Keppicrossin huumaa Nurmijärvellä

Koululaiset kokoontuivat ensimmäiseen keppicross -tapahtumaan 22.11.2016. Suomen 4H-liitto, Nurmijärven kunnan Liikkuva Koulu -hanke ja Suomen Moottoriliitto ry (SML) järjestivät keppicrossi-tapahtuman Klaukkalan urheilupuiston hallissa.

Liikunnallista aamupäivää uuden harrastuksen pariin saapui viettämään 107 peruskoulun kakkosluokkalaista opettajineen, kaikkiaan viidestä Klaukkalan ja Nurmijärven alueen koulusta. Koululaiset kokeilivat tapahtumassa itse rakentamiaan keppicrosseja.

artikkelikuva

Keppicrossi on 4H-liiton käynnistämä ja SML:n kanssa edistettävä hanke uuden liikunta- ja harrastusmuodon kehittämiseksi lapsille, perheille ja kouluille.

Idea lähti jo suosiota saavuttaneesta keppihevosharrastuksesta. Keppicrossin tavoitteena on tarjota pojille ja tytöille sopiva  harrastus, jota kaikki voivat harrastaa koulussa, kerhoissa ja vapaa-ajalla yhdessä perheen kanssa.

Harrastus ei ole vain liikunnallinen, keppikrossin rakentaminen on iso osa harrastusta. 4H-liitto on julkaissut TOP-tehtäväsivustolla www.toptehtavat.fi  ohjeet keppikrossin rakentamiseksi. Tapahtumien järjestämisen tueksi on SML ry:n kanssa laadittu myös keppikrossin leikkimieliset säännöt, jotka pohjautuvat moottoripyörillä ajettavaan motocrossiin. Ohjeet ja säännöt ovat kaikkien vapaasti käytettävissä.

Alkuperäinen artikkeli on julkaistu 25.11.2016 www.moottoriurheilu.tv portaalissa: http://www.moottoriurheilu.tv/keppicrossin-huumaa-nurmijarvella/.

Tallenna

Tallenna

4H mukana Suomen Kädentaidot messuilla

Tampereella 18.–20.11.2016 jo 21. kerran järjestettävässä kädentaitoalan ainutlaatuisessa ykköstapahtumassa 4H on mukana Kiertotähti-työpajalla ja 4H-yrittäjien PopUp-osastolla. Kestävän elämäntavan edistäminen on yksi 4H-järjestön periaatteista. Tekemällä oppiminen ja oman ympäristön arvostaminen yhdistettynä kädentaitoihin on hauskaa ja hyödyllistä. Lue lisää...

Nuorten projektit saivat Itse tehty -rahaa

4H Itse tehty -rahaa voivat hakea 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Hakukierroksia on kaksi vuodessa: keväällä ja syksyllä. Lue lisää...