Lasten järjestämissä villiruokajuhlissa yli 9 000 osallistujaa

Safkasynttärit Suomelle – 4H-yhdistysten toteuttamat villiruokajuhlat 100-vuotiaalle Suomelle oli onnistunut juhlavuoden teemavalinta. Villiruoka nousi 4H:ssa suorastaan ilmiöksi ja veti lasten järjestämiin juhliin lähes 9 400 osallistujaa. Synttäreillä kerholaiset valmistelivat ruoan, juhlivat ja söivät yhdessä kutsuvieraidensa kanssa.

Safkasynttäreillä yhdistyi luonnossa liikkuminen ja luonnosta saatavien raaka-aineiden hyödyntäminen ruoanvalmistamisessa. Safkasynttärit-tapahtumia järjestettiin 339 eri puolilla Suomea. Lasten juhlapöydän suosikkiherkuiksi nousivat terhakka nokkospesto ja puolukkakaurakeksit. Villiruokajuhlien kautta lapset ja aikuiset saivat kosketuksen luontoon, opastusta luonnon antimien hyödyntämiseen sekä villiruuan valmistukseen. Lapset olivat myös hyvin kiinnostuneita Suomen historiasta ja siihen liittyvästä ruokakulttuurista.

Ruokakasvatus on tärkeä osa 4H-toimintaa

Safkasynttäreiden kautta lapset pääsivät  tutustumaan ruoan kulkuun luonnosta pöytään. Villiruuan kerääminen oli lasten mielestä hauskaa ja samalla he saivat liikuntaa. Marjoja monet lapset olivatkin jo keränneet, mutta Safkasynttäreitä suunnitellessaan he huomasivat, että luonto on tulvillaan muitakin aarteita. Luonnon villiruoka on marjoja, sieniä, vihanneksia ja yrttejä sekä riistaa ja kalaa.

Hankasalmen 4H-yhdistyksen nuorten kattama herkullinen villiruokapöytä.

 

Kiitos ruokailon jakamisesta ja yhdessä tekemisestä

Parasta Safkasynttäreissä  oli se, että jokainen pääsi itse tekemään ja kokemaan, suunnittelemaan ja valmistamaan. Kaikki tapahtumat huipentuivat lopuksi yhdessäoloon, yhdessä syömiseen ja yhdessä juhlimiseen. Kiitos lapset ja nuoret, kiitos 4H-yhdistysten toimihenkilöt sekä lukuisat yhteistökumppanit!

 

Uutisen pääkuvassa Vieremän 4H-yhdistyksen lapset iloitsevat juhlien järjestämisestä. Ruokailijoilta tuli kiitosta reippaille kokeille ja tarjoilijoille.

Juhlavuoden Vuoden 4H-kerho -kilpailu käynnistyy!

4H:n Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018, ja kutsumme kaikki 4H-kerhot suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Leipomisen ohella lapset pääsevät miettimään 4H:n nimikkoleivoksen tarinaa. Lue lisää...

Vuoden 4H-yritys -kilpailun finalistit esittäytyvät

Vuoden 4H-yritys -kilpailun finalistit on valittu. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 88 yritystä ja taso oli kova. On ilo esitellä 12 upeaa 4H-yritystä, jotka läpäisivät tiukan seulan finaaliin saakka. 13-17 -vuotiaiden sarjan…