Tubettavat 4H-yrittäjät ovat tässä!

Kolme upeaa 4H-yrittäjää avaa salaiset kansionsa ja kertoo kesäkuun ajan, millaista on 4H-yrittäjän arki. Tässä he ovat: Reetta, Karoliina ja Late!

Kipinäyrittäjät ovat nuoria, jotka ovat syttyneet 4H-yrittäjyyteen. YouTuben kautta nostamme esiin heidän oman kertomuksensa yrittäjyydestä kaikkine ihanuuksineen ja haasteineen. Kipinäyrittäjät yrittävät, oppivat ja tienaavat. Jokainen omalla tavallaan. Kesäkuun ajan he saavat sparrausta eri alojen asiantuntijoilta.

Tilaa kanavat ja seuraa, millaista on 4H-yrittäjän arki YouTubesta katsottuna.

Reetta

Reetta Harjunen on luovan alan 4H-yrittäjä, jolle luonto ja eläimet ovat tärkeitä. Yrittäjäkokemusta on jo kahden vuoden ajalta, mutta tubettaminen on vielä uutta.

”Tubettamisessa ja yrittäjyydessä on jotakin samaa. Molemmat vaativat uskoa omaan tekemiseen sekä uskallusta tuoda omia ajatuksia ja luomuksia esille.” -Reetta

Reetan kanavat

 

Karoliina

Karoliina Hanhisuanto on tuttu Vuoden 4H-yritys -kilpailun voittajana. Viisi yrittäjävuotta ovat kasvattaneet Karoliinasta rohkean johtajan. Kesällä hän on pomona omassa koirakahvilassaan, myös muille kuin itselleen. Yrityskin on jo kasvanut virallisia 4H-yrityksen mittoja suuremmaksi.

”Tubettamisella ja yrittämisellä on yhteistä se, että kummatkin kulkee joka paikassa mukana; töissä, vapaa-ajalla ja jopa lomalla. Mielikuvitusta pitää käyttää sekä tubettamisessa että yrittäjyydessä.” -Karoliina

Karoliinan kanavat

Late

Lauri Toivonen eli Late tekee 4H-yrittäjänä kaikenlaista videokuvauksesta pihahommiin. Yrittäjäkokemusta on kertynyt vuoden verran, tubetuskokemusta tuplasti sen verran.

”Yrittämisessä ja tubettamisessa yhteistä on se, että niissä menestyminen vaatii paljon työtä ja omistautumista. Molemmissa täytyy tavallaan laittaa itsensä likoon ja esille.” -Late

Laten kanavat

Sparraajat tubettajien tukena

Kesäkuun aikana Reetta, Karoliina ja Late saavat tukea ja neuvoja vapaaehtoisilta sparraajilta.

Tuottajat Kirsi Hatara ja Lotta-Kaisa Riistakoski

Kirsi Hatara ja Lotta-Kaisa Riistakoski ovat tuottajia, jotka työskentelevät työparina. Heidän eritysosaamistaan on kehitystyö. He ovat käsikirjoittaneet, ohjanneet ja kehittäneet televisio-ohjelmakonsepteja yhteistyössä tuotantoyhtiöiden kanssa. He kehittävät myös draamasarjakonsepteja sekä nettisisältöjä. Molemmat ovat valmistuneet Aalto-yliopiston elokuva- ja lavastustaiteen osastolta elokuvatuottajiksi (TaM).

Mikko Silvennoinen
Tubeconin tuottaja Mikko on tunnettu myös UMK:n ja Euroviisujen selostajana. Vähemmän tunnettua on Mikon rikas 4H-historia, joka kattaa lähes kaiken lannoitesäkkikeräyksestä Vuoden 4H-kerho -kilpailun voittoon. 4H:n kautta Mikko aloitti uransa yrittäjänä, undulaattien kasvattajana.

Niklas Litmala

Niklas on start up -yritys Tiituksen perustajia. Myyntityön ja yrittäjyyskokeilujen kautta kirkastunut liikeidea muutti työnhaun nykyaikaiseksi ja mobiiliksi. Niklas kannustaa uskomaan unelmiinsa ja tekemään asiat intohimolla.

Satu Järveläinen

4H-nuorisotoimikunnan puheenjohtaja Satu on ammatiltaan toimittaja. Viime töikseen hän on työskennellyt mm. Yle Euroviisut -tiimissä verkkotoimittajana monimediaisen tuotannon verkon ja somen parissa. 4H:ssa hän pitää erityisen tärkeänä tekemällä oppimisen periaatetta, joka ei todellakaan ole vain sanahelinää. Satun oppimiskokemuksia ovat mm. Nurmeksessa kesällä 2015 järjestetyn Pohjoismaisen 4H-leirin leiriradion päällikkönä toimiminen ja 4H-vaihto Costa Ricassa.

Johanna Salo

Johanna on asiakaspalvelun, bisneksen ja puutarhatuotannon osaaja, joka tekee MBA-tutkintonsa opinnäytetyötä 4H-yrittäjien tubetus-projektissa.

 

Tallenna

Suomen 4H-liitto hakee toimitusjohtajaa

Suomen 4H-liitto on suuren valtakunnallisen 4H-järjestön keskusliitto. 4H-liiton jäseninä ovat 226 paikallista 4H-yhdistystä ja seitsemän valtakunnallista järjestöä. Liiton palveluksessa on 45 työntekijää viidellätoista paikkakunnalla. 4H on vahvaan paikalliseen toimintaan perustuva…

Vuotuinen säkkikeräys käyntiin jo 42. kerran – Katso keräyspisteet

Tiistaina 13. kesäkuuta käynnistyi perinteinen Suomen 4H-liiton, Finlands Svenska 4H:n ja paikallisten 4H-yhdistysten järjestämä lannoite- ja siemensäkkien keräys. Keräyksen avaustilaisuus järjestettiin Hausjärven 4H-yhdistyksen keräyspisteellä Kanta-Hämeessä. Lue lisää...