Itse tehty -raha

Itse tehty -raha on tukea 4H-kerhojen ja 4H-nuorten omille projekteille. Yksi projekti voi saada 200–500 euron edestä tukea. Yhdellä hakukierroksella jaossa on tukea keskimäärin kymmenelle nuorten projektille.

Itse tehty -rahalla haluamme tukea 4H-kerhojen ja nuorten omaperäisiä ideoita, yritteliäisyyttä ja omia projekteja. Rahan haku on auki kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen hakukierros on auki keväällä 1.2.–31.3. ja toinen hakukierros on auki syksyllä 9.10.–9.11. Päätökset rahan saajista julkistetaan viimeistään kuukausi hakuajan päättymisen jälkeen.

Itse tehty -rahaa myönnetään 4H-kerhoille, joissa hakijat voivat olla alle 13-vuotiaita. Kerhoon tulee kuulua vähintään 10 henkilöä, joista osa voi olla ohjaajia. Rahaa voivat hakea kerhojen lisäksi 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Vähintään yhden nuorista tulee tällöin olla 4H:n jäsen. 

Oma projekti voi liittyä 4H-teemoihin eli luontoon, käsillä tekemiseen tai vaikkapa yrittäjyyteen. Tärkeintä on, että projekti on lasten tai nuorten itsensä ideoima ja toteuttama. Aikuiset toimivat tarvittaessa rohkaisijoina ja tukijoina. 

Aiemmin Itse tehty -rahaa on myönnetty vaikkapa moottorikelkkailuvideon kuvaamiseen, pienoismallikerhojen yhteisnäyttelyyn, nuorten koiraharrastajien päivään, nuorisotilan tuunaamiseen ja moniin erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Kannattaa siis hakea, olipa idea projektiin mikä tahansa! 

4H Itse tehty -rahaa haetaan täyttämällä lomake, joka on hakuaikana näkyvillä tämän sivun alalaidassa. 

Rahan saaminen edellyttää raporttia projektin jälkeen 

Itse tehty -rahaa saaneiden projektien raportointi tapahtuu lomakkeen ja kuvien avulla. Ottakaa kuvia Itse tehty -projektin tapahtumista tai itsestänne projektia toteuttamassa. 

Täyttäkää projektista raportointilomake, joka löytyy tältä sivulta. Ladatkaa lomakkeelle vähintään kolme kuvaa projektin tapahtumista. Kuvia voi lisätä Instagramiin tunnisteilla #4HSuomi ja #4Hitsetehty. 

Säännöt ja vinkit kuvien lisäämiseen: 

  • Voitte laittaa niin monta kuvaa kuin haluatte. 
  • Kuvan tulee olla hyvän maun mukainen ja se ei saa rikkoa kenenkään työ-, koti- tai muutakaan rauhaa. 
  • Kuvaaminen ei saa häiritä projektia.
  • Kuvaajalla on tekijänoikeudet ottamaansa kuvaan. 
  • Jos kuvassa esiintyy alaikäisiä, muistathan pyytää kuvausluvan vanhemmilta! 
  • Suomen 4H-liitto saa julkaista kuvia omilla nettisivuillaan, printtituotteissaan sekä sosiaalisen median kanavissaan. 
  • Kuvien lisäämisessä on noudatettava Instagramin sääntöjä. 
  • Instagram-tili jolta kuvat ladataan, tulee olla julkinen, jotta kaikki halukkaat näkevät kuvan. Kuvassa tulee olla merkinnät #4Hitsetehty ja #4HSuomi 

Itse tehty -raha on saanut tukea 4H-säätiön kautta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. 

Syksyn 2023 hakulomake aukeaa 9.10.2023.

Tämä lomake ei ole vielä saatavilla.

Raportointilomake syksyllä 2023 avustusta saaneille aukeaa 9.11.2023.

Tämä lomake ei ole vielä saatavilla.