Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö palkitsi Suomen 4H-liiton Vastuullisessa kesäduunikampanjassa

4H-liiton esimerkki osoittaa, että vammaisten ja osatyökykyisten nuorten osallistumiseen ei aina tarvita erityisjärjestelyjä tai painotuksia. Riittää, että toiminta on joustavaa ja kaikille avointa.

Vamlas eli Vammaisten lasten ja nuorten tukisäätiö myönsi Vastuullisen kesäduunikampanjan 2017 kunniamaininnan Suomen 4H-liitolle vammaisten ja osatyökykyisten nuorten kesätyöllistämisestä.

”Siellä kohdataan kaikki nuoret sellaisina kuin ovat”

Palkitsemisperusteissaan Vamlas toteaa muun muassa seuraavaa: 4H:n työ nuorten parissa on pitkäjänteistä ja tulevaisuuteen katsovaa. Kaikki nuoret ovat tervetulleita mukaan, eivätkä erilaiset rajoitteet estä osallistumista toimintaan. 4H-liitolla on halu edistää myös vammaisten nuorten valmiuksia kohdata työn ja arkielämän haasteita.

Vastuullisen kesäduunikampanjan päätöstilaisuudessa 29.8. palkintoa olivat vastaanottamassa 4H-liiton nuorten työelämävalmiuksista vastaava kehityspäällikkö Hilkka Näse (kuvassa toinen vasemmalta) ja Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Hilkka Eskelinen. Palkinnon luovuttivat Riku Silander (kuvassa toinen oikealta) & Vamlasin Vahti-hankkeen projektipäällikkö Pauli Leinonen. Riku on ollut aktiivinen sekä 4H:n että Vamlasin toiminnassa, viimeksi Vamlasin kokemusosaajakoulutuksessa.

”Tämä tunnustus tekee meille itsellemmekin näkyväksi sen työn, mitä monet 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea tekevät ilman sen suurempaa ääntä. Tunnustus kuuluu Rovaniemelle, Kempeleeseen, Joensuuhun, Lappeenrantaan, Kokkolaan, Vaasaan, Raaheen, Merijärvelle, Ristjärvelle, Pääkaupunkiseudulle, Lahteen, Saloon ja monien muiden paikkakuntien 4H-yhdistyksiin, joissa työllistetään nuoria kesän lisäksi myös muulloin sekä tarjotaan työssäoppimispaikkoja.”

Hilkka Näse

 

Vastuullinen kesäduuni 2017

Taloudellinen tiedotustoimisto TATin ja T-Median luotsaamaan Vastuullinen kesäduuni 2017 -kampanjaan osallistui tänä vuonna ennätykselliset 371 työnantajaa, jotka tarjosivat yhteensä yli 55 000 vastuullista kesätyöpaikkaa. Kampanjaan osallistuvat työnantajat sitoutuivat kuuteen hyvän kesätyön periaatteeseen, jotka ovat hyvä hakijakokemus, mielekäs työ, perehdytys ja ohjaaminen, oikeudenmukaisuus ja tasapuolisuus, kohtuullinen palkka sekä kirjallinen työsopimus ja työtodistus. Vuoden 2017 kampanjan pääyhteistyökumppanit ovat Telia, Nokia, Destia, S-ryhmä, Opteam, Varma ja Oikotie Työpaikat. www.kesaduuni.org

Artikkelin kuva: Niko Jekkonen

 

Tallenna

Maaseutuparlamentissa 4H:n työpaja ja Tulevaisuuden kuusen istutus

Maaseutuparlamentti järjestetään Leppävirralla Pohjois-Savossa 1. – 3.9.201. Ohjelmassa on muun muassa työpajoja, joissa voi osallistua keskusteluun maaseudun tulevaisuudesta monesta eri näkökulmasta. Yksi tärkeimmistä on nuorten näkökulma. Lue lisää...

4H-yrittäjien hyvät teot -kilpailu

Suomi täyttää 100 vuotta. 4H-yritys on jo 10-vuotias. 4H-toimintaa on ollut Suomessa pian 90 vuotta. Monta hyvää syytä antaa lahja hyvän teon muodossa. Haastamme kaikki 4H-yrittäjät mukaan hyvien tekojen tempauksiin: Tee oma hyvä tekosi ja kerro siitä sivustollamme olevalla lomakkeella viimeistään 15.9. Sykähdyttävin hyvä teko palkitaan 200 euron lahjakortilla. Lue lisää...