Vuoden 4H-kerho -kilpailu

Vuoden 4H-kerho -kilpailu järjestetään joka syksy, ja voittaja palkitaan seuraavan vuoden keväänä. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa 4H-kerho, joka toteuttaa 4H-arvojen mukaista ja aktiivista kerhotoimintaa.

Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voi osallistua joka syksy 1.9.–31.12. Kilpailuun voi osallistua mikä tahansa 4H-kerho, joka toteuttaa 4H-arvojen mukaista ja aktiivista kerhotoimintaa. 

Vuoden 4H-kerho 2021 on Heppakerho Pihtiputaan 4H-yhdistyksestä. Jaetulle toiselle sijalle valittiin kaksi kerhoa: Huolin pienoismallikerho Meri-Vakan 4H-yhdistyksestä sekä Erä- ja riistakerho Pieksämäen seudun 4H-yhdistyksestä. Kerhokilpailun kolmannen sijan sai Safkasankarit-kerho Kaavin 4H-yhdistyksestä.

Vuoden 2022 4H-kerhoa haetaan taas! Ilmoita kerhonne mukaan alla olevalla lomakkeella.

Osallistumisohjeet

  1. Toteuttakaa 4H-arvojen mukaista ja aktiivista kerhotoimintaa suunnitelmienne mukaan. 
  1. Pohtikaa kerholaisten kanssa yhdessä lomakkeen kysymystä, millaisia uusia taitoja kerholaiset ovat oppineet. Liitä lasten vastaukset lomakkeelle. 
  1. Valitkaa kuvia (2–5 kpl), joiden avulla kerhonne tekemisen meininki parhaiten välittyy kilpailun tuomaristolle. Kysy kuvausluvat lasten vanhemmilta. 
  1. Kerhonohjaaja täyttää lomakkeen kerhopäiväkirjan tietoja hyödyntämällä. 
  1. Kerhonohjaaja lähettää lomakkeen 4H-liittoon painamalla LÄHETÄ-nappia. Lomake lähtee automaattisesti myös omaan 4H-yhdistykseen. 

Arviointi 
Arviointikriteereitä ovat muun muassa kerhon kokoontumiset, osallistujamäärät, TOP-tehtäväpankin hyödyntäminen, uusien taitojen oppiminen sekä kerhon viestintä ja yhteistyö eri tahojen kanssa. Kilpailulomakkeessa kysytään myös 4H-arvojen, kestävän elämäntavan ja kerholaisten oma-aloitteisuuden ilmenemisestä.  Arvioinnin perusteella valitaan 10 finalistikerhoa, joista tuomaristo valitsee voittajan. 

Aikataulu 
Kilpailuun voivat osallistua kaikki yli 3 000 4H-kerhoa. Kilpailuaika on 1.9–31.12.2022. Voittajakerho palkitaan 4H-järjestön juhlavassa stipendienjakotilaisuudessa Helsingissä keväällä 2023. Palkitsemistilaisuuteen osallistuvat kolme kerholaista ja ohjaaja arvotaan halukkaiden kerholaisten ja ohjaajien joukosta. (Pidätämme oikeuden muutoksiin). 

Palkinnot 
Valtakunnallisen tason voittajakerho palkitaan 500 euron rahapalkinnolla, toiseksi sijoittunut kerho 350 euron ja kolmanneksi sijoittunut 150 euron suuruisella summalla. Vuoden 4H-kerho -kilpailuun voivat osallistua kaikki Suomen 4H-kerhot. 

Vuoden 4H-kerho -kilpailu on saanut tukea 4H-säätiön kautta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. 

Käsittelemme tietoja tietosuojaselosteemme mukaisesti.