enää ole 4H-yrittäjä, vaan hänellä on kauneusalan liike Seinäjoella.

Marlene kertoo, että ilman kokemusta 4H-yrittäjänä hän ei olisi välttämättä uskaltanut lähteä yrittäjän tielle.

4H-yrittäjiä on mahdollista tavata eri paikkakunnilla

Seuraava jätskitempaus järjestetään Valkeakoskella, nuorisokeskus Pultissa keskiviikkona 8. kesäkuuta kello 11–15. Lisää yritteliäitä nuoria pääsee tapaamaan Tampereella 9. kesäkuuta Laikunlavalla kello 15–17 ja Helsingissä 11. kesäkuuta kello 10–12 Finlandia Talon läheisyydessä.

Kesäkuun 10. päivä järjestetään jätskitempaus myös Visuveden teollisuusalueen markkinoilla, Ruovedellä kello 10 alkaen ja Jyväskylän kauppakadulla kello 12–14. Kesäkuun 11. päivä järjestetään jätskitempaus lisäksi Pieksämäen torilla kello 10–14.

4H-yrittäjät järjestävät jätskitempauksen myös Rovakadun markkinoilla Rovaniemellä 18. kesäkuuta kello 13–15.

 

Tutustu 4H:n Kesätyö 4H-yrittäjänä -kampanjaan.

Lisätietoja 4H-yrityksen perustamisesta.

 

#YritäOpiTienaa

www.yritaopitienaa.fi

 

Lisätietoja:

Hilkka Näse
kehityspäällikkö
p. 044 783 0300
Suomen 4H-liitto

Hae mukaan innovaatio-ohjelmaan

Karhunpesä on innovaatio-ohjelma, joka luo uutta liiketoimintaa, yrityksiä ja työpaikkoja maaseudulle. Mukaan voivat osallistua nuoret maaseutuyrittäjät, yrittäjyydestä kiinnostuneet sekä muut kekseliäät ratkaisijat. Huom! kaikki 18 vuotta täyttäneet 4H-yrittäjät ja yrittäjyydestä…

#lähelläsua-kampanja nuorille lähiruoasta 30.5.–26.6.

#lähelläsua-kampanja tarjoaa nuorille tietoa lähiruoasta sosiaalisen median kautta sekä kannustaa nuoria jakamaan lähiruokaan liittyviä kuvia, kokemuksia ja fiiliksiä. Kampanja toteutetaan koulujen kesäloman alussa, ajalla 30.5.–26.6. Kampanja on suunnattu 13–19-vuotiaille nuorille.…