Pirkanmaan palkinto 4H-nuorisotyölle

Pirkanmaan liitto palkitsi Suomen 4H-liiton pirkanmaalaisten lasten ja nuorten hyväksi tehdystä 4H-nuorisotyöstä.Maakuntajohtaja Esa Halme totesi, että 4H tavoittaa lapsia ja nuoria läpi koko maakunnan. Yhteisöllisyys ja matalan kynnyksen harrastus sekä nuorten työllistäminen ovat maakunnallisesti merkittävää työtä, joka ansaitsee tulla huomioonotetuksi.

Palkinto on 5.000 euroa sekä taiteilija Merja Haapalan Polku-veistos.

4H:n alueellinen työ

Vaikka palkinto myönnettiin Suomen 4H-liitolle, on sen perusteena pirkanmaalaisten 4H-yhdistysten upea paikallinen 4H-nuorisotyö.

4H-liiton tärkeää alueellista työtä on myös esimerkiksi 4H-nuorisotyön maakunnallinen edunvalvonta. Aluejohtajat ja järjestöpäälliköt ovat mukana monissa työryhmissä, tekevät verkosto- ja suhdetoimintaa sekä omalta osaltaan edesauttavat paikallisen 4H-nuorisotyön näkyvyyttä.

Pirkan päivän (1.9.2017) vastaanotolla oli läsnä Pirkanmaan liiton noin 600 kutsuvierasta. Väki koostui muun muassa pirkanmaalaisista kansanedustajista, kunnanjohtajista, kuntien luottamushenkilöistä, muun julkishallinnon sekä yritysten ja järjestöjen edustajista.

Palkintojen jaon yhteydessä 4H-nuorisotyön tiivis esittely ja kuvaus oli erinomainen tietoisku 4H-järjestön vaikuttavuudesta.

Artikkelin kuva: Rami Marjamäki

Pirkanmaan liitto palkitsi 1.9.2017 neljä eri toimijaa Pirkanmaan palkinnolla. Asiasta kertoo Aamulehti artikkelissaan. Kuvassa oikeasta reunasta alkaen Suomen 4H-liiton 4H Länsi-Suomen alueneuvoston pj. kansanedustaja Arto Pirttilahti, alueneuvoston nuorisojäsen 4H-yrittäjä Juho Urhemaa Tampereen 4H-yhdistyksestä sekä aluejohtaja Päivi Kiviranta.
Kolme muuta palkittua ovat professori Aulis Aarnio, Pirkanmaan hoitokoti sekä Sorin Sirkus. Kuvassa punaisessa puvussa on Pirkanmaan maakuntavaltuuston pj. kansanedustaja Sofia Vikman, joka palkinnot ojensi.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

4H-yrittäjien hyvät teot -kilpailu

Suomi täyttää 100 vuotta. 4H-yritys on jo 10-vuotias. 4H-toimintaa on ollut Suomessa pian 90 vuotta. Monta hyvää syytä antaa lahja hyvän teon muodossa. Haastamme kaikki 4H-yrittäjät mukaan hyvien tekojen tempauksiin: Tee oma hyvä tekosi ja kerro siitä sivustollamme olevalla lomakkeella viimeistään 15.9. Sykähdyttävin hyvä teko palkitaan 200 euron lahjakortilla. Lue lisää...

4H-yrittäjät juhlivat yhdessä sidosryhmien kanssa

Jyväskylään kokoontui satapäinen 4H-yrittäjien ja sidosryhmien joukko juhlimaan kymmenenvuotiasta 4H-yritystä, ensin toiminnallisen sparrauksen merkeissä, illalla juhlallisessa gaalassa. Hienon päivän mahdollistivat keskisuomalaiset yhteistyökumppanit sekä suurella sydämellä tapahtumaa tehneet 4H-toimihenkilöt. Lue lisää...