Palaute kehittää kerhoa

Sinä varmasti haluat, että kerhossasi on kivaa ja siellä viihdytään. Erinomainen tapa pysyä tilanteen tasalla on palautteen pyytäminen ja antaminen.

Parhaiten saat tietää, miten kerhoa kannattaa kehittää, kun kysyt sitä asiantuntijoilta eli kerholaisilta. Mikä kerhossa on parasta, mikä siellä on tylsää, mitkä ovat kerholaisten mielestä ne kaikkein kivoimmat kerhopuuhat? Entä millaisena kerhonohjaajana kerholaiset sinua pitävät?

Kysymyksiin saat vastauksen, kun annat kerholaisten kertoa ajatuksensa, mielipiteensä ja parannusehdotuksensa palautelomakkeella. Ujoimmatkin saavat äänensä kuuluville, kun palautteen voi antaa kirjallisesti. Kun pyydät palautetta, on se viesti myös siitä, että arvostat kerholaisten mielipiteitä ja olet niistä kiinnostunut.

Palautetta on hyvä kerätä koko kerhokauden ajan, eikä ainoastaan sen viimeisessä kokoontumisessa. Miksi odottaisit kauden loppuun saadaksesi kuulla, että monet olisivat halunneet tehdä jotain useammin kuin kerhossa tehtiin?

Keräämäsi palaute kertoo sinulle, kuinka olet kerhonohjaajana onnistunut ja miten voit kehittää sekä kerhoa että omia toimintatapojasi ja omaa ohjaamistasi. Palautteen kerääminen on kaikkien etu. Voit pyytää sitä myös kerholaisten vanhemmilta. Lopputuloksena on entistäkin viihtyisämpi kerho.

Voisiko sinun kerhossasi ottaa käyttöön idea- ja palautelaatikon?

Vinkkejä kerhoblogiin

Kerhoblogi on kiva tapa koota yhteen kerhon toiminta ja kertoa, mitä kerhossanne tehdään. Blogia lukevat varmasti innoissaan kerholaiset ja heidän vanhempansa. Lue lisää...

Ohjaaja, ota uusi TOP-tehtäväsivusto haltuun!

Uudistettu TOP-tehtäväsivusto tarjoaa kerhoille kivoja uusia mahdollisuuksia. Näillä ohjeilla pääset alkuun sivuston käytössä. Lue lisää...