Kansanedustajat vaikuttuivat 4H-yrittäjistä

4H-yrityksiä ja markkinameininkiä!

Rovakadun markkinoilla Rovaniemellä riitti viime lauantaina väkeä ja hienoa ohjelmaa. 4H:n teltalla nuoret yrittäjät jakoivat jäätelöitä, samalla kertoen markkinaväelle 4H-yrittämisestä. Erityisen hienoa oli saada vieraaksi Suomen 4H-liiton johtoa.

Suomen 4H-liiton hallituksen tuore varapuheenjohtaja kansanedustaja Ilmari Nurminen kävi valtuuskunnan jäsenen kansanedustaja Johanna Ojala-Niemelän kanssa jututtamassa nuoria ja kuulemassa nuorten ajatuksia yrittämisestä. Kansanedustajat olivat silminnähden vaikuttuneita nuorten hienoista yrityksistä.

IMG_2451 – kopioKanalayrittäjä Valtteri Rajala (19v.) keskusteli kansanedustaja Ilmari Nurmisen kanssa omasta yrityksestään. Valtterin kanalassa on noin 130 maatiaiskanaa, joiden munia hänen yrityksensä myy.

 

 

 

 

 

IMG_2514 – kopioValtterin kanalan tiput kiinnostivat erityisesti markkinayleisön nuorempaa väkeä. Valtterin yritys myy halukkaille myös kanoja.

 

 

 

4H-yrittäminen sopii kaikille!

IMG_2378 – kopioSara Haukipuron (16v.) vastaperustettu Eläntenhoitopalvelu Kirppu syntyi oman harrastuksen pohjalta. Kokemusta yrittämisestä ei Saralle vielä ole kertynyt, mutta hän uskoo asiakkaita riittävän tulevaisuudessa.

 

 

 

 

Anni Suonnansalon (14v.) käsityöyritys AS Desing on syntynyt myös oman kiinostuksen pohjalta, nimittäin rakkaudesta käsitöitä kohtaan.

“Mukavinta yrittämisessä on kun saa asiakkaat hyvälle tuulelle” –Anni Suonnansalo

IMG_2370 – kopio

4H-yrittäjät jututtivat markkinayleisöä samalla kun jakoivat jäätelötuutteja. I&N Palvelut on kaverusten Iida Niskan (16v.) ja Noora Kosolan (16v.) siivouspalvelua tarjoava yritys. Yritys syntyi, kun tytöt haaveilivat kielimatkalle lähdöstä ja tarvitsivat sen toteuttamiseksi rahaa.  Tytöillä oli tiedossa jo muutama asiakas, joten yrityksen perustaminen oli helppoa.

“ Jos yrittäminen kiinnostaa kannattaa ottaa oman alueen 4H-yhdistykseen yhteyttä ja kertoa ideastaan.” –Noora Kosola

 

 

 

IMG_2374 – kopioMakijaa on Karoliina Hanhisuannon (17v.) jo neljä vuotta pyörittämä yritys. Yritys myy leivonnaisia tilauksesta ja pyörittää tänä kesänä myös kesäkahvilaa Rovaniemen liikennepuistossa.

“4H-yrittäminen on ihan huippua! Saa toteuttaa omaa harrastusta ja siitä saa vielä omaa rahaa” –Karoliina Hanhisuanto

 

 

 

IMG_2386 – kopioUrsula Karjalaisen (17v.) 4H-yritys Ursula`s Inspiration myy pieniä käsitöitä ja leivonnaisia painottaen luonnonyrttien käyttöä. Tapahtumassa Ursulalla oli myynnissä itse leipomiaan nokkossämpylöitä, jotka nuori yrittäjä myi nopeasti loppuun.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

lokkaTeksti ja kuvat: Anne Annala
Toimin hankevastaavana Suomen 4H-liitossa. Lähes kaiken vapaa-ajan vietän rinkka selässä katsellen metsien ja tuntureiden elämää kameran etsimen kautta. Luonto on lähellä sydäntä, erityisesti Lapin luonto.

 

4H-yrittäjät yllättivät 518 juoksijaa

Mitä yhteistä on 4H-yrityksillä ja puolimaratonilla? Tänään ainakin se, että Helsinki Half Marathonin maalissa oli mahdollisuus tutustua nuoriin 4H-yrittäjiin ja nauttia heidän tarjoamastaan jäätelöstä. Mutta miksi 518 jätskiä, se selviää…

Kesätyönä ympäristöteko – Muovisäkkikeräys on haluttu pesti

Myrskylässä maatilan pihamaalla lojuvilla lannoite- ja siemensäkeillä on vielä matkaa uusiksi muovituotteiksi, mutta täältä tärkeä polku alkaa. Säkkikeräyspisteet Itä-Uudellamaalla ovat Emilia Brucen, 17, ja Johanna Österholmin, 19, (kuvassa vasemmalla) kesätyömaita. Lue lisää...