Taimiteko

Taimiteossa yritykset, organisaatiot, yhteisöt tai yksityishenkilöt voivat ostaa kuusen ja männyn taimia, joita paikalliset nuoret istuttavat ympäri Suomea 4H-liiton omistamille maa-alueille.

Taimiteossa paikalliset nuoret istuttavat kuusen ja männyn taimia alueille, jotka eivät ole olleet enää vuosikymmeniin aktiivisen metsä- tai maatalouden piirissä. Näin Taimiteossa luodaan uusia hiilinieluja Suomeen. Metsään luotu hiilinielu on pitkäaikainen, ja metsittäminen luo uusia elinympäristöjä sekä ekosysteemipalveluita. 

Nuorten työllistymisen ja ilmaston puolesta

Organisaatiot voivat osallistua Taimitekoon yhteistyökumppaneinamme. Yksityishenkilöt taas voivat lahjoittaa Taimiteolle. Tule mukaan!

4H-järjestön paikalliset 4H-yhdistykset rekrytoivat joka vuosi alueensa nuoria istutustöihin. Taimiteoilla haluamme lujittaa nuorten luontosuhdetta ja tarjota kesätöitä erityisesti yhdeksäsluokkalaisille, joilla voi ikänsä vuoksi olla haastavaa saada kesätyöpaikkaa.

Taimiteko paitsi työllistää suomalaisia nuoria, myös lisää Suomen metsien hiilinieluja. Tavoitteenamme on istuttaa 10 000 hehtaaria uutta metsää vuoteen 2030 mennessä, jolloin uusia puita syntyisi yhteensä noin 20 miljoonaa kappaletta. 

Taimiteko syntyi Nuoret ilmastotöissä -nimisen hankkeen pohjalta. Presidentti Sauli Niinistö on Taimiteko-toiminnan suojelija. Lue lisää Taimiteon omilta verkkosivuilta.