Luovutimme 4H-kunniamitalin tasavallan presidentti Niinistölle

4H-järjestön juhlavuoden yksi huipennuksista oli 21.9., kun ryhmä 4H-järjestön lapsia, nuoria ja aikuisia luovutti tasavallan presidentti Sauli Niinistölle 4H-järjestön korkea-arvoisimman huomionosoituksen, 4H-kunniamitalin.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio toimivat 4H-järjestön 90-vuotisjuhlavuoden suojelijoina.

4H-kunniamitali on 4H-järjestön korkein huomionosoitus. Kunniamitali myönnetään henkilölle tai yhteisölle, joka on poikkeuksellisen merkittävällä tavalla edistänyt 4H-nuorisotyötä. Tasavallan presidentti Niinistö on pitänyt aktiivisesti esillä lasten ja nuorten asioita yhteiskunnallisessa keskustelussa, mikä osaltaan on antanut uskoa myös 4H:n tekemälle lapsi- ja nuorisotyölle.

4H viettää juhlavuottaan vahvasti toiminnan merkeissä

Kesällä päättyneessä juhlavuoden kilpailussa valittiin järjestölle lasten suunnittelema, historian ensimmäinen juhlaleivos. 4H-kesäduunikampanjassa nostimme esiin 4H:n vahvaa tekemistä nuorten työllistäjänä. Työllistimme tänäkin kesänä tuhansia nuoria paikallisyhdistysten kautta, ja yhä useampi nuori sai työpaikan itselleen perustamalla kesäksi oman 4H-yrityksen. Myös uusia Safkasankarit-yrityskerhoja perustettiin juhlavuoden aikana eri puolilla Suomea.

4H-kunniamitalin taustatiedot

4H-kunniamitalissa tulevat hienolla tavalla esille 4H-järjestön perinteiset sisällöt. Mitalin etupuolella on teksti 4H-NUORISOTYÖ – HUOMISEN HUIPULLE. Nuorisojärjestönä haluamme katsoa luottavaisesti tulevaisuuteen.

Mitalin kääntöpuolella nuorten muodostamat kultatuolit kertovat ystävyydestä, luottamuksesta ja yhteisöllisyydestä. Samalla koko mitali viestii 4H-järjestön arvoista, neljästä H-kirjaimesta: Harkinta – Harjaannus – Hyvyys – Hyvinvointi.

4H-kunniamitalin on suunnitellut taiteilija Nora Tapper.

4H-kunniamitali on luovutettu aiemmin kuudelle henkilölle. Presidentti Niinistölle luovutettu mitali on järjestyksessä seitsemäs.

 

4H-kunniamitalin ovat saaneet seuraavat henkilöt:

toimitusjohtaja Seppo Hassinen (2017)

agrologi Johannes Leppänen (2013)

tasavallan presidentti Tarja Halonen (2005)

opetusneuvos Timo Lilja (2005)

valtiosihteeri Raimo Sailas (2005)

kansanedustaja Jukka Vihriälä (2005)

 

Lisätietoja:

Tomi Alakoski
toimitusjohtaja
p. 040 501 5307
tomi.alakoski(a)4h.fi
Suomen 4H-liitto

Kuva: Matti Porre/Tasavallan presidentin kanslia

4H Business Lab Helsinki on avattu

4H Business Lab avattiin Yrittäjän päivän aamuna 5.9.2018 Suomen 4H-liiton toimistolla Helsingin Alppilassa. 4H Business Lab on uudenlainen huipputeknologialla varustettu oppimisen ja tiedonvälityksen keskittymä, jossa nuoret tutustuvat yritystoimintaan. 4H-yritys jatkaa…

Äänestä Vuoden vapaaehtoista 2018

Kansalaisareena palkitsee tänä vuonna viidettä kertaa Vuoden vapaaehtoisen. Kampanjan tavoitteena on nostaa vapaaehtoistoiminnan arvostusta ja näkyvyyttä. Palkinnon saaja toimii seuraavan vuoden ajan vapaaehtoistoiminnan lähettiläänä. Salon 4H-yhdistys on asettanut ehdolle Vuoden vapaaehtoiseksi…