Garderobi-kisa kiihtyy – tuunaa oma t-paitasi

T-paidantuunauskilpailu Garderobin osallistumisaikaa on jäljellä reilu kuukausi. Tartu siis sinäkin saksiin, tekstiilitusseihin tai neulaan ja lankaan ja muokkaa vanha t-paita uuteen uskoon.

Kilpailu on avoin kaikille nuorille ja siinä kisataan kahdessa sarjassa, 6–12-vuotiaat ja 13–29-vuotiaat. 6–12-vuotiaat kilpailevat TOP-tehtäväsivustolla ja yli 13-vuotiaat Instagramissa. Tarkemmat kilpailuohjeet löytyvät sivulta TOP-kilpailut. T-paidan tuunauksessa tyyli on vapaa. Päästä mielikuvituksesi valloilleen ja tee paidasta itsesi näköinen muotiluomus!

Sata tapaa tuunata

T-paitaa voi muokata käyttäen monia eri tekniikoita. Saksilla saa aikaan paljon: leikkaa paitasi helmaan hapsuja, lyhennä hihoja tai tee selkäpuolelle aukko. Jos sinulla on käytössäsi ompelukone, voit aplikoida paitaasi kuvioita tai vaikka ommella kaksi vaatetta yhteen. Liitä t-paitaasi vaikka kauluspaidan hihansuut ja kaulukset tai taskut vanhoista farkuista.

Ilman ompelukonettakin voit tehdä vaikka mitä. Kokeile paidan värjäämistä, maalaa kangasväreillä, piirrä kuvioita tai kirjoita viesti tekstiilitusseilla. T-paitaan voi yhdistää monenlaista materiaalia, kuten erilaisia pitsejä, nauhoja, nyörejä, koruja, helmiä, niittejä ja muita koristeita. Kiinnitä ne ompelemalla, sitomalla tai vaikka liimaamalla.

T-paita voi myös muuntua kokonaan uudeksi vaatteeksi: vaikka mekoksi tai huiviksi. Lue TOP-tehtävästä Paidasta huiviksi ohjeet hauskan hapsuhuivin valmistamiseen.

Kannusta muita!

Garderobiin on osallistunut jo useita kymmeniä paitoja sekä Instagramissa että TOP-tehtäväsivustolla. Käy kannustamassa muita tykkäämällä heidän tuotoksistaan. Tykkäämisillä voi yrittää vaikuttaa myös kilpailun tuomaristoon.

6–12-vuotiaiden sarjan parhaat paidat palkitaan Globe Hopen lahjakorteilla. 13–29-vuotiaiden sarjan voittaja saa upean Pfaff-ompelukoneen. Palkitut t-paidat pääsevät esille Globe Hopen myymälän edustalle Helsingin keskustaan toukokuussa 2015.

Mitä olet mieltä esimerkiksi näistä söpöistä paidoista?

Entäpä näistä?

Katso lisää kuvia t-paidoista Instagramissa hastageilla #garderobi ja #4hsuomi (syöte näkyy tämän sivun ylälaidassa oikealla) sekä TOP-tehtäväsivustolla, jossa kuvat näkyvät vain kirjautuneille.

Lue myös aiemmin ilmestyneet Garderobiin liittyvät jutut:

Maailmassa on liikaa tekstiilijätettä

Lue Globe Hopen Seija Lukkalan haastattelu ja vinkit siihen, kuinka omilla kulutusvalinnoilla voi vaikuttaa.
Lue lisää 

Pidä garderobisi kunnossa

Garderobi-kisa kannustaa ekologisempaan kuluttamiseen. Marttojen vinkeillä pidennät vaatteittesi käyttöikää etkä kasvata kaatopaikan tekstiilijätevuorta.
Lue lisää 

Pohjoismaisen leirin talkooporukka on kasassa

Talkoolaishaku Pohjoismaiselle 4H-leirille on päättynyt. Koossa on upea 135 talkoolaisen porukka! Lue lisää...

Nuoret haastavat järjestöjä ajattelemaan uudella tavalla.

Miten nuori kokee työssäolon? Lue 4H:n Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille -projektin kautta työllistyneen Jenni Wegeliuksen ajatuksia asiasta. Nuoria työllistävä projekti on saanut rahoituksen Raha-automaattiyhdistykseltä. Lue lisää...