Vaihtoperheeksi

Vaihtoperheenä toimiminen on mukava ja mutkaton, koko perheen yhteinen juttu tutustua muiden maiden kulttuureihin. Se on myös upea mahdollisuus päästä treenaamaan kielitaitoa Suomessa!

Huomio: vuoden 2022 haut vaihtoon ja vaihtoperheeksi on peruttu. Tulevien vuosien vaihtoihin tai perheeksi haetaan tälle sivulle tulevilla hakulomakkeilla. 

Suomeen tulevat vaihtarit ovat sosiaalisia, rohkeita ja iloisia tyyppejä, jotka odottavat vierailultaan tavallista, suomalaista arkea. Useimmiten parhaiksi muistoiksi vaihtarit kertovatkin perheen yhteiset hetket, kuten kokkailun ja retket luontoon. Myös suomalainen sauna on monelle ulkomaalaiselle ikimuistoinen elämys. 

Perhe elää tuiki tavallista arkea vaihtarin vierailun ajan, joten mitään erityisjärjestelyitä ei tarvita. Tärkeintä on, että perheenne on kiinnostunut vieraista kulttuureista ja osaa jonkin verran puhua englantia. 

Vaihtarit asuvat Suomessa oleskelunsa aikana yleensä muutamassa eri vaihtoperheessä noin kolmen viikon jaksoissa kesäkuukausina. Tänä aikana esittelette vaihtarille suomalaista kulttuuria juuri teille sopivalla tavalla. Olisiko se vaikkapa mökkireissu, mansikan poimintaa tai korttipelejä auringon alla? Vaihtarille ihan tavallisetkin asiat ovat uusia ja eksoottisia! 

Vaihtoperheenä tutustutte vieraisiin kulttuureihin ja rikastutatte perheenne arkea tavalla, jota ette unohda koskaan. Kuin huomaamatta myös englannin kieli soljuu paremmin kuin koskaan aikaisemmin! 

4H:n vaihtotoiminta on saanut tukea 4H-säätiön kautta Jenny ja Antti Wihurin rahastolta. 

Lisätietoja vaihtotoiminnasta: