Kilpailu: Marjametsän valtias 2018

Metsissä samoilua ja marjojen maistelua. Luovaa käsillä tekemistä ja hulluja ideoita. Oletko sinä Marjametsän valtias 2018?

Marjametsän valtias on uupumaton metsänkävijä, joka tietää parhaat marjapaikat ja jolla on reppu täynnä hullunkurisia vekottimia metsän antimien keruuta varten.

Marjametsän valtias 2018 -kilpailu on suunnattu kaakkoissuomalaisille nuorille. Kilpailussa on kaksi sarjaa: keksintö- ja kilokilpailu. Voit osallistua joko jompaankumpaan tai molempiin sarjoihin. Kilpailu on avoin kaikille kaakkoissuomalaisille 6–28 -vuotiaille.

Sarja 1. Keksintökilpailu

Osaatko rakentaa hauskan poimurin? Tai tiedätkö parhaan tavan suojautua hyttysiltä? Entä miten marjat kannetaan metsästä kotiin kaikkein helpoiten?

Kilpailutehtävänä on valmistaa väline tai keksiä uusi tapa, joka helpottaa tai hauskuuttaa marjanpoimintaa. Kilpailutyön toteutus on vapaa: työn voi ommella, nikkaroida tai rakentaa vaikka pahvista. Se voi myös olla aineeton idea uudesta poimintatyylistä tai vaikkapa vanhan esineen käyttö uudella tavalla. Välineestä tai tavasta otetaan valokuva, joka lähetetään joko 4H:n nettisivuille (Keksintökilpailun osallistumislomake) tai Instagramiin. Instagramissa julkaise valokuvan ohessa tunnisteet #marjametsänvaltias2018 #ruokaaluonnosta #4HSuomi ja olet mukana kisassa.

Kilpailuraati palkitsee kekseliäimmän ja hauskimman keksinnön 100 euron rahapalkinnolla.

Sarja 2. Kilokilpailu

Mustikkaa, puolukkaa, mustaherukkaa… Notkuuko ämpärisi täynnä satoa? Oletko juuri sinä vuoden 2018 ahkerin poimija?

Kilpailutehtävänä on kerätä mahdollisimman paljon marjoja, sieniä ja muita luonnontuotteita ja toimittaa ne myytäväksi 4H:n marja-asemalle Imatralle (Tietäjänkatu 2, Imatra). Marjapisteelle toimitettu kilomäärä kirjataan ylös ja kilomäärää voi kerryttää koko kilpailun ajan.

Kolme parasta kerääjää palkitaan rahapalkinnoilla (200 e, 150 e, 50 e), kilpailuraati valitsee voittajat.

 

Kilpailuaika

19.7.–15.10.2018

 

Palkinnot

Keksintösarjan paras keksintö palkitaan 100 euron rahapalkinnolla. Kilokilpailun kolme parasta palkitaan rahapalkinnolla (200 e, 150 e, 50 e). Voittajille ilmoitetaan voitosta ja palkinnot lähetetään postitse 16.11.2018. Palkittavat henkilöt valitsee Suomen 4H-liiton raati.

 

Näin osallistut

  1. Päätä, haluatko osallistua keksintökilpailuun, kilokilpailuun vai molempiin.
  2. Keksintökilpailua varten toteuta kilpailutyö haluamallasi tavalla ja ota siitä valokuva. Lisää valokuva tälle sivustolle (Keksintökilpailun osallistumislomake) tai Instagramiin. Instagramissa merkitse kuviin tunnisteet #marjametsänvaltias2018 #ruokaaluonnosta #4HSuomi ja olet mukana kilpailussa.
  3. Kilokilpailua varten tarkista ensin 4H-yhdistyksen sivuilta poimintaohjeet ja mitä tuotteita marja-asema ostaa juuri nyt (Imatran 4H Marja-asema). Poimi sivuilla listattuja marjoja, sieniä ja puutarhatuotteita ja toimita ne myytäväksi paikallisen 4H-yhdistyksen marja-asemalle. Kilomääräsi kirjataan mukaan kilpailuun. Voit kerryttää kilomäärää koko kilpailun ajan.

Marjametsän valtias 2018 -kilpailussa 4H:n yhteistyökumppanina toimii lappeenrantalainen Kaskein Marja (http://www.kaskeinmarja.fi/). Kaskein Marja sponsoroi kilpailun palkinnot ja ostaa kilokilpailussa poimitut luonnontuotteet.

 

Kilpailuesite: Marjametsän valtias 2018

 

Lisätietoja kilpailusta:

magdaleena.rouhiainen@4h.fi

Juhlavuoden leivoskilpailun finalistien reseptit TOP-tehtäväpankkiin

Leivoskilpailun finaalin kivunneista leivosresepteistä saamme uutta käyttäjiensä näköistä sisältöä 4H: n TOP-tehtäväsivustolle. Kerhotoiminnan ideamateriaaleja sisältävän TOP-tehtäväsivuston käyttäjämäärät kasvavat vuosittain. Vuonna 2016 sivustolla  oli 30 000 käyttäjää ja vuoden 2017 aikana lähes 37 000 käyttäjää. Tänä vuonna sivuston visuaalinen ilme uusitaan ja toiminnallisuuksia uudistetaan. Lue lisää...

Suojattu: Mahdollista nuorelle 4H-kesäduuni

Yrittäjä. Sinä ja yrityksesi voitte olla mahdollistamassa yhä useampien nuorten kesätöitä. Kesätyön merkitys nuoren elämässä on suuri. Se voi jopa ratkaista tulevan uravalinnan. Vuosittain tuhannet nuoret työllistyvät 4H:n kautta palkkatyössä…