Vaihtoperheeksi

Vaihtoperheenä toimiminen on mukavaa ja mutkatonta. Se tarjoaa koko perheelle tavan tutustua muiden maiden kulttuureihin sekä upean mahdollisuuden päästä treenaamaan kielitaitoa Suomessa!

Suomeen tulevat vaihtarit ovat sosiaalisia, rohkeita ja iloisia tyyppejä, jotka odottavat vierailultaan tavallista, suomalaista arkea. Useimmiten parhaiksi muistoiksi vaihtarit kertovatkin perheen yhteiset hetket, kuten kokkailun ja retket luontoon. Myös suomalainen sauna on monelle ulkomaalaiselle ikimuistoinen elämys. 

Perhe elää tuiki tavallista arkea vaihtarin vierailun ajan, joten mitään erityisjärjestelyitä ei tarvita. Tärkeintä on, että perheenne on kiinnostunut vieraista kulttuureista ja osaa jonkin verran puhua englantia. 

Vaihtarit asuvat Suomessa oleskelunsa aikana yleensä muutamassa eri vaihtoperheessä noin kolmen viikon jaksoissa kesäkuukausina. Tänä aikana esittelette vaihtarille suomalaista kulttuuria juuri teille sopivalla tavalla. Olisiko se vaikkapa mökkireissu, mansikan poimintaa tai korttipelejä auringon alla? Vaihtarille ihan tavallisetkin asiat ovat uusia ja eksoottisia! 

Vaihtoperheenä tutustutte vieraisiin kulttuureihin ja rikastutatte perheenne arkea tavalla, jota ette unohda koskaan. Kuin huomaamatta myös englannin kieli soljuu paremmin kuin koskaan aikaisemmin! 

Haku kesän 2024 vaihtoperheeksi on 1.2.-31.3.2024. Kesällä 2024 Suomeen tulee kahdeksan 18-27-vuotiasta vaihtaria. Odotamme vaihtareita Itävallasta, Pohjois-Irlannista, Saksasta, Sloveniasta, Sveitsistä ja Taiwanista.

Saimme lyhyessä ajassa useita hakemuksia vaihtoperheeksi, joten hakulomake on suljettu. Kiitos kiinnostuksesta!

Vaihtoperheiden kokemuksia

Aiempien vuosien vaihtoperheet ovat kirjoittaneet kokemuksistaan. Pääset lukemaan tarinat alla olevista linkeistä.

Arjen temmellyksestä koulun penkille

Eläimiä ja ystävyyttä

Ensimmäinen vaihtari perheessämme

Harmonikka mukana matkassa

Innokkaasti ja avoimesti

Kommelluksia vuosien varrelta

Vaihtari Kanadasta

 

Lisätietoja vaihtotoiminnasta: