Yrittäjän päivänä juhlitaan yrittäjiä

Suomessa on noin 300 000 yrittäjää ja heitä juhlistetaan monin tavoin Yrittäjän päivänä 5.9. eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa. Yrittäjän päivää vietetään tänä vuonna jo 21. kerran, ja sen tavoitteena on kertoa yrittäjyyden merkityksestä suomalaisessa yhteiskunnassa sekä saada nuoret innostumaan yrittäjyydestä.

Yrittäjän päivän taustavoimana on Yrittäjän Päivä -säätiö, jossa ovat edustettuina elinkeinoelämän järjestöt ja toimijat. Säätiön puheenjohtajana toimii yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki. Hänen aloitteestaan Helsingin Kamppiin Narinkkatorille saatiin Yrittäjäpatsas vuonna 2006.

”Yrittäjien arvostus on selvästi noussut Suomessa viime vuosien aikana. Erityisen upeaa minusta on myös se, että monet nuoret innostuvat yrittäjyydestä jo koulussa. Toivottavasti tämä kehitys jatkuu”, Antinmäki iloitsee.

4H viettää Yrittäjän päivää

Koska 4H-järjestö on nuorten yrittäjyyden innostaja ja kasvattaja, vietämme Yrittäjän päivää lasten ja nuorten kanssa. Eri puolilla Suomea on koko viikon ajan erilaisia tapahtumia, joista useat järjestetään yhdessä yrittäjyyskasvatuskumppaniemme kanssa.

Isojoen-Karijoen 4H-yhdistys viettää Yrittäjän päivää  kutsumalla kaikki paikkakunnan 4H-yrittäjät, 4H-yrittäjäksi aikovat nuoret vanhempineen keskustelemaan ja saamaan tietoa 4H-yrittäjyydestä. Safkasankarit-yrityskerholaiset hoitavat tilaisuuden tarjoilun.

Oulussa nuoret kokoontuvat Pelko pois -seminaariin saamaan rohkaisua yrittäjäksi ryhtymiseen. Ylivieskassa ja Laitilassa järjestetään Ready4bisnes -verkostoitumistapahtumat 4H-yrittäjille ja NY-yrittäjille. Jyväskylässä juodaan yrittäjien  verkostoitumiskahvit ja tilaisuudessa jaetaan Jyväskylän yrittäjien myöntämä stipendi 4H-yrittäjälle.  Pieksämäellä on Hauenkita-liikeideakilpailu, jonka palkinnot jakaa Arman Alizad. Uuraisilla saa nauttia 4H-yrittäjien kakkuhetkestä ja kuulla samalla mitä paikkakunnan yli 30 nuorta 4H-yrittäjää tekivät kesällä.

Oppilaitoksissa vieraileminen on suosittu tapa viettää Yrittäjän päivää. Hankasalmella 4H, paikkakunnan yrittäjät ja kunta vievät yhdessä yrittäjyyden viestiä 7.-9.-luokkalaisille. Salossa lukioon viedään 4H-yritysinfo sekä sparrauskahvit 4H-yrittäjille.

 

Yrittäjän päivän pääjuhlaa isännöi K-kauppiasliitto

K-kauppiasliitto vastaa tänä vuonna Yrittäjän päivän pääjuhlan järjestelyistä. ”Yrittäjäelämää – näkökulmia yrittämisen inhimilliseen puoleen” -teemalla vietettävä juhla järjestetään keskiviikkona 5.9. Bio Rexissä Lasipalatsissa Helsingin keskustassa. Lavalle nousevat yrittäjät kertovat mm. sukupolvenvaihdoksesta, yrittäjyyden ja pienten lasten vanhemmuuden yhdistämisestä ja siitä, millaista on tehdä töitä yrittäjäpariskuntana, kun ollaan yhdessä töissä ja kotona 24/7. Valtiovallan tervehdyksen juhlaan tuo pääministeri Juha Sipilä. Pääjuhlan esiintyjät ja ohjelma löytyvät osoitteesta www.yrittajanpaiva.fi

 Lisätietoja:

4H:n yrittäjyyskasvatuksesta ja 4H-nuorisotyöstä

Nuorisotyön johtaja Marjaana Liukko, puh. 044 783 0301, marjaana.liukko@4h.fi

4H-yrityksestä

Kehityspäällikkö Hilkka Näse, puh. 044 783 0300, hilkka.nase@4h.fi

www.4h.fi/yritys

Safkasankarit-yrityskerhosta

Kehityspäällikkö Virpi Skippari, puh 044 783 0302, virpi.skippari@4h.fi

Yrittäjän päivän viettämisestä ja sen merkityksestä:

Yrittäjäneuvos Riitta Antinmäki, puh. 0500 311 711, riitta.antinmaki@htf.fi

Yrittäjän päivän 5.9.2019 pääjuhlasta:

Kehittämispäällikkö Kai Laikio, K-kauppiasliitto, puh. 050 517 6953, kai.laikio@k-kauppiasliitto.fi

 

Naurujoogaa Itse tehty -rahalla

Kädet korvien taakse, silmät suuriksi ja kieli ulos! Nauru raikaa vatsan pohjasta asti. Vaikka kaikkia ei naurattanut tunnin alussa, nopeasti kaikki pääsivät naurun tunnelmaa. Naurujooga tunnilla pääsee hohottamaan, hihittämään, hehettämään…

4H-säätiö myöntää Itse tehty -rahaa nuorten omille projekteille!

Meillä 4H:ssa tavoitteena on, että lasten ja nuorten itse suunnittelema ja toteuttama toiminta lisääntyy edelleen. Onko sinulla esimerkiksi idea jostain kivasta ja mielenkiintoisesta tapahtumasta. Nyt sille on mahdollista saada taloudellista tukea…