Avainsana: Yhdistykset
-
4H:n Ruokakoulu täyttää 10 vuotta, leirien määrä ennätyksellinen
Julkaistu:4H:n lasten ruokakasvatukseen keskittyvä päiväleiri Ruokakoulu – Matskolan juhlii 10:ttä toimintavuottaan. Samalla järjestetään ennätysmäärä eli 75 Ruokakoulua ympäri Suomea. Vuoden 2022 teemana on lähellä tuotettu ruoka.
-
Nuoret tienaavat villikasvien keruulla Uudellamaalla
Julkaistu:Nuoret ovat kevään aikana keränneet villikasveja eri puolilla Uuttamaata ravintoloiden jatkuvasti kasvavaan kysyntään. Villikasvit ovat ekologista lähiruokaa ja niiden sesonki on nyt parhaimmillaan. 4H-järjestö tarjoaa nuorille maksuttomia villikasvikoulutuksia, joissa nuoret oppivat tunnistamaan villikasveja ja keräämään niitä luontoa ja jokamiehenoikeuksia kunnioittaen. Nuoret myyvät keräämänsä kasvit Uudenmaan alueen ravintoloille. Hankkeen tarkoituksena on kehittää villikasvien keruuseen ja toimitukseen …
-
Sadoille lapsille kesätoimintaa 4H:n Ruokakoulussa
Julkaistu:Lasten ruokakouluja toteuttavat suomen- ja ruotsinkieliset 4H-yhdistykset eri puolilla Suomea, ja niihin osallistuu lähes 800 lasta. Tänä kesänä lapsille järjestetään 50 ruokakoulua ja teemana on peruna. 4H-yhdistykset toteuttavat ruokakouluja neljän päivän mittaisina päiväleireinä koulujen kesälomakaudella eri puolilla Suomea. Suurin osa ruokakouluista on kesäkuussa. Ruokakoulun ohjaamisessa on mukana noin 180 nuorta apuohjaajaa, joille ohjaajana toimiminen …
-
Reilu Teko säkkikeräys alkaa taas
Julkaistu:Suomen 4H-liitto, Finland svenska 4H ja paikalliset 4H-yhdistykset järjestävät perinteisen Reilu Teko -säkkikeräyksen. Keräyksen päärahoittajana toimii Yara Suomi. Säkkikeräykseen osallistuvat Hankkija, Lantmännen Agro, Lantmännen Feed, Tilasiemen ja Lassila & Tikanoja. Keräykseen otetaan Yaran lannoitesäkit, lannoitelavojen suojahuput, Hankkijan rehusuursäkit sekä Hankkijan, Lantmännen Agron, Lantmännen Feedin, Raisioagron ja Tilasiemenen siemenviljasuursäkit. Keräyksellä on jo pitkät perinteet, sitä …
-
Opintopisteillä osaaminen näkyviin, lue Teijan ja Vernan tarina
Julkaistu:4H-kerhonohjaajana kaksi vuotta toiminut Verna Marttila päätti täydentää todistusnippuaan yhteishakua varten ja pyysi 4H-yhdistyksestä todistusta ohjaajana toimimisesta. Ruoveden 4H-yhdistyksen toiminnanjohtaja Teija Perttula havainnollistaa, miten käytännön osaaminen siirretään näkyväksi. – Työskentelen toiminnanjohtajana Ruoveden 4H-yhdistyksessä ja ehdotin Vernalle, että haettaisiinko hänelle saman tien opintopisteytetty todistus ohjaajana toimimisesta, ja se sopi Vernalle hyvin, Perttula kertoo. Yhdessä sovittiin, että …
-
Itse tehty -rahalla tyttöjen ilta
Julkaistu:Rentotumista, kasvohoitoja, kampauksia, herkkuja ja värikkäitä kynsiä, arpajaisia unohtamatta. Tästä koostui helmikuisena lauantaina järjestetty Tyttöjen ilta -tapahtuma nuorisotilalla Tervolassa. Tapahtuman tarkoituksena oli omien unelmien pohtiminen, itsetunnon kohotus ja yhteenkuuluvuuden lisääminen. Kun kuulimme Itse tehty -rahasta, halusimme järjestää jotain uutta ja erilaista, mistä tervolalaiset nuoret saattaisivat kiinnostua. Tavoitteenamme ei ollut tuottaa voittoa vaan hankkia kokemusta tapahtuman …
-
Vuoden 4H-yrittäjät tekivät itse itselleen kesätyön
Julkaistu:Jäätelöpyörä ja Ulkomaalaus Juho Alahautala ovat vuoden 4H-yritykset. Maisa Jorosen Jäätelöpyörä Savonlinnan 4H-yhdistyksestä voitti 13–17-vuotiaiden sarjan. Juho Alahautalan maalauspalveluyritys Alavieskan 4H-yhdistyksestä valittiin 18–28-vuotiaiden sarjan voittajaksi. Molempien sarjojen voittajat saavat kutsun 4H-säätiön palkitsemistilaisuuteen 5.4. Säätytalolle Helsinkiin. Nuorempien sarjan toiselle sijalle nousi luonnontuotteita keräävä Viivi Niskan Vivahde Rovaniemen 4H-yhdistyksestä ja kolmanneksi pihapalveluja tarjoava Lauri Pulkkisen Laurin kotiapu …
-
Atria ja Suomen 4H-liitto aloittavat yhteistyön – koska lasten välipalalla on väliä
Julkaistu:Atria ja Suomen 4H-liitto aloittavat yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä lasten kiinnostusta ruokaan ja ruoanvalmistukseen sekä parantaa heidän ruoanvalmistustaitojaan. Välipalalla on väliä -kampanja edistää lasten terveellisiä ruokailutottumuksia ja auttaa heitä ymmärtämään ravitsevan välipalan merkitystä.