Nenäarpajaisyhteistyö jatkuu!

Kun kaksi hyvää yhdistyy

Se oli päällimmäinen ajatuksemme, kun vajaa vuosi sitten palasimme Nenätoimistolle tavattuamme 4H-liiton innostunutta väkeä. Olimme juuri esitelleet Virpi Skipparille, Marjaana Liukolle ja Päivi Kivirannalle yhteistyöehdotuksemme Nenäarpajaisista, projektista, jonka tavoitteena oli löytää uusi tapa innostaa suomalaisia mukaan maailman lasten auttamiseen.

Lähtökohdat olivat erinomaiset, sillä arpamyynti kietoi yhteen sekä 4H-liiton että Nenäpäivän vision: jokaisella maailman lapsella tulisi olla oikeus ihmisarvoiseen elämään. Kun Päivi vielä vahvisti, että projekti oli juuri sitä, mitä yhdistyksissä ja kerhoissa oli kaivattu, oli helppo ryhtyä hommiin. Tämän tavoitteen toteutumisessa me kaikki voisimme olla mukana myötävaikuttamassa – tekemällä hyviä tekoja – lähellä ja kaukana!

Kuinkas sitten kävikään?

Tehtiin projektisuunnitelmia, valmisteltiin tukimateriaaleja, tilattiin julisteita, Neniä ja ilmapalloja, viestittiin, innostettiin ja fiilisteltiin Nenäpäivän julkkistukijoiden tsemppiterveisiä somessa. Arpatilausten jättämisen deadline lähestyi, ja jännitys projektiryhmässä ja Nenätoimistolla tiivistyi: olimmeko onnistuneet innostamaan yhdistykset, kerhonohjaajat ja kerholaiset mukaan? Olimmeko muistaneet perustella ja tuoda mahdollisimman selkeästi esiin, mistä koko Nenäarpajaisprojektissa oikein oli kysymys?

Nyt puolisen vuotta myöhemmin viimeisetkin myydyt Nenäarvat on tilitetty, lopputiedotteet tehty ja palautteet kerätty. Iloksemme voimme todeta, että Nenäarpajaisten ensimmäinen vuosi onnistui erinomaisesti! Iso ja lämmin kiitos siitä kuuluu jokaiselle osallistuneelle!

Syksyn ajan me Nenätoimistolla saimme suurella ilolla ja kunnioituksella seurata, kuinka aktiivisesti ja idearikkaasti Nenäarpa-projektia 4H-yhdistyksissä ja kerhoissa lähdettiin toteuttamaan. Sosiaalinen media vilisi erilaisia hauskoja kuvia myyntitilaisuuksista, joita järjestettiin niin kauppojen auloissa kuin paikkakunnan tapahtumienkin yhteydessä. Paikallismediat kiinnostuivat. Yle kiinnostui ja kuvasi hulvattoman 4H vs. 4H -sketsin Nenäpäivä-show’hun. Ja mikä tärkeintä, taidokkaat kerholaiset saivat myytyä yli 32 000 Nenäarpaa! Varsin vaikuttava luku!

4H:laisten myyntityöllä konkreettisia muutoksia maailman lasten elämään

Nenäarpajaisten tuotolla Nenäpäivässä mukana olevat yhdeksän järjestöä tekevät pitkäjänteisesti työtä maailman lasten koulutuksen, terveyden, turvan ja ravinnon saannin edistämiseksi siellä, missä apua eniten tarvitaan juuri nyt. Työllä saadaan aikaan kestäviä tuloksia, joista hyötyvät lasten perheiden lisäksi ympäröivät yhteisöt. Nenäpäivän tukemasta työstä ja tuloksista voit lukea lisää täältä: nenäpäivä.fi/keitäautamme.

Kiitos myyjät, mummit ja kummit!

Nenäarpojen myynnissä on kisailtu ja koettu uutta, harjoitettu myyntitaitoja ja ennen kaikkea, tuotu omaa 4H-toimintaa näkyvästi esille hauskan hyvän tekemisen kautta. Mukana ovat olleet sekä kerholaiset, kerhonohjaajat, yhdistysten luottamushenkilöt ja toiminnanjohtajat että paikalliset asukkaat ja tietysti pienten arpamyyjien vanhemmat ja muut sukulaiset. Lämmin kiitos sinulle, joka annoit omaa aikaasi Nenäarpajaisten ja maailman lasten hyväksi! Suuret kiitokset myös kaikille niille, jotka ostivat Nenäarpoja ja lähtivät mukaan tukemaan hyviä tekoja lähellä ja kaukana!

Nenäarpamyynnin uusi kierros alkaa 27.10.2016

Iloksemme voimme tämän jutun päätteeksi kertoa, että 4H-liitto on päättänyt jatkaa menestyksekkäästi alkanutta yhteistyötä. Joten pysy kuulolla ja merkitse jo kalenteriisi Nenäarpajaiset 27.10.–13.11.2016!

Aurinkoista kevättä Nenätoimistolta toivottaen,

Emilia Vähätalo ja Anu Rapeli

Emilia työskentelee Nenäpäivä-säätiön markkinointi- ja viestintäkoordinaattorina. Anu Rapeli on Nenäpäivä-säätiön toiminnanjohtaja.

Ilmoitus Suomen 4H-liiton sääntömääräisestä edustajakokouksesta

Suomen 4H-liiton hallitus kutsuu sääntöjen mukaisesti koolle liiton edustajakokouksen, joka pidetään keskiviikkona 27. päivänä huhtikuuta 2016 alkaen klo 9.00 LähiTapiola-ryhmän pääkonttorissa, os. Revontulenkuja 1, Espoo. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:n…

Suomen 4H-liiton sääntömääräinen edustajakokous 27.4.2016

Suomen 4H-liiton edustajakokous pidetään keskiviikkona 27. päivänä huhtikuuta 2016 alkaen klo 9.00 LähiTapiola-ryhmän pääkonttorissa, os. Revontulenkuja 1, Espoo. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:n mukaiset asiat. Sääntöjen 9 §:n mukaan kukin…