Se tunne, kun oppii ja onnistuu

Raikuvat taputukset hyvin menneen esityksen jälkeen, itse kasvatetun basilikan lehdet lautasella tai ensimmäinen loppuun asti neulottu kaulahuivi – harva tunne vetää vertoja onnistumisen ilolle. 4H-kerhoissa ollaan juuri tämän tunteen äärellä.

Kun kokeilemme ja onnistumme, olemme me sitten isoja tai vielä pieniä, tulemme rohkeammiksi tekemään uusia asioita. Emme pelkää oppia uutta, päin vastoin. Edes se, että välillä mokaisi, ei haittaa, koska onnistuminen vahvistaa. Onnistumisista vahvaksi tullut kestää kolhujakin. 4H-kerhoissa lapset saavat mahdollisuuden oppia ja onnistua yhdessä tekemällä.

Tekemällä Oppii Parhaiten

TOP-tehtävät tarjoavat todellisen mahdollisuuksien leikkikentän lapsille. TOP tulee sanoista: Tekemällä Oppii Parhaiten. Ylpeys itse tuunatusta t-paidasta, itse kehitellyt tehtävät ja odottava innostus siitä, tarttuvatko muut lapset ympäri Suomea ideaan — kokemusten kirjo on laaja. Pienestä tulee valtavan suurta.

Onnistuminen on 4H:ssa tietysti myös ohjaajien oikeus. TOP-tehtävä-sivusto tarjoaa ohjaajien osaaviin käsiin lähes loputtomien ideoiden lisäksi työvälineen, jolla omat suosikkireseptit, retkeilyideat ja askarteluvinkit voi ylpeänä jakaa kaikkien 4H:laisten käyttöön.

TOP-tehtäväsivusto on yhteisen tekemisen runsaudensarvi.

Kannattaa kokeilla! www.4h.fi/top

Syysvinkki

Kanelilla ja kardemummalla maustetut puolukka-kaurakeksit valmistuvat hetkessä ja maistuvat taivaallisilta. Resepti löytyy TOP-tehtäväsivustolta:  https://www.toptehtavat.fi/task/view/14819/puolukka-kaurakeksit

Inspiroidu TOP-tehtävistä, katso video.

Mikä TOP-tehtäväsivusto on?

TOP-tehtäväsivusto on 6–12-vuotiaille lapsille suunnattu kaikille avoin tehtäväpankki. Se koostuu noin 1 000 alakouluikäiselle suunnatusta, pedagogisesti pohditusta TOP-tehtävästä. TOP-tehtäviä voi tehdä 4H-kerhoissa, koulussa, leirillä tai vaikka itsenäisesti kotona.

TOP-tehtävät ovat sivustolla vapaasti luettavissa ja tulostettavissa ilman rekisteröitymistä. Oman 4H-tilin perustaminen, pisteiden kerääminen palautetuista TOP-tehtävistä ja 4H-kerhojen omiin ryhmiin liittyminen vaativat rekisteröitymisen. Kaikki toiminta sivustolla on maksutonta.

TOP-tehtävät jakautuvat yhdeksään aihepiiriin:

  1. Kasvit ja puutarha
  2. Metsä ja luonto
  3. Eläimet
  4. Kokkaus ja leivonta
  5. Askartelu ja käsityöt
  6. Liikenne ja liikunta
  7. Kansainvälisyys
  8. Viestintä ja vuorovaikutus
  9. Ympäristö ja kierrätys

TOP-tehtävät ovat osa 4H-järjestön yrittäjyyskasvatusta. Voit tutustua Suomen 4H-liittoon ja järjestön 6 – 28-vuotiaille suunnattuun toimintaan tarkemmin osoitteessa www.4h.fi.

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Tallenna

Joka 4H-kerhoon kerhokerta nettiturvallisuudesta

Mediataidot ovat tärkeitä kansalaistaitoja. Miksei siis 4H-kerhossakin tehtäisi jotain mediakasvatukseen liittyvää? Tällä kerhokerralla pohditaan netinkäyttöä ja sen turvallisuutta. Lue lisää...

4H-kädentaitajat: Rokkaava rytmimuna, näin teet sen!

Materiaalit taipuisaa pakkauspahvia, esim. tuorekelmupaketti sakset sukkapuikko tai muu terävähkö piikki kirkasta teippiä musta ohut tussi (jos pahvin pinta on liukas, pitää tussin olla vedenkestävä) kaksi limsapullon kierrekorkkia riisiä, raesokeria…