Hae isäntäperheeksi ja hanki koko perheelle kieli- ja kulttuurikylpy

Suomeen saapuu ensi kesänä jälleen 4H-nuoria eri puolilta maailmaa. Tilatkaa tekin kielikylpy itsellenne ja ryhtykää näille nuorille isäntäperheeksi.

Yleensä nuori viipyy yhdessä perheessä noin kolme viikkoa. Hän osallistuu perheen arkeen ja tutustuu paikalliseen 4H-toimintaan ja nuorten elämään.

Vaihtareita tulee jo toukokuun alussa ja viimeiset lähtevät Suomesta joulukuussa. Heitä on tulossa USA:sta, Kanadasta, Costa-Ricasta, Taiwanista, Etelä-Koreasta, Vietnamista, Iso-Britanniasta, Sveitsistä, Itävallasta sekä Saksasta, ja he ovat 16 – 30-vuotiaita.

Erityisesti toivomme maatalousalan isäntäperheitä. Hyvin monet vaihtarit tulevat itse maatilalta, ja he ovat hyvin kiinnostuneita maaseudun elämästä Suomessa.

Miten teillä kotona? Onko sinun perheelläsi mahdollisuutta ottaa maahamme tutustumaan saapuva 4H-nuori asumaan muutamaksi viikoksi?

Jos kiinnostaa, käykää täyttämässä isäntäperhehakulomake 4H:n nettisivuilla tai olkaa suoraan yhteydessä Suomen 4H-liiton kansainvälisten asioiden sihteeriin Päivi Haapasaloon: 044 783 0306 tai paivi.haapasalo(a)4h.fi.

Ja nuori kiittää!

 

Nuorten toimitus aloittaa 1. huhtikuuta

Ensimmäiset 4H:n nuorten toimituksen jutut ilmestyvät tälle sivustolle keskiviikkona 1. huhtikuuta aamupäivällä. Juttuihin pääset tutustumaan vaikkapa etusivulta tai täältä. Mutta vasta aprillipäivänä! Kommentoi sinäkin ja ota kantaa.

Garderobi innosti tuunaamaan vanhasta uutta

TOP-kilpailu Garderobissa muokattiin vanhasta t-paidasta uusi ja omannäköinen vaate. Tavoitteena oli saada lapset ja nuoret pohtimaan, miten he itse kuluttavat vaatteita ja miten he voisivat omalla toiminnallaan vähentää tekstiilijätteen määrää. Lue lisää...