4H-yrittäjät yllättivät 518 juoksijaa

Mitä yhteistä on 4H-yrityksillä ja puolimaratonilla? Tänään ainakin se, että Helsinki Half Marathonin maalissa oli mahdollisuus tutustua nuoriin 4H-yrittäjiin ja nauttia heidän tarjoamastaan jäätelöstä. Mutta miksi 518 jätskiä, se selviää jutun lopussa.

Hei, näin sut eilen uutisissa!

Osa maratonväestä tunnisti nuoret yrittäjät, olivathan he juuri esiintyneet MTV:n uutisissa. 13-vuotias tuore yrittäjä Niko Isotalo Nikon siivous- ja kotiapupalvelusta kertoikin, että uutislähetyksen jälkeen hän oli saanut yhteydenottoja kiinnostuneilta asiakkailta.

Pihakissa 4H-yrityksen 19-vuotias Venla Alatalo oli myös tyytyväinen uutisnäkyvyyteen. Puutarhanhuoltoa ja kissojen lomahoitoa tarjoava yritys toimii pääkaupunkiseudulla.

index

4H-yrityksistä monenlaisia palveluja

Nikon ja Venlan lisäksi Helsinki Half Marathonin jätskitempauksessa oli mukana kolme muuta 4H-yrittäjää.

Laura Huiku Arjen apurit 4H-yrityksestä kertoi heidän yrityksensä tarjoavan apua kotitalouksien arkeen ja juhlaan. Lauran yrittäjäparina on toinen Laura, Laura Saario. He kumpikin opiskelevat kotitalousopettajiksi, joten osaamista löytyy myös esim. kotitalousalan luennointiin.

Minimasin Elina Kollanus on koiraharrastaja, joka teki rakkaasta harrastuksestaan 4H-yrityksen. Elinan yrityksestä voi tilata koirien ja jyrsijöiden hoitamista sekä koirien treenaamista näyttelykuntoon.

Pääkaupunkiseudun 4H-yrittäjien vahvistuksena jätskitempauksessa paikalla oli myös Mari Huuskonen Iisalmesta. Marilla on Kastehelmi niminen 4H-yritys yhdessä kahden muun nuoren kanssa. Monialayrityksestä voi tilata piha- ja puutarhapalveluja ja lastenhoitoa, yrittäjät paistavat lettuja tapahtumissa sekä järjestävät savusaunailtoja.

4H-yritys on askel eteenpäin

4H-yritys on pienimuotoista yrittäjyyttä ja oiva askel kohti suurempia yrittäjyyden saappaita. 4H-yritys onkin kuin puolimaraton ennen täyspitkää. Helsinki Half Marathonin jätskitempauksessa oli mukana Susanna Lehto, joka aloitti 4H-yrittäjänä ja jatkaa nyt Suvililja Photography –yrityksensä parissa. Suvi koki 4H-yrityksen hyvänä tapana kokeilla omaa yritysideaa riskittömästi ja tukea saaden. 4H-yrittäjänä saadun rohkaisun jälkeen oli hyvä jatkaa yrittäjänä eteenpäin.

4H-yrittäjien määrä kasvussa

Juoksijoille jaettiin 518 jäätelöä siksi, että juuri sen verran on toimivia 4H-yrityksiä Suomessa. 4H-yrittäjiä on vielä paljon enemmän, sillä moni yrittää porukassa.  Nuoret ovat selvästi innostuneet 4H-yrittäjyydestä ja uusia 4H-yrityksiä perustetaan ihan päivittäin. Tänä vuonna on tavoitteena, että nuoret perustavat 100 uutta 4H-yritystä.

4H-yrittäjät järjestävät vielä yhden jätskitempauksen, Rovakadun markkinoilla Rovaniemellä 18. kesäkuuta kello 13–15. Tervetuloa

 

Tutustu 4H:n Kesätyö 4H-yrittäjänä -kampanjaan.

Lisätietoja 4H-yrityksen perustamisesta.

 

#YritäOpiTienaa

www.yritaopitienaa.fi

 

Lisätietoja:

Hilkka Näse
kehityspäällikkö
p. 044 783 0300
Suomen 4H-liitto

4H-yrittäjien Pop up –liiketila avattiin Valkeakoskella

Valkeakoskella on käännetty uusi lehti 4H-yritysten historiassa, kun Nuorisokeskus Pultti muuttui kesäkuun ajaksi 4H-yrittäjien liiketilaksi. Kesän avajaisia juhlittiin 4H-yrittäjien jätskitempauksen merkeissä. Yleisölle jaettiin kaikkiaan 518 jäätelöä, eli yhtä paljon kuin…

Kansanedustajat vaikuttuivat 4H-yrittäjistä

4H-yrityksiä ja markkinameininkiä! Rovakadun markkinoilla Rovaniemellä riitti viime lauantaina väkeä ja hienoa ohjelmaa. 4H:n teltalla nuoret yrittäjät jakoivat jäätelöitä, samalla kertoen markkinaväelle 4H-yrittämisestä. Erityisen hienoa oli saada vieraaksi Suomen 4H-liiton…