4H-vaihdot

Haikailetko maailmalle? 4H:n kautta lennähdät matkaan helposti, edullisesti ja turvallisesti. Eri pituisia vaihtoja (minimissään 3 viikkoa ja maksimissaan 3 kuukautta) järjestetään muun muassa Euroopan maihin ja Taiwaniin.

4H-vaihdot on tarkoitettu 4H:n jäsenille. Alaikäraja vaihtoon on 18–19 vuotta riippuen kohdemaasta. Suurin osa vaihto-ohjelmista starttaa kesäkuukausina. Ennen vaihtoon lähtöä kaikille vaihtareille järjestetään valmennus Suomessa, joten ilman kunnon infopakettia ei matkaan tarvitse lähteä. Valmennuksessa kerrotaan myös opintopisteytetystä todistuksesta, jonka voit saada vaihtoon osallistumisesta. 

Kohdemaassa asut vaihtoperheessä, jossa pääset mukaan aitoon, kansainväliseen perhe-elämään. Saat upeita kokemuksia perheen matkassa, tutustut uusiin ihmisiin ja pääset treenaamaan kielitaitoasi. Vaihtoon lähteviltä edellytetään valmiutta esitellä Suomea, iloisuutta ja innostusta. 

4H-vaihdoissa maksat itse matkakulut kohdemaahan ja takaisin, matkalle tarvittavat vakuutukset ja mahdolliset rokotukset sekä henkilökohtaiset kulut, kuten vaikkapa ostokset. Kuluihin on mahdollista saada avustusta 4H-liitolta. Suomen 4H-liitto ei peri maksuja vaihto-ohjelmiin liittyen, vaihto-ohjelma on yksi jäseneduista. Kohdemaassa majoitus-, ruokailu- ja matkakuluista huolehtii paikallinen järjestö yhdessä vaihtoperheiden kanssa. 

Vaihtokohteita löytyy Saksasta Yhdysvaltoihin

Kohdemaat vuonna 2024 ovat:

Itävalta: Ikäraja 18–27 vuotta. Vaihdon kesto on 6 viikkoa. Saapuminen Wienin kansainväliselle lentokentälle 1.7.2024 puoleen päivään mennessä. Vaihdon alussa on eri maista tulevien vaihtareiden valmennus, johon kuuluu nähtävyyskierros Wienissä. 

Pohjois-Irlanti: Ikäraja 18–27 vuotta. Vaihdon kesto on kolme viikkoa. Aloituspäivä on elokuussa 2024, päivämäärä varmistuu myöhemmin. Saapuminen Belfast International Aiport tai George Best City Airport. Vaihtoperhe vaihtuu usein, yhdessä perheessä ollaan yleensä muutama päivä–noin viikko. 

Saksa: Ikäraja 18–27 vuotta. Vaihdon kesto 6 viikkoa–3 kuukautta toiveesi mukaan. Vastaanottava järjestö edellyttää, että vaihtari ottaa noin 20 euron hintaisen vakuutuksen normaalin matkavakuutuksen lisäksi. Lue Emman vaihtokokemuksista Saksassa.

UUSI vaihtokohde! Slovenia: Ikäraja 18-27 vuotta. Vaihdon kesto 3-6 viikkoa toiveesi mukaan. Saapumispäivä 17.6.2024, saapumispaikka Ljubljana – Brnik (LJU) lentokenttä. Saapuville vaihtareille järjestetään yhteinen informaatiopäivä 20.6.2024.

Sveitsi: Ikäraja 18–27 vuotta. Vaihdon kesto 6 viikkoa–3 kuukautta. Saapuminen Zürichin lentokentälle 15.6., 19.6. tai 3.8. Valmennusviikonloppu 21.-23.6.2024 tai elokuussa saapuville 11.-12.8. Lue Emman vaihtokokemuksista Sveitsissä.

Taiwan: Ikäraja 18–27 vuotta. Vaihdon kesto on 6-8 viikkoa, vaihtoon kuuluu parin päivän valmennus vaihdon alussa. Saapuminen Taoyuan International Airport TPE, saapumispäivä on 26.6.2024. 

Tauolla vuonna 2024 Etelä-Korea. Lue Iriksen vaihtokokemuksista Etelä-Koreassa.

Tauolla vuonna 2024 USA, yksi osavaltio (Alaska, Illinois, Iowa, Kansas, Michigan, Nebraska, Ohio, South Dakota, Virginia Washington tai Wyoming): Ikäraja 19–27 vuotta, vaihdon kesto 2 kk, 3 kk tai 6 kk. Saapuminen Dulles, Washington DC kesäkuun 2024 puolivälissä. Vaihdon alussa on vaihtareiden orientaatiopäivät, minkä jälkeen matkustetaan vaihtoperheisiin. 

Haku vaihtariksi

Hakuaika vuoden 2024 vaihtoihin on 1.-31.12.2023.

Tutustu tällä sivulla oleviin tietoihin kohdemaiden vaihto-ohjelmista ja täytä tällä sivulla oleva hakulomake englanniksi. Liitä mukaan kaksi valokuvaa itsestäsi. Saat täytetystä lomakkeesta kopion sähköpostiisi. Kaikki hakijat haastatellaan puhelimitse tai Teamsin välityksessä pian hakuajan päätyttyä.

Jos haluat ennen hakemuksen täyttämistä kysyä lisätietoja viime kesänä kyseisessä maassa olleelta vaihtarilta, laita sähköposti 20.12. mennessä johanna.polkki@4h.fi ja kerro mistä maasta olet kiinnostunut. Saat paluupostissa maassa olleen vaihtarin yhteystiedot. 

Täyttämäsi tiedot tai osa niistä menevät tiedoksi: 

  • 4H-liiton vaihtokoordinaattorille (kaikki tiedot) 
  • 4H-yhdistykseesi (kaikki tiedot suosituksen pyytämiseksi) 
  • kohdemaan vaihtokoordinaattorille (yhteystiedot sekä sopivan vaihtoperheen löytämiseksi tarpeelliset tiedot) 
  • mahdollisille ja tuleville vaihtoperheille (yhteystiedot sekä sopivan vaihtoperheen löytämiseksi tarpeelliset tiedot) 

Valinnat tehdään vuosittain tammikuussa, ja vahvistus lähdöstä tulee tehdä tammikuun puoliväliin mennessä. Valintakriteerit ovat: 

  • ikä (ikärajat vaihtelevat eri kohdemaissa) 
  • motivaatio 
  • aktiivisuus 4H:ssa 
  • ensimmäistä kertaa vaihtoon osallistuvat ovat etusijalla, jos muut kriteerit täyttyvät. Taiwaniin hakevilla aiemmasta kansainvälisestä kokemuksesta tai vaihtokokemuksesta on etua. 

Lisätietoja vaihtotoiminnasta: