Ajankohtaista

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset uutisemme ja tiedotteemme. Lue, mitä 4H:n toiminnassa tapahtuu juuri nyt.

 • Vuoden 4H-kerho tulee Kajaanista – Sirkuskerho kannustaa lapsia liikkumaan

  Julkaistu:

  Vuoden 4H-kerho -kilpailuun 2022 osallistuttiin monipuolisella ja laadukkaalla kerhotoiminnalla ympäri Suomen. Kymmenen finalistin joukosta tuomariston valitsemaksi voittajaksi nousi Sirkuskerho, joka toimii Kajaanin 4H-yhdistyksessä. Toiseksi kilpailussa sijoittui Maatilakerho Leppävesi Laukaan 4H-yhdistyksestä ja kolmannelle sijalle ylsi Kankaan Tilan eläinkerho Pielisen 4H-yhdistyksestä. Yleisön suosikiksi nousi Tyttöjen liikunta- ja eräkerho Kälviältä.

 • Ysit töihin! – Haussa kesätyöpaikat ysiluokan päättäville 

  Julkaistu:

  4H-järjestö, Duunitori ja K-ryhmä rohkaisevat työnantajia palkkaamaan kesätöihin alle 18-vuotiaita.

 • Haku päättynyt: Kansainvälisten asioiden harjoittelija, Suomen 4H-liitto

  Julkaistu:

  4H on yksi Suomen suurimpia nuorisojärjestöjä, jonka tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille monipuolisia harrastus-, oppimis- ja työllistymismahdollisuuksia eri puolella Suomea. Maailmassa on yli 80 4H-järjestöä ja 4H:lla on maailmanlaajuisesti lähes 10 miljoonaa jäsentä. Suomen 4H-järjestö on aktiivisesti mukana maailmanlaajuisessa, eurooppalaisessa ja pohjoismaisessa yhteistyössä ja toteuttaa sen myötä mm. nuorisovaihtoja ja kansainvälisiä tapahtumia.  Etsimme Suomen …

 • Vuoden 4H-kerho -kilpailun 2022 finalistit ovat tässä – äänestä omaa suosikkiasi

  Julkaistu:

  Tässä ovat Vuoden 4H-kerho -kilpailun kymmenen finalistia. Kilpailuun osallistuttiin monipuolisella kerhotoiminnalla ympäri Suomen. 4H-kerhokilpailun tavoitteena on antaa virikkeitä ja muistuttaa kerhonohjaajia ja kerholaisia toiminnallisella tavalla asioista, jotka ovat kerhotoiminnassa tärkeitä.

 • 4H-kerholaisten uudistettu TOP-tehtäväsivusto tarjoaa mielekästä tekemistä

  Julkaistu:

  Kerholaisille ja kerhonohjaajille suunnattu uudistettu TOP-tehtäväpankki on julkaistu. Uudistuksessa on muun muassa parannettu sivuston käytettävyyttä. Tehtävät ja reseptit on helpompi etsiä sivustolla uuden, kätevän hakutoiminnon kautta. Lisäksi sivustolla on raikas kuvamaailma.

 • Haku päättynyt: Hallinto- ja talousjohtaja, Suomen 4H-liitto

  Julkaistu:

  Nykyisen tehtävänhaltijan siirtyessä uusiin haasteisiin 4H-liiton ulkopuolelle etsimme nyt avaintehtävään hallinto- ja talousjohtajaa.

 • 4H tukee uudella strategiakaudella lasten ja nuorten kestävää kasvua ja alle 18-vuotiaiden työllistymistä

  Julkaistu:

  Lapset ja nuoret sekä heidän kasvunsa kestävään elämäntapaan, työhön ja yrittäjyyteen ovat 4H:n strategian 2023–2025 keskiössä. 4H:ssa halutaan, että jokainen voisi löytää paikkansa yhteiskunnasta ja olla sen aktiivinen jäsen.

