4H-kerhot

4H-kerhot on suunnattu alakouluikäisille. Yksi kerhokerta kestää noin kaksi tuntia. Tule leikkimään ja oppimaan!

4H-kerho on pienryhmätoimintaa, jota 4H-yhdistykset järjestävät viikoittain tai kahden viikon välein. 4H-yhdistysten järjestämissä kerhoissa esimerkiksi kokataan, leikitään, retkeillään, pelataan, kansainvälistytään ja opitaan kädentaitoja. Suomessa toimii yli 3000 4H-kerhoa. 

4H-kerhoissa tehdään yleensä joka kerralla eri aiheisia juttuja. 4H-teemakerhoissa taas keskitytään useampia kertoja yhteen tiettyyn aihepiiriin, kuten luontoon, kädentaitoihin tai ruokaan.

Kerhot on suunnattu 6–12-vuotiaille. Kerhoja ohjaavat koulutetut, vapaaehtoiset kerhonohjaajat. Ohjaajan tai ohjaajien kanssa kerholaiset saavat yhdessä suunnitella kerhokauden ohjelman. 

4H:n kyselyiden mukaan kerholaisten mielestä parasta kerhoissa ovat kivat aiheet ja niistä oppiminen, omat kaverit sekä hyvät ohjaajat. 

“Kerhomme on hyvän mielen ja energian sakki, me tehdään kaikkea arkista ja juhlavaa”

Karttulan monitoimikerho, ohjaaja

Kerhoissa sovelletaan tekemällä oppimisen toimintamenetelmää, jonka mukaan oppiminen tapahtuu parhaiten pohtimalla ja ratkaisemalla oppijalle itselleen tärkeitä asioita. Tekemällä oppimisessa tärkeää on lapsen oma kokemus ja yhteisöllisyys. 

4H järjestää yli 12-vuotiaille myös klubitoimintaa. 

Saat lähimmästä 4H-yhdistyksestäsi ajantasaiset tiedot oman alueesi kerhoista. Hakutoiminnon löydät alta.