Ukko-Koli, Paha-Koli ja Akka-Koli

Luontokeskus Ukon edustalla oli vilskettä, kun 500 Pohjoismaisen 4H-leirin nuorta lähti maanantaina 27.7. vaeltamaan Kolin kansallispuistoon.

Portaissa kiipeilyn, nousujen ja laskujen sekä juurakoiden yli hyppelyn huipensi upea näkymä Ukko-Kolilta. Toinen puoli leiristä lähti kokeilemaan koskenlaskua Ruunaan koskille. Seuraavana päivänä oli vaihto, eli osa leiriläisistä meni Kolille vaeltamaan ja toinen puoli Ruunaan koskille.

Askeleita kansallispuistossa

Kameroiden salamat välkkyivät, kun vaeltavat leiriläiset ihailivat kansallispuiston luontoa, metsää ja maisemia. Nuoria kiinnosti Venäjän rajan läheisyys, kansallispuistossa asuvat eläimet ja vaelluspolkujen määrä. Ähinää ja puhinaa kuultiin nousuissa ja portaissa, kun leiriläiset tarpoivat eteenpäin. 6 kilometrin reitti Ikolanaholle ja takaisin vaati jo vähän urheiluhenkeä, kun maastot olivat vaihtelevat.

Ikolanaholla ihailimme upeita kukkaketoja, mutta varoimme kyykäärmeitä. Muutama uskalias kokeili ulkovessassa käyntiä. Skotlantilaisille tytöille käynti oli kulttuurishokki.

Lounaan jälkeen vaellus jatkui takaisin kohti kierroksen upeimpia maisemia: Paha-Kolia, Akka-Kolia ja Ukko-Kolia. Jyrkät ylämäet vetivät leiriläisten jalat hapoille, mutta lyhyet lisätauot auttoivat jaksamaan perille asti. Kierroksen palkintona oli kiipeäminen kiville ihailemaan upeita maisemia.

Kansallismaisema Pielisen järvelle

Leiriläisiä kiinnosti Ukko-Kolin korkeus ja koko Kolin korkeus merenpinnasta. Muutamat leiriläiset ihailivat Pielisen järven sinistä sävyä. Puiden suuri määrä ja metsän laajuus ihmetyttivät muista maista tulleita leiriläisiä.

Luontokeskus Ukossa käymisen jälkeen oli vaeltavilla leiriläisillä vielä pieni pala taivalta edessä, kun bussit odottivat laskettelurinteiden alla olevalla parkkipaikalla. Reisilihakset joutuivat koetukselle alaspäin viettävillä poluilla. Retkestä väsähtänyt porukka nukahti hetkessä bussin lämpöön.

Tunnelmia Pohjoismaiselta 4H-leiriltä

Leirillä vapaaehtoistyössä olevat nuoret kertovat Pohjoismaisen 4H-leirin tunnelmista blogin välityksellä. Käy sinäkin lukemassa!
Lue lisää 

Listen to Radio Nordic at Nordic 4H Camp

Radio Nordic is a locally broadcasting camp radio station at Nordic 4H Camp 2015 in Hyvärilä, Finland. Photo: Tytti Levänen. Lue lisää...

Kerhonohjaamisesta syyshommaa

Tykkäätkö touhuta lasten kanssa? Käy 16-tuntinen kerhohjaajakoulutus ja ryhdy ohjaamaan 4H-kerhoa. Kerhonohjaaminen on luovaa ja itsenäistä puuhaa, josta voi myös tienata rahaa. Kerhonohjaaminen on harrastus, mutta siitä saa myös työkokemusta.…