 • Haku päättynyt: Varainhankintapäällikkö, Suomen 4H-liitto

  Julkaistu:

  Haluatko työskennellä lasten ja nuorten asialla? Palatko halusta kehittää varainhankintaa yhdessä muiden kanssa? Oletko valmis laittamaan kädet saveen tuloksen tekemiseksi? Jos vastasit kyllä, saatat olla Suomen 4H-liiton seuraava varainhankintapäällikkö. Autamme lapsia ja nuoria löytämään itselleen mielekästä tekemistä ja monipuolisen harrastuksen. Kerhomme ja leirimme tunnetaan ympäri maata, ja kekseliäät 4H-yrittäjät palvelevat tuhansia ihmisiä vuosittain. Varainhankintapäällikkönä hankit …

 • Haku päättynyt: Viestintäassistentti, Suomen 4H-liitto 

  Julkaistu:

  4H on yksi Suomen suurimpia nuorisojärjestöjä, jonka tavoitteena on tarjota lapsille ja nuorille monipuolisia harrastus-, oppimis- ja työllistymismahdollisuuksia eri puolella Suomea. Viestintä tekee 4H:n työtä näkyväksi verkossa, sosiaalisessa mediassa ja yhteistyöverkostoissa. Viestimme mm. hiilinieluja Suomeen luovasta Taimiteosta, kiertotaloutta toteuttavasta Reilu Teosta, oppimiseen kannustavasta 4H-akatemiasta sekä nuorten työllistymistä tukevista Helppi-, 4H-yritys- ja Ysit töihin -toiminnoista.  Suomen …

 • Haku päättynyt: Kasvatuspäällikkö, Suomen 4H-liitto

  Julkaistu:

  Oletko viestinnällisesti orientoitunut kasvatusalan ammattilainen, joka motivoituu monipuolisesta tekemisestä erityisesti lasten hyvinvoinnin edistämiseksi? Suomen 4H-liitto ry hakee toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen kasvatuspäällikköä vastaamaan erityisesti alakouluikäisille suunnatuista 4H-nuorisotyön tuotteista, viestinnästä ja koulutuksista. Toimintamme tavoitteena on tukea lapsen ja nuoren kasvua kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. 4H:ssa lapset ja nuoret oppivat tavoitteellisesti itse tekemällä sisältöinä mm. ruoka, …

 • Harrastustoiminta tuottaa hyvinvointia ja yhteisöön kuulumisen tunnetta  

  Julkaistu:

  Suomen Nuorisoseurat ry:n, Suomen Partiolaiset ry:n ja Suomen 4H-liitto ry:n yhteinen kannanotto matalan kynnyksen harrastustoiminnan merkityksestä nuorten syrjäytymisen ehkäisyssä.

 • Lähes 2 000 nuorta osallistui 4H:n metsäaiheiselle koulukiertueelle – etenkin puiden uudet käyttömahdollisuudet yllättivät

  Julkaistu:

  4H:n metsä- ja ilmastoaiheinen koulukiertue It´s about taimi tavoitti lähes 2 000 yhdeksäsluokkalaista syksyn 2022 aikana. Metsämiesten Säätiön rahoittaman kiertueen tavoitteena oli lieventää nuorten kokemaa ilmastoahdistusta kertomalla metsien roolista ilmastonmuutoksen hillinnässä.

 • Eduskunta myönsi 4H:lle määrärahalisäystä 350 000 euroa

  Julkaistu:

  4H on valtakunnallisesti toimiva, poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton nuorisojärjestö, joka auttaa lapsia ja nuoria löytämään itselleen monipuolisen harrastuksen ja tukee lasten ja nuorten kasvua kestävään elämäntapaan, työelämään ja yrittäjyyteen. 4H-järjestö koostuu Suomen 4H-liitosta ja yli 190 4H-yhdistyksestä sekä ruotsinkielisestä Finlands Svenska 4H:sta ja tämän noin 20 4H-yhdistyksestä. Eduskunta on myöntänyt 4H-järjestöille yhteisesti 350 000 euron lisäyksen määrärahaan. …

