4H:n nuorisotoimikunta 2017 on valittu!

Nuorisotoimikunta eli nutoku koostuu ryhmästä 16–28-vuotiaita nuoria. Uusilla nutokulaisilla riittää 4H-kokemusta ja osaamista monelta eri alalta. Jokaisella on myös oma erityisalansa, jota hän haluaa kehittää 4H-järjestössä.

Nuorisotoimikuntaan voi hakea monesta syystä. Seuraavassa vuoden 2017 nutokulaiset kertovat omia hakusyitään:

Satu Järveläinen, Pihtipudas, laaja kansainvälisen toiminnan kokemus!

”Haluaisin valjastaa tieto-taitoni ja ammatillisen osaamiseni 4H-järjestön nuorten palvelukseen, jotta meidän äänemme kuuluisi entistä pontevammin. Lisäksi haluaisin rohkaista nuoria kansainvälistymään.”

Iiiristiina Heinonen, Helsinki, kerho- ja leiritoimintaspesialisti

”Nuoresta iästäni huolimatta minulla on paljon kokemusta 4H:n eri aihealueista, kuten kerhoista, kansainvälisistä tapahtumista ja leireistä. Haluaisin myös jakaa tietoa 4H:n tuomista mahdollisuuksista 13–17-vuotiaille nuorille, jotka eivät ole kuulleet esimerkiksi kansainvälisistä leireistä.”

Jenna Järvenpää, Kokemäki, 4H-vaikuttaja

”4H-nuorisotoimikunnan tehtävä tulevalle vuodelle voisi olla kerholaisesta aktiiviseksi osallistujaksi -jatkumon kehittäminen.”

Tanja Raatikainen, Konnevesi, kerhotoiminta, leirit ja isäntäperhetoiminta

”Tahtoisin lisätä näkyvyyttä myös nuorisotoimikunnalle itselleen.”

Venla Alatalo, Pääkaupunkiseutu, Kansainvälisyys ja 4H:n catsittertoiminta

”Mielestäni olisi tärkeää käydä kertomassa yläkouluikäisille 4H:n tarjoamista mahdollisuuksista työllistymiseen, yrittäjyyteen ja kansainvälistymiseen.”

Johanna Lamberg, Hankasalmi, yrittäjänuori

”4H:n täytyy saada lisää näkyvyyttä, niin nuorten kuin aikuistenkin keskellä. Saada ihmiset uskomaan, että 4H-nuorissa on tulevaisuutta.”

Jasmiina Karhumaa, Siikajoki, yhdistyksen hallituksen nuorisojäsen, kerhonohjaaja

”Tahtoisin ajaa nuorten työllistymistä ja yritysten kehitystä eteenpäin.”

Vuoden 2016 nutokusta jatkavat:

Hanna-Sofia Luoto, Pyhäjoki ja Hanna-Riikka Kupla, Kaakonkulma

 

Vuoden 2017 nuorisotoimikunta tapaa 21.–22. tammikuuta Helsingissä. Tapaamisessa nutoku järjestäytyy, laatii itselleen toimintasuunnitelman ja jakaa tehtävät.

Lue lisää siitä, mitä nuorisotoimikunnasta tekee.

 

Nuorten projektit saivat Itse tehty -rahaa

4H Itse tehty -rahaa voivat hakea 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Hakukierroksia on kaksi vuodessa: keväällä ja syksyllä. Lue lisää...

4H-vaihtoihin lähdössä 40 nuorta

On rikkaus tutustua muiden maiden kulttuureihin. 4H:ssa sen voi tehdä esimerkiksi lähtemällä vaihtariksi ulkomaille. Tämä mahdollisuus kiinnostaa nuoria! Lue lisää...