Avainsana: Ruoka

  • Yrittäjän päivä innostaa ja rohkaisee nuoria yrittäjyyteen

    Julkaistu:

    Yrittäjän päivää vietetään nyt jo 22. kerran torstaina 5.9.2019 Tampereella pääjuhlassa sekä monissa muissa tempauksissa ja tapahtumissa ympäri Suomea. 4H on ollut mukana pääjuhlan suunnittelutoimikunassa ja järjestöllä on kaksi toimintarastia Polku yrittäjyyteen -päivätapahtumassa sekä nuoria 4H-yrittäjiä puhumassa iltajuhlassa. Yrittäjän päivänä 5.9. eri puolilla maata kuntien, yrittäjien, järjestöjen ja oppilaitosten tilaisuuksissa juhlistetaan suomalaista yrittäjyyttä. Yrittäjän päivän …

  • Ruokakasvatus auttaa lapsia pienentämään hävikkiä

    Julkaistu:

    Lasten kanssa kannattaa jutella siitä, että olisi fiksumpaa käyttää ruoka viimeiseen muruseen ja säästää näin luontoa ja kukkaroa. Kirjoitus on julkaistu lyhennettynä versiona 25.8.2019 Helsingin Sanomissa/Lukijan mielipide. Sitran tuoreen kyselyn mukaan (HS Kotimaa 22.8.) joka neljäs suomalainen arvioi kokevansa ilmastoahdistusta.      Lasten ja nuorten ruokakasvatusta toteuttavilta tahoilta kysytään usein, miten juttelette lasten kanssa ilmastonmuutoksesta …

  • Nuorten osaaminen näkyväksi – 4H valmentaa työelämään ja opettaa yrittäjyystaitoja

    Julkaistu:

    Heinäkuun 15. päivänä vietetään YK:n Nuorten osaamisen päivää. Teemapäivä liittyy ammattitaidon ja osaamisen merkitykseen nuorten työllistymisen tukemisessa. Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestöistä esimerkiksi Suomen 4H-liitto keskittyy vahvasti nuorten osaamisen kehittämiseen ja työllistymisen edistämiseen. Kursseilla ja tekemisen kautta opitaan työelämässä hyödyllisiä taitoja. 4H-akatemia tekee osaamisen näkyväksi: osaamista tunnistetaan osaamismerkein ja opintopistein yhteistyössä Siviksen kanssa. Kehityspäällikkö Hilkka Näse 4H:sta …

  • Nuorisojärjestöt ja Agenda2030

    Julkaistu:

    Nuorisojärjestöt edistävät monella tapaa kestävän kehityksen tavoitteita (Sustainable Development Goals). YK:n kestävän kehityksen toimintaohjelma, Agenda2030, viittaa seitsemääntoista kestävän kehityksen tavoitteiseen, jotka hyväksyttiin YK:n yleiskokouksessa syyskuussa 2015. Tavoitteet koskevat kaikkia YK:n jäsenvaltioita. Vaikka Pohjoismaat ovat menestyneet tavoitteissa parhaiten, yhdessäkään maassa kestävän kehityksen tavoitteita ei vielä olla saavutettu. Meillä on enää 11 vuotta aikaa tehdä tavoitteista todellisuutta.   …

  • Nuoret tienaavat villikasvien keruulla Uudellamaalla

    Julkaistu:

    Nuoret ovat kevään aikana keränneet villikasveja eri puolilla Uuttamaata ravintoloiden jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Villikasvit ovat ekologista lähiruokaa ja niiden sesonki on nyt parhaimmillaan. 4H-järjestö tarjoaa nuorille maksuttomia villikasvikoulutuksia, joissa nuoret oppivat tunnistamaan villikasveja ja keräämään niitä luontoa ja jokamiehenoikeuksia kunnioittaen. Nuoret myyvät keräämänsä kasvit Uudenmaan alueen ravintoloille. Hankkeen tarkoituksena on kehittää villikasvien keruuseen ja toimitukseen …

  • Sadoille lapsille kesätoimintaa 4H:n Ruokakoulussa

    Julkaistu:

    Lasten ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 800 lasta. Tänä kesänä lapsille järjestetään 50 ruokakoulua ja teemana on peruna.   4H-yhdistykset toteuttavat ruokakouluja neljän päivän mittaisina päiväleireinä koulujen kesälomakaudella eri puolilla Suomea. Suurin osa ruokakouluista on kesäkuussa. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 180 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen …

  • Atria ja Suomen 4H-liitto aloittavat yhteistyön – koska lasten välipalalla on väliä

    Julkaistu:

    Atria ja Suomen 4H-liitto aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä lasten kiinnostusta ruokaan ja ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Välipalalla on väliä -kampanja edistää lasten terveellisiä ruokailutottumuksia ja auttaa heitä ymmärtämään ravitsevan välipalan merkitystä.