Villiyrttikysely Uudenmaan luonnontuotealan toimijoille

Ruokaa luonnosta -hankkeeseen liittyen on julkaistu kysely Uudenmaan luonnontuotealan toimijoille ja luonnontuotealasta kiinnostuneille.

Käy vastaamassa kyselyyn, mikäli olet villiyrttejä ostava yritys, villiyrttien poimija, villiyrttien jakelija, villiruokaan liittyvän koulutuksen tarjoaja tai villiyrteistä kiinnostunut maatila. Voit vastata kyselyyn, vaikket tällä hetkellä poimi, osta, tai jakele villiyrttejä, mutta voisit olla kiinnostunut siitä tulevaisuudessa. Kiitos ajastasi, kaikki vastaukset ovat arvokkaita.

Osallistumisesi kyselyyn on hankkeen onnistumisen kannalta erittäin tärkeää, sillä vastaukset auttavat meitä muodostamaan kuvan villiyrttien kysynnästä ja tarjonnasta Uudellamaalla. Toivommekin saavamme mahdollisimman paljon vastauksia tammikuun 2018 aikana.

Pääset vastaamaan kyselyyn tästä.

Ruokaa luonnosta -hanke jatkuu maaliskuun loppuun saakka

Hankkeessa tehdään kattava villiruoan toimialaselvitys Uudellamaalla. Selvitämme yritysten, ravintoloiden ja ammattikeittiöiden villiyrttien tarvetta. Kartoitamme myös eri toimijoiden ja yhteistyökumppanien kiinnostusta ja sitoutumista lähteä rakentamaan koordinoitua ja ammattimaista luonnontuotteiden keruuverkostoa.

Hankkeen aikana järjestetään erilaisia työpajoja ja seminaareja.

Lue lisää hankkeesta.

 

28 nuorten toteuttamaa projektia Itse tehty -rahalla

Itse ideoidut ja toteutetut jutut kiinnostavat nuoria! Vuonna 2017 4H-liittoon saapui yhteensä neljäkymmentä erilaista ja hienoa Itse tehty -projektihakemusta. Hakemusten takana oli kaikkiaan 175 nuorta. Itse tehty -rahaa myöntävä 4H-säätiö…

4H juhlii 90-vuotista lapsi- ja nuorisotyötään Safkasankarit-yrityskerholla ja 4H-kesäduuni 2018 -kampanjalla

Juhlavuotemme teemaksi olemme nostaneet 4H:n ydintehtävät: lasten ja nuorten kannustamisen yritteliäisyyteen sekä nuorten työllistymisen ja yrittäjyyden. Työelämä- ja yrittäjyyskasvatus ovat perustamisvuodesta 1928 lähtien olleet tärkeä osa 4H:n nuorisotyötä. Aikanaan kasvatettiin vihanneksia, possuja ja puuntaimia. Nykyisin 4H-yrittäjyyttä kokeilee hyvin monipuolisten yritysideoiden kautta yli tuhat nuorta vuosittain. Yrittäjyyden lisäksi työllistämme noin 8 000 nuorta maalla ja kaupungeissa. Lue lisää...