Nuorisotoimikunta eli Nutoku koostuu ryhmästä 16–28-vuotiaita nuoria. Vuoden 2018 nutokulaisilla riittää 4H-kokemusta ja osaamista monelta eri alalta. Kukin nuori on asettanut nuorisotoimikunnan vaikuttamistyölle tavoitteita, joita haluaa olla 4H-järjestössä edistämässä.

Innostunut nuorten porukka haluaa nostaa 4H:n mahtavan monipuolisen toiminnan kaikkien lasten ja nuorten tietoisuuteen. Nutoku haluaa olla vaikuttamassa sekä paikallisesti että valtakunnallisesti. Lue lisää 4H-nuorisotoimikunnasta.

Vuoden 2018 Nutokussa on 12 nuorta. Seuraavassa he kertovat omia tavoitteitaan nuorisotoimikunnassa:

 

Jenna Järvenpää, Kokemäen 4H-yhdistys, 2018 Nuorisotoimikunnan puheenjohtaja: ”Minun tärkeimmät tavoitteeni vuodelle 2018 ovat nuorten äänen esiin tuominen 4H-liiton toiminnassa sekä 4H:n näkyvyyden lisääminen nuorten keskuudessa yhdessä muiden nuorisotoimikuntalaisten kanssa. Henkilökohtainen tavoitteeni on tehdä tästä vuodesta antoisa, aikaansaava ja erinomainen kaikin puolin.”

 

Iiristiina Heinonen, Helsingin 4H-yhdistys: ”Haluan kertoa muille nuorille 4H:n antamista mahdollisuuksista ja antaa takaisin järjestölle, joka on antanut minulle paljon. Haluan myös tuoda palautetta paikallistasolta valtakunnan tasolle asti. Toivon, että voin myös jakaa hyviä käytänteitä viime kaudelta uudelle Nutokulle.”

 

Mikaela Honkala, Haapajärven 4H-yhdistys: ”Tavoitteenani on edistää 4H:n ja Nutokun näkyvyyttä ja toimia monipuolisen 4H-toiminnan puolestapuhujana.”

 

Emma Ilmonen, Toivakan-Joutsan 4H-yhdistys: ”Tärkein tavoitteeni on saada yli 13-vuotiaita nuoria innostumaan 4H:sta ja erityisesti kansainvälisyydestä!”

 

Elsi Jääskeläinen, Hankasalmen 4H-yhdistys: ”Tärkeimmät tavoitteeni Nutoku-kaudelle ovat tärkeisiin asioihin yhdessä vaikuttaminen sekä ajankohtaisiin asioihin kannan ottaminen. Olisi hienoa myös tehdä jotain, joka voisi näkyä 4H:ssa vielä vuosienkin päästä!”

 

Sari Kämäräinen, Jyvässeudun 4H-yhdistys: ”Tavoitteenani on kehittää nuorten aikuisten 4H-toimintaa sekä innostaa kaikenikäisiä mukaan kansainvälisyyteen. Nämä asiat ovat lähimpänä sydäntäni 4H:ssa, ja toivon voivani omalla panoksellani vaikuttaa niihin positiivisesti.”

 

Sandra Malmström, Pääkaupunkiseudun 4H-yhdistys: ”Haluan lisätä 4H:n tunnettuutta. Tähän sisältyy myös viestinnän ja sosiaalisen median kehittäminen. Toivon myös, että pystyisimme tekemään järjestöstä vielä yhteisöllisemmän ja 4H:laisilla olisi enemmän tilaisuuksia tutustua ja verkostoitua toisiinsa. Meillä on hyvä Nutoku-porukka kasassa, ja olen innoissani tulevasta kaudesta.”

 

Aki Parvinen, Seinäjoen 4H-yhdistys: ”Tavoitteenani Nutokussa on kertoa muille 4H-nuorille mahdollisuudesta olla vaikuttamassa.”

 

Tanja Raatikainen, Konneveden 4H-yhdistys: ”Tavoitteenani on toimia nuorten äänenä.”

 

Minttu Varis, Pihtiputaan 4H-yhdistys: ”Haluan tuoda tänä vuonna pikkupaikkakuntien ja maaseutupitäjien ajatuksia, oikeuksia ja mahdollisuuksia paremmin esille – ei järjestetä kaikkea Helsingissä tai pääkaupunkiseudulla.”

 

Diego Viinikainen, Siilinjärven 4H-yhdistys: ”Tärkein tavoitteeni on edistää 4H-yrittäjyyttä. Mielestäni yrittäjyyden kautta nuoret pystyvät mahdollistamaan monia muita 4H:ssa olevia asioita, ja se on sellaista pääomaa tulevaisuutta varten, mitä rahassa ei voi mitata.”

 

Jutta-Kaisa Äijälä, Siikalatvan 4H-yhdistys: ”Tärkein tavoite minulle tämän vuoden Nutokussa on viedä nuorille tietoutta 4H:sta ja sen monipuolisesta toiminnasta.”

 

Nuorisotoimikuntalaiset tapaat myös Facessa ja  Instagramissa:

Facebook sivu: https://www.facebook.com/4Hnutoku/?fref=ts

Instagram-tili: @4hnutoku: https://www.instagram.com/4hnutoku/

Tule tutustumaan, tykkäämään ja ottamaan kantaa!