RAY:lta 4H:lle 280 000 euroa nuorten työllistämiseen

Raha-automaattiyhdistyksen hallitus on esittänyt 18.12.2014 Paikka auki – nuoret työelämään -avustusohjelmastaan Suomen 4H-liiton Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille -projektille 280 000 euron avustusta vuodelle 2015 työttömien nuorten työllistämiseen.

Kyseessä on RAY:n hallituksen esitys. Varsinaisen avustuspäätöksen tekee sosiaali- ja terveysministeriö tammi-helmikuun vaihteessa. Tiedot avustusesityksestä vuodelle 2015 löytyvät RAY:n verkkosivuilta.

Käynnissä oleva Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille -hanke

4H on saanut RAY:lta tukea myös parhaillaan käynnissä olevaan Hyvinvointia nuorille ja yhdistyksille -hankkeeseen. Siinä kymmenen 4H-yhdistystä on palkannut töihin yhden työttömän nuoren/yhdistys yhdeksi vuodeksi. Mukana on 4H-yhdistyksiä eri puolilta Suomea.

Nuorten kokemuksia

Työllistettyjen nuorten kokemukset hankkeesta ovat olleet erittäin positiivisia. Monet heistä ovat tehneet yhdistyksissä nuorisotyötä, kuten kerhonohjausta.

– Parasta on ehdottomasti ollut kerhojen pito ja itse kerholaiset, jokainen päivä on erilainen.

– Olen oppinut kaikkea laidasta laitaan, kerhojen pidosta ruohonleikkureiden korjaamiseen.

– Olen oppinut ottamaan toiset huomioon työssäni, tekemään monipuolisia asioita ja eniten olen oppinut esimerkiksi kerhojen, kurssien ja leirien suunnittelemisesta ja toteuttamisesta. Kaikkea ei tarvitse osata tai tehdä yksin, apua saa aina.

Toimihenkilöiden toteamaa

Yhdistysten toiminnanjohtajat ovat hekin olleet tyytyväisiä sekä hankkeeseen että yhdistyksiinsä työllistettyihin nuoriin.

– Hanke on ollut tosi hyvä! On ollut hienoa tarjota työttömälle nuorelle mahdollisuus tehdä työtä ja tutustua paremmin nuorisoalaan. On ollut hienoa huomata nuoren kehitys ja kasvaminen työntekijänä ja ihmisenä.

– Nuori on tuonut paljon lisäarvoa yhdistykselle ohjaamalla kerhoja. Kerholaiset ovat tykänneet hänestä ohjaajana. Kokemus on ollut antoisa.

Vuosi 2015

4H odottaa vielä rahoituksen varmistusta vuodelle 2015. Silloin hanke pääsee käynnistymään maalis-huhtikuussa.

Suomen 4H-liiton kehityspäällikkö Tuula Alanko iloitsee saadusta hankerahoituksesta, koska 4H pitää nuorten työelämävalmiuksien ja työllistymismahdollisuuksien parantamista erittäin oleellisena ja tärkeänä osana omaa valtakunnallista toimintaansa.
– Odotamme uudesta hankkeesta vähintään yhtä hyviä tuloksia kuin nyt käynnissä olevasta, RAY:n tukemasta, projektista. Parasta on tietysti kuulla, että hanke on hyödyttänyt nuoria, Tuula Alanko toteaa.

Alangon sanat hankkeen hyödyllisyydestä vahvistaa hankkeen kautta työllistynyt nuori:

– Tämä hankehomma on kyllä ihan mahtava mahdollisuus, onneksi pääsin mukaan tähän!

Lue lisää nuorten työllistymismahdollisuuksista 4H:ssa.

Jättisaippuakuplat voittivat Kuvitellaan!-kisan

Tämän syksyn TOP-kilpailussa mietittiin kuvien merkitystä ja viestin välittämistä kuvien avulla. Voittajaksi valikoitui Valkeakosken 4H-yhdistyksen kerho, joka oli keksinyt itse uuden Jättisaippuakuplia-tehtävän ja kuvittanut sen hienoin valokuvin. Lue lisää...

Päättyy haku talkoolaiseksi Pohjoismaiselle 4H-leirille

Kiinnostaako leirielämä talkoolaisen näkökulmasta? Kesän 2015 Pohjoismaiselle leirille tarvitaan 18 vuotta täyttäneitä, innokkaita työmyyriä! Vapaaehtoisia talkoopaikkoja on haussa 120. Lue lisää...