Oletko ikinä haaveillut omasta metsästä? Oletko kiinnostunut metsänhoitajan ammatista? Nyt voit hankkia oman virtuaalimetsäpalstan ja hoitaa sitä tietokoneeltasi.

4H:lla on kolmiosainen Ota metsä omaksi – Tapio ja tuottava tuohi -pelikokonaisuus. Pelikokonaisuudesta on julkaistu Tuottava tuohi, joka on metsäaiheinen strategiapeli, ja Marjamania, joka on metsäaiheinen tasohyppelypeli.

Tuottavassa tuohessa kehitetään metsäpalstaa

Tuottava tuohi on metsäaiheinen strategiapeli, joka sisältää paljon hauskoja minipelejä. Pelin alussa pelaaja saa pienen metsäpalstan ja hieman rahaa. Tavoitteena on hoitaa oman palstan puita pienistä taimista alkaen sekä ekologisesti että taloudellisesti mahdollisimman hyvin. Sinun on siis huolehdittava niin luonnon kuin oman lompakonkin hyvinvoinnista ja löydettävä keskitie, jolla molemmat menestyvät. Muuten vaarana voi olla joko metsän ekosysteemin romahtaminen tai konkurssi. Saatko metsäsi tuottamaan ja pysymään hyvinvoivana? Entä kuinka suureksi saat tilasi kasvatettua?

Peli oli aluksi haastava, sillä koko ajan meinasi tulla konkurssi. Pienen harjoittelun jälkeen metsäbisnes jo kannatti.

Peli tarjoaa tosielämän tavoin myös yllätyksiä. Metsä voi kärsiä myrskytuhoista, tai hirvi saattaa runnella nuoren taimikon. Aloitteleva metsänhoitaja saa apua ja vinkkejä Metsäwikistä, josta löytyy paljon monenlaista metsätietoutta ja vinkkejä metsäpalstan hoitamiseen.

Lataa Tuottava tuohi osoitteessa www.tuottavatuohi.fi koneellesi ilmaiseksi! Peli toimii sekä Windows- että Mac-tietokoneissa.

Marjamanissa täytetään talvivarastot

Marjamania on metsäaiheinen tasohyppelypeli. Pelissä päähenkilöinä ovat veljekset, jotka ovat menettäneet myrskyn vuoksi koko talvivarastonsa: kaikki marjat, sienet ja polttopuut. Sinun tehtävänäsi pelaajana on auttaa veljeksiä ja kerätä heille mahdollisimman paljon uusia varantoja menetettyjen tilalle. Samalla sinun on varottava keräämästä kärpässieniä tai vahingoittamasta metsässä eläviä lintuja ja oravia. Peli on ilmaiseksi ladattavissa App Storesta.

Pelikokonaisuuteen kuuluu myös kolmas osa, tietokoneella pelattava halonhakkuupeli Mottimestari, jota on mahdollista pelata metsämessuilla ja metsätapahtumissa, joissa 4H on mukana.