 • Haku päättynyt: Projektipäällikkö, Suomen 4H-liitto ry

  Julkaistu:

  Haemme Yrittäjyyttä kausityöstä -hankkeeseen projektipäällikköä määräaikaiseen työsuhteeseen ajalle 1.1.2023-31.12.2024. Hankkeen rahoittaa Etelä-Savon ELY-keskus (Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma). Yrittäjyyttä kausityöstä -hanke on Suomen 4H-liiton, MTK Etelä-Savon, Etelä-Savon Yrittäjien, Järvi-Suomen Kylät ry:n, Itä-Savon ja Mikkelin Seudun Uusyrityskeskus ry:n yhteishanke matkailu- ja luonnonvara-alan kausityövoimatarpeen ratkaisemiseksi Etelä-Savossa. Projektipäällikkö koordinoi hanketoimintaa Etelä-Savon alueella ja 4H-yhdistysten toiminnanjohtajat toteuttavat yhdessä sovittuja toimenpiteitä omissa …

 • Yli 70 nordealaista vapaaehtoista toimi 4H-yrittäjien ohjaajina kesällä

  Julkaistu:

  Kesän 2022 aikana nordealaiset toimivat nuorten 4H-yrittäjien henkilökohtaisina yritysohjaajina. Yli 70 nuorta sai itselleen nordealaisen yritysohjaajan, jonka tehtävänä oli tukea ja auttaa nuorta 4H-yritykseen liittyvissä asioissa.

 • 4H:n Satosankarit vei 3 000 marjaretkille syksyllä 2022

  Julkaistu:

  Satosankarit-toiminnassa 4H-järjestö on vuosina 2020–2022 edistänyt MMM:n erityisavustuksella raaka-aineen saantia kotimaiselle marjateollisuudelle, aktivoinut suomalaisia keräämään metsämarjoja, työllistänyt nuoria, vienyt marjojen poiminnasta kiinnostuneita metsäretkille sekä edistänyt viestinnän keinoin nuorten hakeutumista luonnonmarjojen keruutoimintaan. Vuonna 2022 panostettiin marjaretkiin sekä somelähettiläisiin nuorten kannustamiseksi metsämarjojen keruuseen.

 • Hae 4H-nuorisovaihtoon!

  Julkaistu:

  Nuori nainen istuu selin reppu selässä, katse kohti vuorimaisemaa Uusia ystäviä, kohentunut kielitaito sekä paljon unohtumattomia kokemuksia – tätä kaikkea on luvassa IFYE-vaihdossa. Haku vaihtoon on nyt auki.

 • Metsäpäivissä nuoret oppivat käytännön tekemisen kautta

  Julkaistu:

  4H ja Metsä Group mahdollistivat nuorille oppimisen käytännön tekemisen kautta 28 metsäpäivässä. Metsäpäivässä lähes 1200 nuorta istutti puun taimia ja oppi puun kasvun ja vastuullisen käytön merkityksestä hiilen kierrossa.

 • Reilu Teko -keräyksellä 728 000 kiloa muovia kiertoon

  Julkaistu:

  4H ja Yara Suomi keräsivät yhdessä kumppaneidensa kanssa tämän vuoden Reilu Teossa 728 000 kiloa maatalouden lannoite- ja siemensäkkejä. Reilu Teko on merkittävä kiertotalousteko, jota käytännössä toteuttaa paikalliset 4H-yhdistykset. Yli 40 vuotta kestäneessä Reilu Teko -säkkikeräyksessä on saatu muovia talteen yhteensä jo yli 40 miljoonaa kiloa.

 • Ysit töihin -toiminnassa mukana olevista nuorista 67 prosenttia työllistyi kesällä 2022

  Julkaistu:

  4H ja K-ryhmä tarjoavat nuorille kesätyöllistymismahdollisuuksia jo 124 kunnan alueella. Toiminnan tavoitteena on, että jokainen yhdeksännen luokan päättävä nuori saisi kesätöitä.