Ohjaaja, ota uusi TOP-tehtäväsivusto haltuun!

Uudistettu TOP-tehtäväsivusto tarjoaa kerhoille kivoja uusia mahdollisuuksia. Näillä ohjeilla pääset alkuun sivuston käytössä.

TOP-tehtäväsivusto on 6–12-vuotiaille lapsille suunnattu kaikille avoin tehtäväpankki. TOP-tehtävät ovat sinulle ohjaajana varmaankin jo tuttuja? Yli 800 tehtävää jakautuvat helpompaan A-tasoon ja vaativampaan B-tasoon. Aihealueita on yhdeksän: kasvit ja puutarha, metsä ja luonto, eläimet, kokkaus ja leivonta, askartelu ja käsityöt, liikenne ja liikunta, kansainvälisyys, viestintä ja vuorovaikutus sekä ympäristö ja kierrätys. Jokaiselle jotakin! Tehtävät ovat sivustolla vapaasti haettavissa, luettavissa ja tulostettavissa ilman rekisteröitymistä.

Tavoitteena on, että sivuston käyttö on niin helppoa, etteivät lapset välttämättä tarvitse ohjeita. Nämä ohjeet ovat siis tarkoitettu enemmänkin sinun, kerhonohjaajan, tueksi ottaessasi tehtäväpankkia haltuun.

Kerhonohjaajan oma 4H-tili

Ihan ensimmäiseksi sinun on rekisteröidyttävä tehtäväpankkiin. Se on helppoa! Mene osoitteeseen www.toptehtavat.fi. Aloita lukemalla sivuston käyttöehdot, jotka löytyvät alareunasta. Paina sitten etusivulla Rekisteröidy. Rekisteröitymistä varten tarvitset sähköpostiosoitteen.

Oman profiilin päivittäminen

Kun olet rekisteröitynyt, käy vielä muokkaamassa omaa tiliäsi. Paina vasemman yläkulman ihmishahmon näköistä ikonia. Oma tilisi avautuu. Paina Muokkaa omaa 4H-tiliäsi. Päivitä haluamasi tiedot omaan profiiliisi. Kerhonohjaajan on tärkeää laittaa profiiliin tunnistettava kuva, jotta omat kerholaisesi löytävät sinut satojen muiden ohjaajien joukosta.

Liity ryhmään 4H-kerhonohjaajat

Kerhonohjaajille on sivustolle ihan oma suljettu ryhmä, jossa jaetaan tietoa ja keskustellaan. Ryhmän löydät ryhmäsivulta nimellä 4H-kerhonohjaajat. Liity mukaan! Ryhmä on hyvä paikka kysyä, jos joku sivuston käytössä mietityttää.

Kerhoryhmän perustaminen

Kerhonohjaajat voivat perustaa omalle kerholleen ryhmän, johon kerholaiset liittyvät. Ryhmässä voi keskustella vaikka siitä, miten viime kerhokerta sujui tai mitä tehdään seuraavalla viikolla.

Pyydä kerhollesi ryhmä sähköpostitse osoitteesta topi@4h.fi. Kerro sähköpostissa, mikä on kerhosi nimi ja missä se järjestetään. Saat ilmoituksen, kun ryhmä on perustettu. Käy päivittämässä ryhmäsivu. Lisää sinne jokin kerhoonne liittyvä kuva ja esittelyteksti ja päivitä asetukset kohdasta Muokkaa ryhmää. Ryhmän nimestä on tunnistettava selkeästi paikkakunta ja mistä kerhosta on kyse, esim. 4H-kokkikerho, Hämeenlinna.

Kuinka lapset liittyvät kerhon omaan ryhmään?

Hienoa, nyt olet rekisteröitynyt TOP-tehtäväsivustolle, päivittänyt oman tilisi tiedot ja perustanut oman kerhoryhmän. Enää puuttuvat vain lapset!

Ennen kuin lapset rekisteröityvät sivustolle, heidän oman pyydettävä lupa huoltajiltaan. Kannattaa myös käydä kerhossa läpi sivuston säännöt ja keskustella turvallisesta netinkäytöstä. Sivuston turvallisuudesta löytyy tietoa osiosta Tietoa aikuisille. Hyödynnä myös Viestintä ja vuorovaikutus -aihealueen netinkäyttöön liittyvät TOP-tehtävät.

Kerholaiset voivat liittyä kerhon omaan ryhmään rekisteröitymisen yhteydessä hakemalla kerhonne kohdasta Valitse 4H-ryhmä. Muista kertoa kerhosi lapsille, minkä niminen kerhonne oma ryhmä on. Myös kerhonohjaaja voi kutsua ryhmään kerholaisia, jotka hän on lisännyt omiksi ystävikseen, menemällä ryhmän sivulle ja painamalla vihreää Kutsu ystäviä -painiketta

Lisää vinkkejä TOP-tehtäväsivuston käyttöön julkaistaan Kerhomeilissä ja 4h.fi:ssä.

TOP-tehtäväsivusto toimii osoitteessa www.toptehtavat.fi.

Palaute kehittää kerhoa

Sinä varmasti haluat, että kerhossasi on kivaa ja siellä viihdytään. Erinomainen tapa pysyä tilanteen tasalla on palautteen pyytäminen ja antaminen. Lue lisää...

Ohjaaja, näin viet kerhosi TOP-tehtäväsivustolle

TOP-tehtäväsivusto on 6–12-vuotiaille lapsille suunnattu kaikille avoin tehtäväpankki, joka tuo kerhotoimintaan kivoja uusia mahdollisuuksia. Lähtekää kerhoporukalla rohkeasti kokeilemaan! Lue lisää...