Naurujoogaa Itse tehty -rahalla

Kädet korvien taakse, silmät suuriksi ja kieli ulos! Nauru raikaa vatsan pohjasta asti. Vaikka kaikkia ei naurattanut tunnin alussa, nopeasti kaikki pääsivät naurun tunnelmaa. Naurujooga tunnilla pääsee hohottamaan, hihittämään, hehettämään ja nauramaan uskomattoman monella eri keinolla ja tavalla!

Palkkasimme 4H itse tehty – rahalla ammattitaitoisen ohjaajan pitämään ilmaisen naurujooga tunnin Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen jäsenille ja heidän ystävilleen. Myös 4H:n toimiston väki oli kutsuttu. Osallistuja määrä oli pieni, mutta nauru raikui.

Naurujooga voi joillekin kuulostaa vaikealta ja väkinäiseltä. Jopa hieman pelottavalta. Tunnin jälkeen kaikki osallistujat kuitenkin lähtivät levollisen tyytyväisinä ja uuden kokemuksen rikkaampana. ”Ehdottomasti uudestaan”, ”yllättävän vaikeaa, mutta hauskaa, täytyisi ehkä harjoitella hieman vielä että saisi vielä enemmän hyötyä”, ”kyllä nauratti, tykkäsin ihan sikana!” Tällaisia kommentteja jaoimme tunnin jälkeen smoothieita nauttiessamme.

Suurin osa osallistujista ei ikinä ollut kokeillut eikä tiennyt mitä odottaa tunnilta. Tunti vierähti kuitenkin salaman nopeasti ja yht’äkkiä olimmekin jo loppurentoutus piirissä. Olo oli hyvin raukea ja posket heloitti. Keho oli rento ja mieli kirkas. Kaikki jäivät hörppimään raikasta smoothieta ja herkuttelemaan tuoreita mansikoita. Leppoisa rupattelu ja tunnelma täytti valoisan salin.

Näin me se teimme

Sonja  vastaisi naurujooga ohjaajan ja tilan varauksesta. Hän myös keräisi listan osallistujista ja olisi budjetti/ raha vastaava. Iisa  valmisti kevään raikkaan vihersmootien ja raakaherkun. Iiristiina oli mukana suunnittelussa ja käytännön järjestelyissä. Janina toi mukaansa heleän naurunsa ja säteilevän hymyn. Hän piti huolen että jokainen osallistuja tunsi itsensä tervetulleeksi. Annina oli media vastaava. Hän hoiti ja suunnitteli mainostuksen ja ilmoitukset.

Yhdessä otimme vastuun kuvaamisesta, raportoimisesta, suunnittelusta ja käytännön järjestelyistä. Kun toimimme ryhmänä olemme vahvoja ja pystymme tukemaan/auttamaan toinen toisiamme.

Yhdessä tekemisen ilo on meille tärkeää ja annamme sen myös näkyä.

Sonja Ruuskanen, Iisa Metsälinna,  Iiristiina Heinonen, Janina Särkinen ja  Annina Mattila
Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys

Syksyn Itse tehty -rahan hakuaika 1.9.-30.10.2018

 

Haku 18-30-vuotiaille: kansainvälinen Media Crossroads -seminaari 4.-10.11.2018 Espoo

Noin 40 nuorta eri puolilta Eurooppaa kokoontuu viikoksi Espooseen. Suomesta mukaan pääsee kaksi osallistujaa, oletko sinä toinen heistä? Media Crossroads -seminaari järjestetään Solvallan urheiluopistolla Espoossa 4.-10.11.2018 Espoossa. Seminaarin teemoja ovat medialukutaito ja kriittinen ajattelu. Viikon aikana aihetta käsitellään mm. workshopeissa ja vierailuilla. Hauskaa iltaohjelmaa ei ole unohdettu. Lue lisää...

Yrittäjän päivänä juhlitaan yrittäjiä

Suomessa on noin 300 000 yrittäjää ja heitä juhlistetaan monin tavoin Yrittäjän päivänä 5.9. eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa. Yrittäjän päivää vietetään tänä vuonna jo 21. kerran,…