Tervetuloa ilmoittautumaan 4H-kerhoihin!

Koulut alkoivat taas ja kerhoihin ilmoittautuminen on jo täydessä käynnissä. 4H tarjoaa mahdollisuuden kerhoiluun monenmoisten aiheiden parissa. On kokkausta, lemmikkien hoitoa, mediaa ja vaikkapa metsää ja luontoa.

4H-kerhot ovat iloista toimintaa ja yhdessä viihtymistä. Kerho on sinun juttusi, jos haluat tehdä ja kokeilla uusia asioita.

Kerhoon voit tulla turvallisin mielin, sillä ohjaajanasi toimii koulutettu vapaaehtoinen kerhonohjaaja. Hänen kanssaan te kerholaiset saatte yhdessä suunnitella kerhokauden ohjelman. Näin kaikkien ehdotukset tulevat kuulluiksi. Ovi kerhoon aukeaa, kun täytät 6 vuotta.

TOP-tehtäväsivustolla kerhot saavat näkyvyyttä

Erilaisia 4H-kerhoja on yli 2 600. Niitä järjestävät 4H-yhdistykset kautta Suomen liki 300 kunnassa. Kerhot kokoontuvat säännöllisesti yhden tai kahden viikon välein. Yksi kerhokerta kestää noin kaksi tuntia.

Kerhoissa on sellainen toimintatapa, että jokainen saa tehdä itse. Tottahan on, että Tekemällä Oppii Parhaiten. Monissa 4H-kerhoissa tehdäänkin TOP-tehtäviä, joiden ideana on juuri tuo edellä kerrottu. Tehtäviä on monelta aihealueelta, ja niitä on satoja.

TOP-tehtävät tekevät 4H-kerhot näkyviksi myös verkossa. Kerholaiset ja kerhot voivat lisätä itse sisältöjä vuorovaikutteiselle TOP-tehtäväsivustolle. Siellä on mahdollista kommentoida vaikkapa muiden lisäämiä valokuvia.

4H-kerhoja on myös nuorille

Suurin osa 4H-kerhoista on suunnattu lapsille, mutta kerho sopii hyvin harrastukseksi myös nuorille. Senhän voi perustaa yhteisen mielenkiinnon kohteen ympärille, oli sitten minkä ikäinen tahansa. Miltä kuulostavat esimerkiksi Mangakerho, Moottorikerho tai Leffakerho?

Kerhomahdollisuuksien kirjo on monipuolisuudessaan upea. Ja mikäpä on sen kivempaa kuin yhdessä harrastaminen samasta asiasta kiinnostuneiden kavereiden kanssa.

4H-kerhoon pääsemiseksi tai sen perustamiseksi sinun ei tarvitse muuta kuin ottaa yhteyttä lähimpään 4H-yhdistykseen.

 

Kerhonohjaamisesta syyshommaa

Tykkäätkö touhuta lasten kanssa? Käy 16-tuntinen kerhohjaajakoulutus ja ryhdy ohjaamaan 4H-kerhoa. Kerhonohjaaminen on luovaa ja itsenäistä puuhaa, josta voi myös tienata rahaa. Kerhonohjaaminen on harrastus, mutta siitä saa myös työkokemusta.…

4H-kerholaisten myymät Nenäarvat tulevat myyntiin!

4H on mukana syksyllä järjestettävissä suurissa Nenäarpajaisissa! Kerholaiset myyvät 5 euron Nenäarpoja, joiden tuotolla tuetaan lapsia ja nuoria kehitysmaissa mutta myös lasten ja nuorten kerhotoimintaa Suomessa. Tule sinäkin tekemään yhdessä hyvää! Lue lisää Nenäpäivästä ja Nenäarpajaisista.   [caption id="attachment_7026" align="alignleft" width="310"] Kuvan tyttö on Itä-Timorista. Nenäpäivän tehtävänä on kerätä varoja pitkäkestoisiin kehitysyhteistyöhankkeisiin ja edistää globaalia oikeudenmukaisuutta viihteen ja yhteisen kansanliikkeen voimalla.[/caption] Lue lisää...