Sirpa Murtovaara Kuusamon 4H-yhdistyksestä palkittiin Vuoden innostajana

Ilmianna innostaja -kampanjassa etsittiin henkilöitä, jotka innostavat nuoria. Kaikkien ehdotettujen joukosta paneeli valitsi Vuoden innostajaksi Sirpa Murtovaaran. Valinta julkistettiin NUORI2017 tapahtumassa Tampereella 29.3.2017.

 Sirpa on tällä hetkellä toimivapaalla Kuusamon 4H-yhdistyksen toiminnanjohtajan tehtävästä ja tekee hommia työhönvalmentajana ja työnetsijänä Ksakki ry:ssä.

Raadin perustelut valinnalle:

Sirpa on tarttunut nuorilta lähteneeseen haasteeseen ja mahdollistanut Q-lan-tapahtuman järjestämisen Kuusamoon. Hän on auttanut nuoria järjestämään tapahtuman jo neljästi. Sirpa on innostanut nuoria tavoittelemaan aluksi mahdottomalta tuntuvaa haavetta ja tekemään siitä totta.

Sirpasta innostajana sanottua:

”Sirpa on todellakin valmentaja. Hän uskoo nuoriin ja on valmis uhraamaan aikaa siihen, että nuoret saavat loistaa omassa elämässään.”

Näin Sirpa kertoo itse:

Minut ilmiannettiin innostajana erityisesti Kuusamon 4H-yhdistyksen kautta tehdyistä verkkopelitapahtumista, Q-lanista, joka on nyt toteutettu 4 kertaa. Alussa kaikki lähti nuorten murehtiessa sitä, ettei Kuusamoon ikinä saada lani tapahtumaa. Minä kuulin tämän haasteena!

Ensimmäiseen tapahtumaan saimme 80 pelipaikkaa ja huikean onnistuneen tapahtuman. Siitä alkaen tapahtuma on kasvanut ja nyt viimeksi tapahtumassa oli 140 pelaajaa, 111 päivävierailijaa, 30 läsnäolevaa aikuista ja suunnilleen yhtä monta korvaamatonta yhteistyökumppania.

Nuoria kuvataan usein haastavina ja yhteistyökyvyttöminä. Minun kokemukseni on, että nuoret kyllä kertovat, jos vain kysyy ja kuuntelee. Nuorilla on loistavia ideoita, he ovat älykkäitä, huumorintajuisia ja hienoja ihmisiä.

Olen saanut tehdä työtä hienon tiimin kanssa, johon kuuluu n. 10 nuorta. Heidän matkaansa aikuisuuteen on ollut ilo seurata. Kaikesta ei aina olla oltu samaa mieltä, mutta kriisitkin on keskusteltu ja toiminta on jatkunut. Q-lanissa nuoret ovat tuottaneet toimintaa nuorille, ja aikuisena olen vain tukemassa ja mahdollistamassa. Pelikulttuurissa nuoret ovat asiantuntijoita, jotka tietävät millainen tapahtuman pitää olla.
Viimeisimmässä tapahtumassa en enää ollut mukana 4H-järjestön työntekijänä, vaan vapaaehtoisena. Haluan nyt ja vastakin olla mukana, koska tämä on paikkakunnan suurimpia nuorten tapahtumia. Haluan myös omalta osaltani tukea e-sport harrastusta. Liian usein aikuiset kyseenalaistavat pelaamista ja kutsuisin mielelläni jokaisen aikuisen mukaan yhteen verkkopelitapahtumaan katsomaan sitä tekemisen ja osallistumisen riemua, joka siellä vallitsee.

4H ja 4H:laiset iloitsevat Sirpan ansaitusta valinnasta ja onnittelevat lämpimästi!

Kampanjan järjesti Creative and Inclusive Finland yhdessä Metropolian ja Arcadan opiskelijoiden kanssa.

Tallenna

4H mukana Nuori2017-tapahtumassa Tampereella

Meillä on Safkaksynttäriosasto ja lisäksi olemme mukana kahdessa eri seminaariohjelmassa. Nuori2017-tapahtuma järjestetään Tampere-talossa 27.–29.3.2017. Lue lisää...

Oletko sinä kesän 2017 4H-tubetähti?

KIPINÄYRITTÄJÄT TUBETTAVAT Kipinäyrittäjät ovat nuoria, jotka ovat syttyneet 4H-yrittäjyyteen. He yrittävät, oppivat ja tienaavat. Jokainen omalla tavallaan. Hae mukaan, jos olet 15–28-vuotias ja joko perustamassa 4H-yritystä kesäksi, jo kokenut 4H-yrittäjä…