Teistäkö vaihtoperhe?

4H tarjoaa vieraan kulttuurin maisteluun loistavan tilaisuuden tänäkin vuonna. Nuoria 4H-vaihtareita piipahtaa Suomessa joka vuosi muutamia kymmeniä, ja kaikilla heillä on jotain annettavaa suomalaisille vaihtoperheille. Vaihtarin voi ottaa kotiinsa asumaan vaikkapa kahdeksi viikoksi ja samalla saa raikkaan kansainvälisen tuulahduksen omiin arkiympyröihinsä. Tarjolla on siis kielikylpyjä vaihtoperheille.

Kiinnostavatko ulkomaat ja niiden kulttuuri, mutta itselläsi ei ole mahdollisuutta lähteä muille maille matkustelemaan? Toiseksi paras vaihtoehto kulttuurien kohtaamiseen on ottaa vaihtari muutamaksi viikoksi omaan kotiin asumaan. Vaihtari on ulkomailta Suomeen tuleva nuori 4H:lainen,

Suomeen saapuvia nuoria

Ensi kesänä Suomeen saapuu noin 40–50 kansainvälistä vaihtaria

Nuoret viettävät Suomessa aikaa kolmesta viikosta lähes kolmeen kuukauteen. Tänä aikana he asuvat yhdessä, kahdessa, kolmessa tai jopa neljässä eri vaihtoperheessä eri puolilla Suomea.

Saamme States 4-H exchange kautta 22.6.–17.7. väliselle ajankohdalle 20 hengen ryhmän nuoria, jotka ovat 16–18-vuotiaita. Etsimme heille vaihtoperheitä siis runsaaksi kolmeksi viikoksi. He saapuvat eri puolilta Yhdysvaltoja ja ovat ehkä ensimmäistä kertaa yksin reissussa.

Lisäksi saamme pienempiä ryhmiä Kanadasta ja Nigeriasta (16–20-vuotiaita nuoria).

Nuoria on tulossa myös ainakin Saksasta, Sveitsistä, USA:sta, Kanadasta, Taiwanista, Koreasta, Itävallasta ja Skotlannista. Nämä nuoret ovat yli 18-vuotiaita, tulevat useimmiten maaseudulta ja ovat kiinnostuneita siitä, miten suomalainen maatalous toimii.

Miten haetaan?

Onko sinun perheelläsi mahdollisuutta ottaa maahamme tutustumaan saapuva 4H-nuori asumaan muutamaksi viikoksi? Jos kiinnostaa, käykää täyttämässä isäntäperhehakulomake nettisivuillamme helmikuun loppuun mennessä tai olkaa suoraan yhteydessä Suomen 4H-liiton kansainvälisten asiain sihteeriin Päivi Haapasaloon: 044 7830306 tai paivi.haapasalo(a)4h.fi.

Nyt kannattaa ryhtyä vaihtoperheeksi!

Tallenna

Hae viimeistään 15.1.: Kansainvälinen seminaari helmikuussa 18–29-vuotiaille Kemiössä

Oletko kerhonohjaaja tai 4H-yhdistyksen hallituksen jäsen? Kiinnostunut kehittämään itseäsi ja yhdistyksen toimintaa? Hae LEAD-seminaariin, jonka Nordisk Samorgansation för Ungdomsarbete NSU ja Saga Finland järjestävät Kemiönsaaressa Suomessa 19.–26.2.2017. Lue lisää...

Tässä Vuoden 4H-yritys -kilpailun finalistit!

Vuoden 4H-yritys -kilpailun finalistit on valittu. Kilpailuun osallistui kaikkiaan 80 yritystä ja taso oli kova. On ilo esitellä 16 upeaa 4H-yritystä, jotka erottautuvat joukosta edukseen. 13 - 17-vuotiaiden sarjan finalistit…