Kumppanuutemme

4H tekee monien erilaisten organisaatioiden ja yhteisöjen kanssa yhteistyötä. Kumppanuutemme liittyvät keskeisiin toimintamuotoihimme, kuten esimerkiksi:
- 4H-yrittäjyyteen,
- työllistämiseen,
- työelämä- ja taloustaitojen opettamiseen,
- metsäiseen toimintaan ja
- ilmastonmuutokseen.
Paikallisen 4H-nuorisotyön päärahoittajana ovat kunnat ja kaupungit. Noin 200 paikallisyhdistystämme tekee kuntien ja kaupunkien kanssa monipuolista yhteistyötä. Tällä sivulla esittelemme valtakunnallisen 4H-kattojärjestön eli Suomen 4H-liiton yhteistyökumppanuudet.
Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!
Jos organisaatiotanne kiinnostaa yhteistyö kanssamme, ottakaa yhteyttä:
Tai katso Yhteystiedot-osiostamme kaikki yhteystietomme.
Suomen 4H-liiton yrityskumppanuudet:


K-ryhmä on 4H:n Ysit töihin -toiminnan pääyhteistyökumppani. Ysit töihin -toiminnassa 4H tarjoaa nuorille valmennusta ja koulutusta ja auttaa heitä työllistymään vähintään kahden viikon ajaksi 9. luokan jälkeisenä kesänä. K-kauppiaat pitävät puheenvuoroja nuorten Ajokortti työelämään -koulutuksissa.


Nordea tekee kanssamme yhteistyötä liittyen muun muassa 4H-yrittäjyyteen ja Taimitekoon. 4H-järjestön ja Nordean 4H-yritysohjaajaprojektissa sadat nuoret saavat nordealaiset yritysohjaajat, jotka sparrailevat 4H-yrityksen pyörittämisessä. Pidämme yhdessä myös etänä toteutettavia TET-harjoitteluviikkoja.


Yara Suomi on 4H:n Reilu Teko -säkkikeräyksen pääyhteistyökumppani. Reilu Teossa kerätään suomalaisilta maatiloilta lannoite- ja siemensäkkejä, jotka menevät uusiokäyttöön. Keräyksessä työllistyy paikallisia nuoria.


4H ja Metsä Group tutustuttavat nuoria metsäelinkeinoon, metsän kestävään käyttöön ja metsän tarjoamiin työllistymismahdollisuuksiin. Järjestämme koululaisten metsäpäiviä ja tuotantolaitosvierailuja.


Duunitori on 4H:n Ysit töihin -kesätyökampanjan yhteistyökumppani. Haluamme kampanjassa yhdistää kesätöitä haluavat nuoret töitä tarjoaviin työnantajiin. Duunitori julkaisee Ysit töihin -sivullaan kesätyöpaikkoja alle 18-vuotiaille nuorille.


Osuuspankin ja 4H:n yhteistyön tavoitteena on edistää nuorten työelämävalmiuksia. 4H-yhdistykset ja OP-ryhmän osuuspankit järjestävät omilla paikkakunnillaan yhteistyössä Ajokortti työelämään -koulutuksia.


4H ja Suomen Uusyrityskeskukset ry edistävät yhteistyössä nuorten yritystoimintaa. Alueelliset Uusyrityskeskukset tarjoavat neuvontapalveluja nuorille, jotka haluavat jatkaa yritystoimintaa 4H-yrittäjyyden jälkeen.


Rapala VMC lahjoittaa kansainvälisen hyväntekeväisyysohjelma EcoChoice Programmin kautta 4H-järjestölle kalastustarvikkeita. Tarvikkeita käytetään kerhoissa vahvistamaan lasten luontosuhdetta ja opettamaan kalataloudesta.
Säätiöt, ministeriöt ja muut rahoittajat:


Maa- ja metsätalousministeriö tukee 4H-toimintaa vuosittain myöntämällä valtionavustusta.


Opetus- ja kulttuuriministeriö tukee 4H:n Ysit töihin -toimintaa.


Metsämiesten säätiö tukee 4H:n It’s about taimi -toimintamallin kehittämistä ja toteuttamista.


Yksityisyrittäjäin säätiö tukee nuorten 4H-yrittäjyyttä.


Suomen metsäsäätiö tukee 4H:n organisoimien koululaisten metsäpäivien järjestämistä.


Tampereen talouskoulun säätiö tukee 4H:n toteuttamaa ruokakasvatusta.

Tampereen Kauppayhdistyksen säätiö
Tampereen Kauppayhdistyksen säätiö tukee 4H:n Business Lab -toimintaa.


Einari Vidgrénin säätiö tukee 4H:n järjestämien koululaisten metsäpäivien kehittämistä.

Folke Bernadotten muistosäätiö
Folke Bernadotten muistosäätiö tukee 4H:n toteuttamaa kansainvälisyyskasvatusta ja nuorten kansainvälistä liikkuvuutta.


Jenny ja Antti Wihurin rahasto tukee 4H-säätiön kautta mm. nuorten stipendejä, Vuoden 4H-yritys- ja 4H-kerho-kilpailuiden palkintoja sekä nuorten omia projekteja.


4H toteuttaa marjasatoseurantaa yhdessä Luonnonvarakeskuksen kanssa.
Oppilaitosyhteistyö:




