Salon 4H-yhdistys juhlisti työelämähankkeitaan

Salon 4H-yhdistys on tehnyt viimeisen kolmen vuoden aikana paljon työtä nuorten työllistymisen ja työelämävalmiuksien eteen. Komeita tuloksia juhlittiin Tulevaisuustehtaassa 11.–12.11.2014.

Salon 4H-yhdistys saa olla tyytyväinen tuloksiinsa. Jo 27 salolaista nuorta on kokeillut 4H-yrittäjyyttä ja 19 4H-yritystä on parhaillaan aktiivisia. Lisäksi kuusi nuorta on perustamassa yhteistä 4H-yritystään vielä tämän vuoden aikana. Työelämän pelisääntöjä ja työnhakua valottavalla Ajokortti työelämään -kurssilla on tänä vuonna käynyt 150 nuorta ja yhteensä yhdistyksen toimintaan on osallistunut noin 1400 henkilöä.

Seminaari ja ilmainen elokuvanäytös

Nuorten työelämävalmiuksien ja työllistymisen edistämiseen sekä nuorten omiin yrityksiin keskittyvät Kesäduunia!- ja Duunirinki-hankkeet ovat päättymässä vuoden vaihteessa. Niiden kunniaksi yhdistys järjesti kaksipäiväisen tapahtuman, Tulevaisuustehtaan 11.–12.11.2014.

Tulevaisuustehtaan alku eli iltavuoro oli suunnattu salolaisille nuorille. Yhdistys tarjosi ilmaisen Labyrintti-jännityselokuvan näytöksen paikallisessa elokuvateatterissa, Bio Jännässä. Ilmaisia lippuja jaettiin yhteensä 420 kappaletta.

Keskiviikkona 12.11. järjestettiin Tulevaisuustehtaan aamu- ja päivävuorot eli seminaari nuorten työllistämisestä. Päivän avasi Suomen 4H-liiton järjestöpäällikkö Anu Parviainen puheenvuorollaan vastuullisesta nuorten työllistämisestä. Ääneen pääsi myös Ykkösakseli ry:n toiminnanjohtaja Maarit Teuri, joka kertoi Leader-rahoituksen mahdollisuuksista.

Päivän päättivät Salon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Janina Mäkinen ja 4H-liiton hanketyöntekijä Anna Laakkonen, jotka esittelivät vuoden vaihteessa päättyvien hankkeiden tuloksia. Päivän mittaan seminaarin osallistujat pääsivät myös tutustumaan 4H-yrittäjien toimintaan ja osallistumaan työpajaan, jossa kehitettiin yhdistyksen toimintaa eteenpäin.

Lue lisää Salon 4H-yhdistyksen omilta kotisivuilta.

Kansainvälisen tiimin nimi on nyt Fabulous Four H Network

4H:n kansainvälinen tiimi juhli viikonloppuna 14.-16.11.2014 10-vuotisjuhliaan. Mukana oli upea porukka nuoria aikuisia, jotka edustivat seitsemää eri kansallisuutta. Lue lisää...

21 nuorta lähtee 4H:n kautta maailmalle

Vuoden 2015 4H-vaihtarit on valittu. Lämpimästi onnea ja unohtumatonta ulkomaanmatkaa kaikille maailmalle lähtijöille! Lue lisää...