Juhlavuoden Vuoden 4H-kerho -kilpailu käynnistyy!

4H:n Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018, ja kutsumme kaikki 4H-kerhot suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Leipomisen ohella lapset pääsevät miettimään 4H:n nimikkoleivoksen tarinaa.

Alkuvuoden kilpailu

Kilpailuaika on 1.2. – 30.5.2018. Tuomaristo kokoontuu kesäkuussa ja voittaja julkaistaan 29.6.2018

Juhlaleivoksen suunnittelussa voi käyttää apuna Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita tai leivosohjeen voi suunnitella itse. Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku, ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena.

Vuoden 4H-kerho -kilpailun tuomaristoon kuuluva ja Safkasankarit TOP-tehtävien toteuttaja Kati Laszka on yrittäjä, arvostettu kokki ja keittiömestari (Savoy, Suomen Kansallisooppera) ”Arvostan 4H-kerhoissa uusien asioiden oppimista ilolla ja itse tekemällä.”

Palkinnot

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot.

Lue lisää kilpailusta

Myös Safkasankarit suunnittelevat ja tekevät juhlaleivoksia

Juhlavuoden yhtenä keskeisenä teemana on lasten ja nuorten kannustaminen yritteliäisyyteen. Kaikkien 4H-kerhojen lisäksi myös Safkasankarit-yrityskerhon kiehtovana tehtävänä on suunnitella ja leipoa 4H-juhlaleivos, järjestää leivosjuhlia tai tarjota leivosbaaria kokoustarjoiluksi vaikkapa päättäjille. Erilaisissa myyntitilaisuuksissa opitaan hinnoittelemaan ja myymään itse tehtyjä tuotteita.

Tutustu Safkasankarit-yrityskerhoon

Yritteliästä elämänasennetta edistetään lähes 3 000 4H-kerhossa. Kerhoja järjestävät 4H-yhdistykset kautta Suomen liki 300 kunnassa.

4H juhlii 90-vuotista lapsi- ja nuorisotyötään Safkasankarit-yrityskerholla ja 4H-kesäduuni 2018 -kampanjalla

Juhlavuotemme teemaksi olemme nostaneet 4H:n ydintehtävät: lasten ja nuorten kannustamisen yritteliäisyyteen sekä nuorten työllistymisen ja yrittäjyyden. Työelämä- ja yrittäjyyskasvatus ovat perustamisvuodesta 1928 lähtien olleet tärkeä osa 4H:n nuorisotyötä. Aikanaan kasvatettiin vihanneksia, possuja ja puuntaimia. Nykyisin 4H-yrittäjyyttä kokeilee hyvin monipuolisten yritysideoiden kautta yli tuhat nuorta vuosittain. Yrittäjyyden lisäksi työllistämme noin 8 000 nuorta maalla ja kaupungeissa. Lue lisää...

Lasten järjestämissä villiruokajuhlissa yli 9 000 osallistujaa

Safkasynttärit Suomelle - 4H-yhdistysten toteuttamat villiruokajuhlat 100-vuotiaalle Suomelle oli onnistunut juhlavuoden teemavalinta. Villiruoka nousi 4H:ssa suorastaan ilmiöksi ja veti lasten järjestämiin juhliin lähes 9 400 osallistujaa. Synttäreillä kerholaiset valmistelivat ruoan, juhlivat…