Avainsana: Tiedotteet

  • Lisää kesätöitä alle 18-vuotiaille K-ryhmän ja 4H-järjestön yhteistyöllä

    Julkaistu:

    K-ryhmä ja Suomen 4H-liitto ovat solmineet yhteistyösopimuksen nuorten talous-, yrittäjyys- ja työelämätaitojen parantamiseksi 9. luokan päättäville nuorille. Tavoitteena on saada kesätöitä mahdollisimman monelle nuorelle. 4H-järjestö haluaa toiminnallaan edistää erityisesti alle 18-vuotiaiden nuorten työllistymistä. Kaupan ala on merkittävä nuorten työnantaja ja K-ryhmän kaltaiselle yritykselle on tärkeää tavoittaa nuoria jo siinä vaiheessa, kun ensimmäiset työkokemukset tulevat ajankohtaisiksi. …

  • Nuoret tienaavat villikasvien keruulla Uudellamaalla

    Julkaistu:

    Nuoret ovat kevään aikana keränneet villikasveja eri puolilla Uuttamaata ravintoloiden jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Villikasvit ovat ekologista lähiruokaa ja niiden sesonki on nyt parhaimmillaan. 4H-järjestö tarjoaa nuorille maksuttomia villikasvikoulutuksia, joissa nuoret oppivat tunnistamaan villikasveja ja keräämään niitä luontoa ja jokamiehenoikeuksia kunnioittaen. Nuoret myyvät keräämänsä kasvit Uudenmaan alueen ravintoloille. Hankkeen tarkoituksena on kehittää villikasvien keruuseen ja toimitukseen …

  • Sadoille lapsille kesätoimintaa 4H:n Ruokakoulussa

    Julkaistu:

    Lasten ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 800 lasta. Tänä kesänä lapsille järjestetään 50 ruokakoulua ja teemana on peruna.   4H-yhdistykset toteuttavat ruokakouluja neljän päivän mittaisina päiväleireinä koulujen kesälomakaudella eri puolilla Suomea. Suurin osa ruokakouluista on kesäkuussa. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 180 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen …

  • Reilu Teko säkkikeräys alkaa taas

    Julkaistu:

      Suomen 4H-liitto, Finland svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittajana toimii Yara Suomi. Säkkikeräykseen osallistuvat Hankkija, Lantmännen Agro, Lantmännen Feed, Tilasiemen ja Lassila & Tikanoja. Keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit, lannoitelavojen suojahuput, Hankkijan rehusuursäkit sekä Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Keräyksellä on jo pitkät perinteet, sitä …

  • Suomen 4H-liiton valtuuskunnan puheenjohtajaksi valittiin Lasse Hautala

    Julkaistu:

    Kolmen vuoden välein kokoontuva Suomen 4H-liiton edustajakokous valitsi keskiviikkona 24. huhtikuuta valtuuskunnan puheenjohtajaksi agrologi Lasse Hautalan, joka toimi tehtävässä myös edellisellä kaudella. Varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Anneli Kiljunen. Lisäksi edustajakokous valitsi valtuuskuntaan 21 muuta jäsentä. Edustajakokouksessa hyväksyttiin myös Suomen 4H-liiton strategia Kestävää kasvua tekemällä oppien vuosille 2020–2022.

  • Harrastustoiminnassa ansioituneita nuoria palkitaan 4H-stipendeillä

    Julkaistu:

    4H-säätiön myöntämät 13 valtakunnallista stipendiä jaetaan Säätytalolla Helsingissä perjantaina 5. huhtikuuta kello 14. Stipendit jakavat maa- ja metsätalousministeri Jari Leppä ja Suomen 4H-liiton toimitusjohtaja Tomi Alakoski.

  • 4H ryhtyy yhdessä nuorten ja yritysten kanssa ilmastotöihin

    Julkaistu:

    Ainutlaatuinen pilottimalli antaa nuorille töitä ja yrityksille mahdollisuuden kompensoida hiilidioksidipäästöjään.

  • Suomen 4H-liiton sääntömääräinen edustajakokous 24.4.2019

    Julkaistu:

    Suomen 4H-liiton edustajakokous pidetään keskiviikkona 24. päivänä huhtikuuta 2019 alkaen klo 9.00 Keskustakirjasto Oodin Maijansalissa, Töölönlahdenkatu 4, 00100 Helsinki. Kokouksessa käsitellään sääntöjen 10 §:n mukaiset asiat.

  • Atria ja Suomen 4H-liitto aloittavat yhteistyön – koska lasten välipalalla on väliä

    Julkaistu:

    Atria ja Suomen 4H-liitto aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä lasten kiinnostusta ruokaan ja ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Välipalalla on väliä -kampanja edistää lasten terveellisiä ruokailutottumuksia ja auttaa heitä ymmärtämään ravitsevan välipalan merkitystä.