4H:laiset mukana ennätysjahdissa: 6.9. tehdään #LuomupuuronME

Pro Luomu ry kutsui 4H-järjestön mukaan tekemään Luomupuuron syönnin maailmanennätystä. 4H:ssa tempaistaan syömällä ja maistelemalla luomupuuroa muun muassa 4H-kerhoissa, joita on lähes 3000 eri puolilla Suomea.

– Luomupuuron maailmanennätykseen osallistuminen on hyvä tapa tutustua lasten kanssa myös vastuullisen kokkailun maailmaan, kertoo kehityspäällikkö Virpi Skippari 4H-liitosta.

Ruokakasvatus on vahvasti esillä suuressa osassa 4H-toimintaa, sillä kokkausta ja muitakin ruokaan liittyviä asioita opetellaan esimerkiksi 4H-yhdistysten Ruokakouluissa. Puuron keittäminen on mainio arjen taito, joka jokaisen lapsen on hyvä osata.

Luomupuuroa keitellessä kerhoissa voidaan keskustella luomusta viljelymenetelmänä, ja miettiä ruoan kulkua pellolta pöytään. Kerhoissa voidaan pohtia myös luomutuotannon vaikutuksia ympäristöön.

Haaste koko kansalle

Kaikki yksittäiset kuluttajat voivat osallistua tempaukseen syömällä ja somettamalla: Instagram #LuomupuuronME ja Twitter #LuomupuuronME. Maailmanennätyksen tekemiseen lasketaan kaikki päivän aikana syödyt luomupuurot.

Luomupuuron ME -kampanjaan pääsevät mukaan kaikki toimijat, jotka järjestävät ennätyspäivänä oman puurotempauksen. Kampanjan tavoitteena on, että ennätyspäivänä koko Suomi hukkuu luomupuuroon, ja maailmanennätys syntyy sadoista tuhansista luomupuuroannoksista.

Luomupuuro syödään maailmakartalle satavuotiaan Suomen kunniaksi. Luomupuuron ME on osa Syödään yhdessä -hanketta, joka on osa Suomi 100 -ohjelmaa.

Luomupuuron ME -tempaus on osa Luomun koordinaatiohanketta, jota rahoittaa Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma.

Lisätietoja:

viestintäassistentti Aura Lamminparras, Pro Luomu ry, puh. 040 556 8097, aura.lamminparras(at)proluomu.fi ja www.luomupuuro.fi

Lisätietoja 4H:n mukana olosta:

kehityspäällikkö Virpi Skippari, Suomen 4H-liitto, puh. 044 783 0302, virpi.skippari(a)4h.fi

Vinkiksi muutama 4H:n puuro-ohje:

Mannapuuro

Omena-porkkanapuuro

Puuroa ja vihersilppua

Tuorepuuro

Lisää herkullisia reseptejä: http://www.luomupuuro.fi/reseptit/

Facebookissa kannattaa seurata tempauksen virallista sivua.

Tapahtumasivu: https://www.facebook.com/events/405641806466948/?notif_t=plan_user_joined&notif_id=1494217072112675

Pro Luomu ry:n tiedote: https://www.epressi.com/tiedotteet/ruoka-ja-elintarvikkeet/armeija-marssii-syksylla-luomupuurolla.html

Tallenna

Tallenna

Tallenna

4H-yhdistys oli tänäkin vuonna monen nuoren ensimmäinen kesätyöpaikka

Sofia Sirkiä oli kesätöissä leiriohjaajana Härkätien 4H-yhdistyksessä, jossa hän sai olla lasten tukena ja apuna kesäleireillä. Pestin hän sai rehdisti kysymällä töitä suoraan yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuovi Löytynojalta. Lue lisää...

Maaseutuparlamentissa 4H:n työpaja ja Tulevaisuuden kuusen istutus

Maaseutuparlamentti järjestetään Leppävirralla Pohjois-Savossa 1. – 3.9.201. Ohjelmassa on muun muassa työpajoja, joissa voi osallistua keskusteluun maaseudun tulevaisuudesta monesta eri näkökulmasta. Yksi tärkeimmistä on nuorten näkökulma. Lue lisää...