Haluamme olla nuorten yrittäjyyden ja työllistymisen mahdollistaja. Teemme yhdessä yli 200 4H-yhdistyksen kanssa työtä nuorten työllistämiseksi eri puolilla Suomea. Opastamme ja koulutamme nuoria työelämän pelisääntöjen ymmärtämiseen ja rohkaisemme kokeilemaan 4H-yrittäjyyttä.

Tule sinäkin mukaan mahdollistamaan työkokemus jokaiselle nuorelle Suomessa! 4H:n kautta työkokemuksen saa yli 8 000 nuorta vuosittain, mutta mitä jos kasvattaisimme mahdollisuuksia yhdessä? 4H-yhdistysten kautta 13–28 -vuotiaat nuoret voivat työllistyä joko työsopimuksella tai yrittäjinä. Nuoren palkanmaksusta vastaa 4H-yhdistys.

Enni: Olen ollut kahtena kesänä 4H:n kautta kesätöissä. Ensin museokylällä ja sitten jäätelökioskilla, ja molemmat olivat minulle kivoja kokemuksia!

4H on reilu työnantaja nuorille. Palkkaus on työehtosopimuksen mukaista, ja jokainen nuori perehdytetään tehtävään. Nuoret saavat valmiuksia työelämään Ajokortti työelämään -kurssilla ja muilla 4H:n työelämäkursseilla. Autamme nuoria hahmottamaan työelämän pelisääntöjä ja kehittämään esimerkiksi asiakaspalvelutaitojaan. Olemme mukana myös Vastuullinen kesäduuni -kampanjassa ja sitoudumme vastuullisen kesätyön periaatteisiin.

4H-yrittäjänä nuori tekee itse itselleen kesätyön. Niin teki esimerkiksi Sauli. Ammattiin opiskelevalle kesäyrittäjyys on hyvä tapa saada kokemusta ja aloittaa asiakaskunnan kerryttäminen. 4H-yrittäjät esittäytyvät myös 4H-yritystorilla. Sieltä voit löytää 4H-yrittäjän avuksi vaikkapa siivoustöihin, nettisivujen suunnitteluun, valokuvaukseen tai seuraksi vanhukselle.

Lisää tarinoita nuorten kokemuksista 4H-töistä ja 4H-yrittäjyydestä voit lukea Yritä Opi Tienaa -sivuilta.

4H juhlii 90-vuotisjuhlavuotta nuorten kanssa

4H on toiminut Suomessa nuorten työllistäjänä jo 90 vuoden ajan. Työelämä ja yrittäjyyskasvatus ovat perustamisvuodesta 1928 lähtien olleet tärkeä osa 4H-nuorisotyötä. Juhlavuonna kampanjoimme 4H-yrittäjyyden ja nuorten työllistymisen puolesta. Järjestämme kouluissa innostustilaisuuksia nuorille. Haastamme yrittäjät mukaan kesätöiden mahdollistajiksi. Haluamme alentaa nuorten palkkaamisen kynnystä ja tukea nuorten työkokemusten kartuttamista laajasti. Teemme nuorten työkokemuksen tärkeyden näkyväksi.

4H-yhdistykset eri puolilla Suomea järjestävät Ajokortti työelämään -kursseja, valmentavat nuoria 4H-yrittäjyyteen ja opastavat nuoria töihin. Yhdistykset välittävät nuorille töitä ja etsivät niitä yhdessä nuorten kanssa. Nuoret voivat perustaa myös duunirinkejä, jonka avulla he yhdessä markkinoivat omaa osaamistaan. 4H-liitto tukee yhdistyksien työtä ja tuottaa materiaalia nuorten oppimisen vahvistamiseksi.