Uusi 4H-yrittäjän työkirja on julkaistu

4H-yrittäjille on tehty uusi inspiroiva työkirja. Uudessa 4H-yrittäjän työkirjassa on raikas visuaalinen ilme, biotalous on esillä luontevana osana  ja sivuilla esiintyvät näyttävästi aidot 4H-yrittäjät.  Työkirjan on kirjoittanut Hilkka Näse.

 

Omista unelmista sanastoon

Työkirja lähtee liikkeelle nuoren omista unelmista ja haaveista. Seuraavaksi käydään luku luvulta läpi liikeideaan (mitä, kenelle, miten) liittyviä asioita. Samalla voi ohjattujen vinkkien avulla täyttää työkirjassa olevaa 4H-yrittäjän Business Model Canvasia.

Kun yritystoiminta on hyvin suunniteltu, on 4H-yrityksen perustamisen vuoro. Oppaan jälkimmäinen osa keskittyy 4H-yrittäjänä toimimiseen ja syventää alun teemoja. Aivan työkirjan lopussa on 4H-yrittäjän sanasto, joka on varmasti hyödyllinen itse kullekin 4H-yrityksen parissa toimivalle.

Uusi työkirja on sekä koulutusmateriaali että itsenäisesti käytettävä opas.  4H-yritystä perustava tai 4H-yrittäjänä jo toimiva nuori saa työkirjan omasta 4H-yhdistyksestään. Osoitteessa www.4h.fi/yrittajalle on luettavissa näytesivut, joiden kautta kuka tahansa voi kurkistaa 4H-yrittäjille suunnattuun oppimateriaaliin.

 

4H-yrittäjät näyttävästi mukana

Työkirjan sivuilla esitellään neljä upeaa 4H-yrittäjää omine tarinoineen. Jokaisen tarina tukee työkirjan sisältöä omasta näkökulmastaan. Niklas kertoo hinnoittelusta, Mariella asiakaspalvelusta, Krista somekanavien hyödyntämisestä ja Aki toiminnan kasvattamisesta. Kaikki esimerkkiyritykset edustavat bio- ja kiertotalousalan yrittäjyyttä, joka on valittu uuden työkirjan teemaksi.

4H-yrittäjän työkirja on nimenomaan 4H-yrittäjiä varten, joten heidän sanansa on ollut painava työkirjaa tehdessä. 4H-yrittäjiltä on kerätty toiveita ja palautteita jo pitkään ja he toimivat testilukijoina ja kommentoijina uutta työkirjaa työstettäessä. 4H-yrittäjien toiveet ja näkemykset ovat vahvasti mukana lopputuloksessa.

 

Bio- ja kiertotalouden tunteminen on yrittäjyystaito

4H-yrittäjät ovat tulevaisuuden tekijöitä ja on tärkeää nostaa heille esiin ajankohtaisia ja tärkeitä trendejä.  Viisas ja vastuullinen yrittäjä toimii kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti. Siksi bio- ja kiertotalousosaaminen on keskeistä tulevaisuuden yrittäjyysosaamista.

Kaikki työkirjassa esitellyt 4H-yrittäjät edustavat bio- ja kiertotaloutta. Lisäksi työkirjan teksteissä ja tehtävissä on esillä bio- ja kiertotalouden näkökulma luontevana yrittäjyyden osana.

Tekijät

4H-yrittäjän työkirjan on kirjoittanut 4H-liitossa kehityspäällikkönä työskentelevä Hilkka Näse. Piirroskuvat ovat Sakari Saukkosen käsialaa. 4H-yrittäjien valokuvat ottivat Jussi Vierimaa, Antti Varhe ja Tomi Kallio. Työkirjan on taittanut 4H-liiton oma graafikko Tiina Rinne.

Työkirjan tekeminen toteutettiin osana Bio- ja kiertotalous 4H-akatemiassa -hanketta, jolle on saatu rahoitusta Opetus- ja kulttuuriministeriöltä.

Ilmoittaudu mukaan Kansainväliseen viikonloppuun 2.-4.11.2018 Järvenpäässä

Kansainvälinen viikonloppu järjestetään 2.-4.11.2018 Järvenpään Kallio-Kuninkalassa. Viikonlopun aikana perehdytään 4H-järjestön kansainväliseen toimintaan mukavan tekemisen ja kokemusten jakamisen kautta. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille yli 13-vuotiaille kansainvälisyydestä kiinnostuneille 4H-nuorille sekä 4H-yhdistysten toimihenkilöille.…

Yläkoululaiset innostuivat villistä ruoasta Miehikkälässä

Miehikkälän koulun seiskaluokkalaiset pääsivät tutustumaan Suomen luonnon villeihin makuihin Suomen 4H-liiton järjestämässä Villiä ruokaa -työpajassa. Sauvasekoittimet surraavat ja pihlajanmarjat pyörivät pitkin lattioita, kun 19 seiskaluokkalaista kilpailee siitä, kuka valmistaa herkullisimman…