Itse tehty -raha

Itse tehty -raha on tukea 4H-kerhojen ja 4H-nuorten omille projekteille. Yksi projekti voi saada 200–500 euron edestä tukea. Yhdellä hakukierroksella jaossa on tukea keskimäärin kymmenelle nuorten projektille.

Itse tehty -rahalla haluamme tukea 4H-kerhojen ja nuorten omaperäisiä ideoita, yritteliäisyyttä ja omia projekteja. Rahan haku on auki kaksi kertaa vuodessa. Ensimmäinen hakukierros on auki keväällä 1.2.–31.3. ja toinen syksyllä 9.10.–9.11. Päätökset rahan saajista julkistetaan viimeistään kuukausi hakuajan päättymisen jälkeen.

Itse tehty -rahaa myönnetään 4H-kerhoille, joissa hakijat voivat olla alle 13-vuotiaita. Kerhoon tulee kuulua vähintään 10 henkilöä, joista osa voi olla ohjaajia. Rahaa voivat hakea myös 13–28-vuotiaat nuoret vähintään kolmen hengen ryhmässä. Hakemuksen täyttäneiden nuorten tulee olla 4H:n jäseniä.

Oma projekti voi liittyä 4H-teemoihin eli luontoon, käsillä tekemiseen tai vaikkapa yrittäjyyteen. Tärkeintä on, että projekti on lasten tai nuorten itsensä ideoima ja toteuttama. Aikuiset toimivat tarvittaessa rohkaisijoina ja tukijoina. 

Aiemmin Itse tehty -rahaa on myönnetty vaikkapa moottorikelkkailuvideon kuvaamiseen, pienoismallikerhojen yhteisnäyttelyyn, nuorten koiraharrastajien päivään, nuorisotilan tuunaamiseen ja moniin erilaisiin tapahtumiin ja tempauksiin. Kannattaa siis hakea, olipa idea projektiin mikä tahansa! 

4H Itse tehty -rahaa haetaan täyttämällä lomake, joka on hakuaikana näkyvillä tämän sivun alaosassa. Itse tehty -raha maksetaan 4H-yhdistyksen tilille.

Toteutuneista projekteista täytetään lopuksi raportti

Itse tehty -rahan saaminen edellyttää raportointia projektin jälkeen. Ottakaa kuvia Itse tehty -projektin tapahtumista tai itsestänne projektia toteuttamassa. Kuvia kannattaa hyödyntää myös 4H-yhdistyksen viestinnässä. Käytättehän somessa tunnisteita #4HSuomi ja #4Hitsetehty. 

Raportointi tapahtuu alempaa sivulta löytyvän lomakkeen ja kuvien avulla. Kerro vapaasti projektin valmisteluista, toteutuksesta sekä projektiin osallistuneiden tunnelmista ja palautteista. Ladatkaa lomakkeelle vähintään kolme kuvaa. Kiinnitäthän huomiota kuvien laatuun.

Vastauksia ja kuvia voidaan käyttää 4H-järjestön valtakunnalliseen viestintään esimerkiksi seuraavan vuoden Itse tehty -rahan haun yhteydessä. Pidäthän huolen siitä, että sinulla on lupa kuvien julkaisuun. Jos kuvissa esiintyy alaikäisiä, muistathan pyytää luvan vanhemmilta.

Itse tehty -raha on saanut tukea 4H-säätiön kautta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. 

Hae keväällä 2024 jaettavaa Itse tehty -rahaa

Täytä raportti Itse tehty -rahalla toteutetusta projektista

Pahoittelut. Tämä lomake ei ole enää saatavilla.

Itse tehty -raportointi kevät 2024

Raportointilomake Itse tehty -rahaa keväällä 2024 saaneille projekteille.

  • Pudota tiedostot tähän tai
    Max. tiedoston koko: 29 MB, Max. tiedostot: 5.
      Tarkistathan kuvausluvat!
    • Kenttä on validointitarkoituksiin ja tulee jättää koskemattomaksi.