Maaseutuparlamentissa 4H:n työpaja ja Tulevaisuuden kuusen istutus

Maaseutuparlamentti järjestetään Leppävirralla Pohjois-Savossa 1. – 3.9.201. Ohjelmassa on muun muassa työpajoja, joissa voi osallistua keskusteluun maaseudun tulevaisuudesta monesta eri näkökulmasta. Yksi tärkeimmistä on nuorten näkökulma.

Suomen 4H-liiton nuoret vapaaehtoiset ja maaseutuverkoston yrittäjyysryhmä järjestävät työpajan lauantaina 2. syyskuuta kello 14–15.30 Leppävirran kunnantalolla.

Maaseudulla voi asua, työllistyä ja yrittää – YOLO PPL!

Työpaja on nuorten näköinen elämys ja kokemus, joka antaa uskoa maaseudun tulevaisuuteen ja kehittämiseen.

Paneelikeskustelun lisäksi kuulemme nuorten tarinoita maaseudun tarjoamista mahdollisuuksista työllistymisessä, yrittäjyydessä ja harrastuksissa. Työpajassa on somea, puhetta, elävää kuvaa ja videoita. Lisää työpajasta

Tulevaisuuden kuusi istutetaan Maaseutuparlamentissa 2.9.

4H on mukana Tulevaisuuden kuusi -kampanjassa, jonka avulla juhlistetaan 100-vuotiasta Suomea. Kuusi muistuttaa kasvaessaan myös tulevia sukupolvia itsenäisestä Suomesta. Juhlavuoden kunniaksi kuusi istutetaan Maaseutuparlamentissa Leppävirralla lauantaina 2. syyskuuta kello 8.

Kuusen istuttaa 4H-nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Satu Järveläinen ja Tanja Raatikainen, nuorisotoimikunnan metsävastaava yhdessä maa- ja metsätalousministerin erityisavustaja Risto Lahtisen, Leppävirran kunnanjohtaja Matti Raatikaisen ja kirkkoherra, lääninrovasti Teppo Ritarin kanssa.

Mikä maaseutuparlamentti?

Maaseutuparlamentti on tarkoitettu kaikille maaseudun kehittämisestä kiinnostuneille toimijoille asukkaista päättäjiin, yrittäjistä yhdistyksiin, tutkijoista kehittäjiin ja rahoittajiin, kylistä kaupunkeihin.

Kolmen päivän aikana kokoonnutaan yhteen teemalla ”mahdottomuuksista mahdollisuuksia”

  • kiteyttämään tahtotila suomalaisen maaseudun kehittämiselle,
  • nostamaan keskeiset kysymykset ja maaseudun mahdollisuudet päivän politiikan agendalle,
  • tunnistamaan maaseudun kasvusuunnat
  • edistämään yritys-, hanke- ja sosiaalisten innovaatioiden syntymistä maaseudulle
  • verkostoitumaan, innostumaan yhdessä maaseudun mahdollisuuksista ja
  • juhlistamaan 100-vuotiaan Suomen maaseutua.

Tervetuloa mukaan puhumaan avoimesti mahdottomuuksista, hakemaan niihin vastauksia ja edistämään maaseudun mahdollisuuksia – siitä hyötyy koko Suomi! Maaseutuparlamenttiin odotetaan tuhatta osallistujaa eri puolilta Suomea.

Maaseutuparlamentti 2017 on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. 

Tilaisuuden järjestää Maa- ja metsätalousministeriö yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Lisää Maaseutuparlamentista

Tallenna

4H:laiset mukana ennätysjahdissa: 6.9. tehdään #LuomupuuronME

Pro Luomu ry kutsui 4H-järjestön mukaan tekemään Luomupuuron syönnin maailmanennätystä. 4H:ssa tempaistaan syömällä ja maistelemalla luomupuuroa muun muassa 4H-kerhoissa, joita on lähes 3000 eri puolilla Suomea. Lue lisää...

Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö palkitsi Suomen 4H-liiton Vastuullisessa kesäduunikampanjassa

4H-liiton esimerkki osoittaa, että vammaisten ja osatyökykyisten nuorten osallistumiseen ei aina tarvita erityisjärjestelyjä tai painotuksia. Riittää, että toiminta on joustavaa ja kaikille avointa. Vamlas eli Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö…