Juhlaleivos on kaikille 4H-kerhoille suunnatun Vuoden 4H-kerho -kilpailun aihe. 4H tunnetaan yleisesti yritteliäisyydestä, ilosta, luovuudesta ja vihreästä. Miltä 4H sinun mielestäsi maistuu ja näyttää? 4H täyttää 90 vuotta vuonna 2018 ja haastamme Safkasankarit-yrityskerhot ja kaikki muutkin 4H-kerhot osallistumaan Vuoden 4H-kerho-kilpailuun ja suunnittelemaan 4H:n näköistä leivosta. Kilpailuaika on 1.2.- 30.5.2018.

Tee näin:

  1. Tutustukaa Safkasankarit -yrityskerhon TOP-tehtäviin.
  2. Miettikää, miltä 4H näyttää ja maistuu?
  3. Tehkää resepti 4H:n nimikkoleivoksesta.
  4. Leipokaa leivos ja valokuvatkaa se.
  5. Kirjoittakaa leivoksen tarina. (max puolikas A4) Apukysymyksiä tarinan kirjoittamiseen: Mistä idea leivokseen? Mikä leivoksessa on parasta? Mitä leivos kuvaa? Miksi leivos näyttää siltä kuin se näyttää?
  6. Lähettäkää tarina, resepti ja valokuva leivoksesta mieluiten osoitteeseen Suomen 4H-liitto Virpi Skippari/4H-leivos Karjalankatu 2A 00520 HELSINKI. Voitte toimittaa kilpailumateriaalin myös täyttämällä tämän sivun alaosassa olevan lomakeen ja liittämällä mukaan kuvan tai kuvan osoiteen.

Arviointi:

Juhlaleivoksen suunnittelussa voidaan käyttää apuna Safkasankarit TOP-teemasta löytyviä valmiita leivosohjeita. Leivoskilpailuun voi osallistua esimerkiksi muokkaamalla Safkasankareiden valmiita ohjeita tai muuntaa vaikka vain leivoksen koristelua.

Arviointikriteereitä ovat  leivoksen maku,  ulkonäkö, leivoksen tarina ja reseptin käyttökelpoisuus koko 4H:n leivoksena. Arvioinnin perusteella valitaan 10 finalistileivosta, jotka keittiömestari Kati Laszka leipoo tarkalleen reseptin mukaan. 4H-juhlaleivos -tuomaristo arvioi leivokset ja ja valitsee voittajan.

Aikataulu:

Juhlaleivoksia voivat suunnitella Safkasankarit -yrityskerhojen lisäksi kaikki lähes 3000 4H-kerhoa. Kilpailuaika on 1.2.- 30.5.2018 . Tuomaristo kokoontuu kesäkuussa ja voittaja julkaistaan 29.6.2018.

Palkinnot:

Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot.

Vuoden 4H-kerho -kilpailu 2018 Juhlaleivos

Lähetä tällä lomakkeella kuva 4H-kerhon suunnittelemasta ja toteuttamasta juhlaleivoksesta. Käytämme kuvia ja tarinoita myös 4H:n viestintäkanavissa.
  • Pudota tiedostot tähän tai