Nuorisotoimikuntaan haku avautuu 14.11.2017 ja päättyy 4.12.2017

Nuorisotoimikuntaan eli Nutokuun voivat hakea kerran vuodessa kaikki iältään 16–28-vuotiaat 4H-nuorisojäsenet. Haun perusteella Nutokuun valitaan osallistujat yhdeksi vuodeksi. Avoimella haulla kausi on paljolti nuorten itsensä näköinen.

Valtakunnalliseen Nuorisotoimikuntaan etsimme aktiivisia nuoria, joilla on halua vaikuttaa 4H-järjestöön sekä yhteiskuntaan. Mukaan voi tulla nuori, jolla on intoa opetella vaikuttamistyötä yhdessä ryhmän kanssa. Myös kokeneemmat nuorisovaikuttajat toivotamme tervetulleiksi, jos sinulta löytyy kokemusta vaikka oman 4H-yhdistyksen hallituksesta tai osallistumisesta oppilaskunta- tai nuorisovaltuustotoimintaan hae toki! Hakulomake löytyy täältä.

Toivomme, että saamme mukaan erityisesti nuoria poikia ja miehiä! Pidämme erittäin tärkeänä sitä, että koko Suomi on maantieteellisesti edustettuna. Lopulliseen valintaan vaikuttaa myös kiinnostuksesi kohteet. Pyrimme muodostamaan Nutokun, joka on mahdollisimman monipuolinen taustaltaan.

Nutoku muokkaa omaa toimintaansa sen mukaan, mitkä asiat valittuja nuoria kiinnostavat.

Mitä Nutoku tekee?

Nutokulaiset edustavat kaikkia Suomen 4H:n nuoria mm. erilaisissa tapahtumissa, 4H-hallituksien kokouksissa sekä alueneuvostojen seminaareissa.

Lisäksi Nutoku kehittelee ja osallistuu erilaisiin kampanjoihin, kehityshankkeisiin, 4H:n viestintään ja tapahtumiin. Nuorisotoimikunnalla voi olla myös omia projekteja. Tärkeintä on tuoda nuorten ääntä kuuluville ja tehdä nuorten näköistä toimintaa.

Nuorisotoimikunta tapaa vuoden aikana kasvotusten pari kertaa vuodessa. Kokoukset pidetään pääsääntöisesti Helsingissä. Vuoden ensimmäinen tapaaminen on kaksipäiväinen tutustumis- ja suunnittelusessio tammikuun lopussa. Kokousten välillä pidetään yhteyttä sähköisesti mm. sosiaalisen median kautta.

Nuorisotoimikunnan tehtävänä on tuoda esiin 4H-nuorten ajatuksia ja mielipiteitä.

Lisätietoa:
Päivi Haapasalo, p. 044 783 0306, paivi.haapasalo(at)4h.fi
Nykyinen Nutokun puheenjohtaja: Satu Järveläinen jarvelainen.satu@gmail.com

 

Tuhat kiitosta aivoriiheen osallistuneille

Kiitos osallistumisestasi 4H:n verkkopohjaiseen aivoriiheen syys-lokakuussa. Olit mukana pohtimassa 4H-toiminnan tulevaisuutta ja vastaavuutta yhteiskunnallisiin muutoksiin. Lue lisää...

28 nuorten toteuttamaa projektia Itse tehty -rahalla

Itse ideoidut ja toteutetut jutut kiinnostavat nuoria! Vuonna 2017 4H-liittoon saapui yhteensä neljäkymmentä erilaista ja hienoa Itse tehty -projektihakemusta. Hakemusten takana oli kaikkiaan 175 nuorta. Itse tehty -rahaa myöntävä 4H-säätiö…