Jättisaippuakuplat voittivat Kuvitellaan!-kisan

Tämän syksyn TOP-kilpailussa mietittiin kuvien merkitystä ja viestin välittämistä kuvien avulla. Voittajaksi valikoitui Valkeakosken 4H-yhdistyksen kerho, joka oli keksinyt itse uuden Jättisaippuakuplia-tehtävän ja kuvittanut sen hienoin valokuvin.

Kuvitellaan!-kilpailussa vanha TOP-tehtävä tai uusi itse keksitty tehtävä muunnettiin kuvalliseksi. Ideana oli kuvata tehtävän kulkua valokuvin tai piirroksin tekstin sijaan. Mukana sai olla myös vähän tekstiä, mutta kuvat olivat pääroolissa.

saippuakupla-ohje voittajaVoittaja Valkeakoskelta

Voittajatehtävä oli toteutettu hienosti: Tehtävä oli hauska ja innovatiivinen. Siitä saadaan hieno uusi tehtävä TOP-tehtäväsivustolle.

Kuvallinen ohje oli selkeä ja siitä sai hyvin kuvan, miten jättisaippuakuplat syntyvät. Valokuvat ovat todella näyttäviä! Myös se on plussaa, että kerholaiset ovat kuvissa mukana. Niistä välittyy yhdessä tekeminen riemu.

Voittajakerhossa on 13 kerholaista ja sen ohjaaja on Anna Rautio. Heidät palkitaan Apple iPad minillä, josta onkin hyötyä jatkossa, kun kerholaiset ottavat kerhossa valokuvia ja palauttavat TOP-tehtäviä uudelle TOP-tehtäväsivustolle.

 

Kunniamainintoja muille menestyneille

Koska kilpailuun lähetettiin niin monta todella hienoa työtä, kilpailuraati halusi antaa vielä kunniamaininnan erityisen ansioituneille osallistujille.

Maija Myyry, Jämsän 4H-yhdistys: Valokuvan, piirrosten ja tekstin yhdistelmä toimi hyvin. Keskeiset asiat tuotu selkeästi esiin. Iloinen ja aurinkoinen kuvitettu ohje!

Lotta Martikainen, Juuan 4H-yhdistys: Kaunis ja rauhallinen työ. Selkeä ja yksinkertainen ohjeistus numeroilla.

Elina Mikkola, Someron 4H-yhdistys: Klassinen kaunis kuvitettu ohje, jonka avulla pystyy tekemään kranssin. Viehättävä!

Stella Lakanaho, Tuulia Karsikas, Veera Kalliokoski, Ullavan 4H-yhdistys: Kuvat on aseteltu hyvin ja tekstin käyttö saatu minimiin. Visuaalisesti kaunis ohje, alkaa todella tehdä mieli kääretorttua. Tekijöissä on selkeästi ruokakuvaajaja-ainesta. Herkullista!

Kuusamon 4H-yhdistys: Hauska muunnos kurpitsalyhdystä. Musta tausta tuo kuvat hyvin esille ja luo erittäin näyttävän vaikutelman. Upea työ!

Neea Harju, Kälviän 4H-yhdistys: Tarinankerronta toimii hyvin ja ohje on selkeä. Kuvassa on oivallettu se, mikä on tärkeää ja kerrottu kaikki neljällä kuvalla.

Antti Ryynänen, Kankaanpään 4H-yhdistys: Yksinkertainen, pelkistetty ja ymmärrettävä ohje hedelmäpommin valmistamiseen.

Onnea kaikille!

Kuvagalleria

Nuorisotoimikunta vuodelle 2015 on valittu

4H:n nuorisotoimikunta koostuu viidestä 16–28-vuotiaasta nuoresta, jotka haluavat olla mukana kehittämässä 4H-järjestöä sekä valtakunnallisesti että paikallisesti. Nuorisotoimikunta tuo nuorten äänen kuuluville järjestön hallintoon. Vuoden 2015 nuorisotoimikunnassa vaikuttavat Miila Lumijärvi Vihannin…

RAY:lta 4H:lle 280 000 euroa nuorten työllistämiseen

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus on esittänyt 18.12.2014 Paikka auki – nuoret työelämään -avustusohjelmastaan Suomen 4H-liiton Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille -projektille 280 000 euron avustusta vuodelle 2015 työttömien nuorten työllistämiseen. Lue lisää...