Haetko uutta harrastusta?

4H-kerhot pyörähtävät käyntiin syyskuun alussa. Harrastuksen voit aloittaa kerholaisena tai kerhonohjaajana. 4H-kerhot ovat avoinna kaikille 6–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, ja niitä toimii liki 3 000 eri puolilla Suomea.

Kokkausta, leikkiä ja ulkoilua, käsillä tekemistä, mediaa, kansainvälisyyttä, metsään ja luontoon tutustumista. 4H-yhdistysten järjestämät 4H-kerhot tarjoavat kaikkea tätä ja paljon muuta hauskaa ja monipuolista toimintaa. Kerhojen toimintaperiaatteena on tekemällä oppiminen.

Sinustako kerhonohjaaja?

Kerhoja pääset ohjaamaan, kun olet reipas, yritteliäs ja vastuuntuntoinen. Jokainen yhdistys päättää itsenäisesti alaikärajan kerhonohjaajalle. Useimmiten se on 14 vuotta. Apuohjaajaksi 4H-kerhoon voit päästä, kun olet täyttänyt 13 vuotta.

Voit ohjata kerhoa myös kaverin kanssa. Kerhonohjaajat saavat koulutuksen tehtäväänsä. Pääset myös itse suunnittelemaan ja vaikuttamaan siihen, mitä kerhossa lasten kanssa touhuillaan. Kerhonohjaamisesta maksetaan palkkiota ja saat itsellesi hyödyllistä työkokemusta!

Myös aikuisohjaajat ovat lämpimästi tervetulleita mukaan toimintaan.

Lue lisää kerhon ohjaamisesta. Se voi olla juuri sinun juttusi.

Puunhalausviikko tulee taas!

Puunhalausviikko kannustaa lapsia, nuoria ja aikuisia halaamaan puita ja osoittamaan, että he arvostavat omaa lähiympäristöään. Puunhalausviikkoa vietetään elokuussa 21.–27.8.2017. Teemaviikko on osa 26.8. vietettävän Suomen luonnon päivän tapahtumia. Lue lisää...

4H-yhdistys oli tänäkin vuonna monen nuoren ensimmäinen kesätyöpaikka

Sofia Sirkiä oli kesätöissä leiriohjaajana Härkätien 4H-yhdistyksessä, jossa hän sai olla lasten tukena ja apuna kesäleireillä. Pestin hän sai rehdisti kysymällä töitä suoraan yhdistyksen toiminnanjohtaja Tuovi Löytynojalta. Lue lisää...